30 / 04 / 2024

merkez bankası hesaplar

merkez bankası hesaplar

Mehmet Şimşek, Merkez Bankası'nın enflasyon tahminine ilişkin, "Merkez Bankamız eminim hesabını iyi yapmıştır. Yıl için petrol fiyatlarını öngörmek zor ama şu seviyelerde kalırsa Merkez Bankamızın hedefleri rahat şekilde erişilebilir görülüyor" dedi.

Merkez Bankası'ndan yeni karar: KKM hesaplarında asgari faiz zorunluluğunu kaldırıldı!

Merkez Bankası'ndan son dakika yeni hamle geldi. Banka, Türk Lirası dönüşümlü Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarında asgari faiz zorunluluğunu kaldırma kararı aldı.

Merkez Bankası’ndan altın, dolar ve euro için yeni hamle geldi! 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan (TCMB), gerçek kişi dönüşüm hesaplarının tarih koşulu ile ilgili yeni hamle geldi. 

Doları olanlara kötü haber! Merkez Bankası kararı ile resmen değişti! 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 28 Ağustos tarihinde uygulama talimatı gönderilen, döviz dönüşümlü KKM hesaplarına uygulanan TL payına göre indirimli kıymet tesis uygulamasına son veren uygulama devreye girdi.

Merkez Bankası'ndan dev karar!  Kur Korumalı Mevduat’tan elini çekti! 

Merkez Bankası, Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesapları için yeni bir karar alarak, tüm teşvik düzenlemelerini geri çekti. 

Merkez Bankası’nın KKM kararı dövize hücumu başlatır mı? Dolar ve eurosu olanlar mutlaka baksın!

Merkez Bankası’nın, Kur Korumalı Mevduat hesaplarını TL mevduata geçirme kararıyla birlikte, mevduat faizlerinin yükselmesi beklenirken, 3,4 trilyon liraya ulaşan KKM’den çözülecek paranın dövize yönelmesi yeni kur şokları riskine neden olacak.

Merkez Bankası Kur Korumalı Mevduat Hesaplarına Zorunluluk Getiriyor! Yatırımcılar Ne Yapmalı?

Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarında önemli bir gelişme yaşandı. Kur Korumalı Mevduat hesabı sahiplerine yönelik önemli bir değişiklik gündemde! Merkez Bankası, yeni bir adım atarak zorunluluk getiriyor. İşte Merkez Bankası’nın Kur Korumalı Mevduat (KKM) konusu hakkındaki kararların detayları…

KKM’de yeni rekorlar kırıldı, Merkez Bankası iki seçim arası 6.6 milyar dolar bozdurdu!

Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarının toplamı 2 trilyon 498 milyar 727 milyon liraya yükselerek yeni zirvesini gördü. Merkez Bankası’nın net rezervleri 2002 sonrası en düşük seviyeye indi.

Kur korumalı mevduat için Merkez Bankası'ndan yeni adım!

Son dakika haberine göre Merkez Bankası, kur korumalı mevduat (KKM) için yeni adım attı. 1 Haziran tarihinden itibaren açılacak veya yenilenecek KKM hesaplarında prim ödemesi vade sonunda yapılabilecek.

Merkez Bankası’ndan Kur Korumalı Mevduat’a fren!

Toplam hacmi 121 milyar doları aşan KKM hesaplarına TCMB’den fren geliyor. Merkez Bankası’nın bankaların hazineden sorumlu genel müdür yardımcıları ile görüştüğünü belirten kaynaklar, yüzde 30’lara varan döviz dönüşümlü KKM hesaplarına verilen primlerin yasaklayacağını aktarıyor.

Son dakika! Merkez Bankası, nakit avans kararından geri adım attı!

Merkez Bankası, kredi kartıyla nakit avans çekimine uygulanacak menkul kıymet tutma zorunluluğu kararından vazgeçti. TCMB bankalara gönderdiği yazı ile nakit avans kullanımı ve kredili mevduat hesaplarınının menkul kıymet zorunluluğundan muaf tutulduğunu bildirdi.

Merkez Bankası’ndan hedef tutturamayan bankalara bloke! Ek yüzde 10 kıymet blokesi!

Merkez Bankası, bankaların gerçek kişi döviz hesaplarından TL’ye dönüşüm yükümlülüğünü yüzde 30’a çıkardı. Eşikte başarısız olan bankalara ek yüzde 10 menkul kıymet blokesi uygulanacak.

Merkez Bankası'ndan TL'ye dönüşüm için yeni eşik!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, bankalara gerçek kişi hesaplarının TL'ye dönüşümü için yeni eşik belirledi. İşte konu ile ilgili detaylar...

Merkez Bankası'ndan seçim öncesi yeni hamle geldi!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'ndan (TCMB) seçime sayılı günler kala yeni hamle geldi.  Merkez Bankası bankaların zorunlu karşılık yükümlülükleri üzerinde tuttukları yabancı para serbest hesaplar için ödediği faizi yüzde 4.75’e yükseltti.

merkez bankası hesaplar Haberi

merkez bankası hesaplar

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası'nın enflasyon tahminine ilişkin, "Merkez Bankamız eminim hesabını iyi yapmıştır. Yıl için petrol fiyatlarını öngörmek zor ama şu seviyelerde kalırsa Merkez Bankamızın hedefleri rahat şekilde erişilebilir görülüyor" dedi. 


Bakan Şimşek, 11. İstanbul Mobilya Fuarı'nın açılışının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 


Merkez Bankası'nın 2015 yılı enflasyon tahminine ilişkin soru üzerine Şimşek, "Merkez Bankamız eminim hesabını iyi yapmıştır. Bu sene enflasyonu aşağı çekecek önemli gelişmeler var. Birincisi geçen sene olduğu gibi bu sene kuraklık öngörmüyoruz. Muhtemelen gıda fiyatları olumlu bir seyir izleyecek. İkinci olarak kurda göreceli bir istikrar var, son olarak da petrol fiyatlarında büyük düşüş var" diye konuştu. 


Şimşek, petrol fiyatlarındaki her 10 dolarlık düşüşün enflasyonu 0,4 puan aşağı çekebildiğini ifade ederek, şunları söyledi:


"Yıl için petrol fiyatlarını öngörmek...