03 / 05 / 2024

Mersin imar durumu

Mersin imar durumu

Mersin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Selim İnan, 30 Temmuz'da Mersin Körfezi'nde meydana gelen depremin nedeni, Mersin ve yakın yöresinin deprem potansiyeli ile ilgili bir değerlendirme yaptı.

Mersin'de imar sorunu aşılırsa, konut sektörü büyüyecek!

TPD Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı işadamı A.Aziz Ayyıldız, 2015 yılının ilk 5 aylık döneminde de inşaat sektörünün hız kesmediğini, sektörün yeni projelerle ve konut satışlarıyla büyümeye devam ettiğini söyledi.

Burhanettin Kocamaz: Mersin'de imar olmayan yer kalmayacak!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, son bir yılda belediyenin 130 milyon TL’lik borcunu ödediklerini ve gelirlerini de yüzde 65 oranında artırdıklarını söyledi.

Mersin'de imar planları konuşuldu!

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2015 yılının ilk olağan toplantısını gerçekleştirdi. Mersin Kent Araştırmaları Merkezi'nin kurulması ile ilgili teklifin görüşülmesi oy birliği ile de kabul edildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden mimari projelere destek!

Belediye tarafından başvuru sahiplerine ücretsiz verilecek ve uygulaması denetlenecek olan bu projelerin, yapılacak inşaatlarda özel proje uygulanmak istenmesi durumunda ise yürürlükteki mevzuat uyarınca ilçe belediyesi tarafından onaylanacağı belirtildi.

Mersin çarpık kentleşme kurbanı!

Akdeniz'in en güzel sahil kentlerinden Mersin'in silueti, plansız çalışmalar ve çarpık kentleşme nedeniyle yok oluyor. TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Deveden konu ile ilgili açıklama yaptı.

Arsa alacaklar sakın bu tuzağa düşmeyin! e-plan (imar durumu) sorgulama sisteminden hemen kontrol edin!

Gayrimenkul almak isteyen vatandaşlar arsanın imarlı olup olmadığını nasıl sorgulayacağını merak ediyor. İşte imar sorgulama sistemine ilişkin tüm merak edilenler...

Arsanın imar durumu nasıl öğrenilir?

Arsanın imar durumu birçok açıdan önemlidir. İmar izni olan arsa üzerinde inşa işlemleri yapılabilir. İmar durumu bilgileri ise belirli kaynaklarda bulunur. Bu durumda arsanın imar durumu nereden ve nasıl öğrenilir soruları önem kazanıyor. İşte arsanın imar durumunu öğrenmek için önemli kaynaklar...

The Economist'ten Kahramanmaraş depremi analizi: İmar affı durumu kötüleştirdi!

The Economist, Kahramanmaraş'ta yaşanan ve 10 şehri etkileyen depremden sonra Türkiye'deki inşaat endüstrisi ile ilgili bir analize imza attı. Analizde, imar affının durumu kötüleştirdiğine dikkat çekildi. İşte ayrıntılar...

Türker Proje Gayrimenkul'ün Kartal arazisinin imar durumunda son dakika!

Türker Proje Gayrimenkul ve Yatırım A.Ş.'nin Kartal arazisinin imar durumu ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. İşte o son dakika gelişmesi...

Tapusu olan her arsanın imar durumu var mıdır?

Tapusu olan her arsanın imar durumu var mı sorusu arsası olan herkesin sorduğu sorulardan biridir. Peki tapu nedir? Tapusu olan her arsanın imar durumu var mıdır? İşte detaylar!

Türker Proje Gayrimenkul'den Kartal arazisi imar durumu açıklaması!

Türker Proje Gayrimenkul'ün bugün gerçekleştireceği toplantının gündeminde Kartal arazisinin imar planları yer alacak. 

Mustafa Gültak: Mersin'in en büyük sorunu imar!

Yerel bir televizyon kanalında açıklamalarda bulunan Mersin Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Mersin'in kentsel dönüşüm çalışmaları ve imar sorunlarına yönelik çağrıda bulundu.

İmar durumu sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Arsa sahiplerinin yakından ilgilendiği imar sorgulamaları sıkça araştırılan konulardan biri oluyor. Peki, arsaların imar sorgulamaları nasıl yapılır? İste detaylar...

Mustafa Gültak: Mersin'de 5 binlik imar planı acilen hazırlanmalı!

Mithat Paşa Mahallesi'nde ziyarette bulunan Mersin Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, kentte imar planlarının acilen hazırlanması gerektiğini dile getirdi. 

Bodrum'daki 76 parselin imar durumu değiştirilecek mi?

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Özelleştirme İdaresi’nin 4 milyon 500 bin metrekare büyüklüğündeki 76 parselin imar durumunu Bodrum Belediyesine sorduğunu aktararak bölgenin 'yatırım' nedeniyle adım adım ranta açılmaya çalışıldığını ileri sürdü. 

Mersin Akdeniz’in imar sıkıntıları çözülecek!

Mersin Akdeniz'de sanayi tesisleri arasında kalan imar sıkıntısı yaşanan yerler için binlik planlar hazırlandı.

Alanya'da kontrollü yapılaşmanın önü açıldı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Şubat Ayı Meclis Toplantısı'nda Alanya'daki imar durumu tartışıldı.

ABB'den Karataş Mahallesi imar durumu ile ilgili açıklama!

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Karataş'ta devam eden imar planlarıyla ilgili açıklamada bulundu. Büyükşehir Belediyesi mahkeme kararıyla imar planlarının durdurulduğunu dile getirdi.

Mersin imar durumu Haberi

Mersin imar durumu

Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Selim İnan, Mersin Üniversitesi'nin resmi internet sayfasından yaptığı değerlendirmede; 30.07.2015 tarihinde saat 01.00.55'de Adana, Hatay, Gaziantep ve özellikle Mersin kıyı kesiminde oturanların yakından hissettiği 5.2 büyüklüğündeki depremin panik yarattığını ifade etti. Prof. Dr. İnan, bu şiddette bir depremin, bilim adamları tarafından genelde 'küçük-orta ölçekli' olarak yorumlandığını aktardı. Mersin ve yakın yöresinde gözlenen depremlerin aktif faylara (Ecemiş Fayı, Namrun Fayı, Mut Fayı, Ovacık Fayı, KarsantıKaraisalı, Karataş, Yumurtalık Fayı vb.) bağlı olarak geliştiği, bu fayların da son yüzyıl içersinde 5.5'ten büyük deprem üretmediklerine dikkat çeken Prof. Dr. İnan, gelecek yıllar içinde de büyük ölçekli (6'dan büyük) bir deprem potansiyelinin olmadığına işaret etti. Prof. Dr. İnan açıklamalarını şöyle sürdürdü: 


YENİ İMAR PLANI HAZIRLANMALI 

"Bununla birlikte,...