07 / 05 / 2024

mikro deprem nedir

mikro deprem nedir

Marmara Denizi’nin tabanına eylülde yerleştirilen 10 adet OBS cihazından ilk veriler alınmaya başlandı. Dr. Doğan Kalafat, ‘Tekirdağ ve Marmara Ereğlisi açıklarında son 4 ayda 13 mikro deprem meydana geldi’ dedi.

Konut sigortası nedir, neleri kapsar? Konut sigortası fiyatı 2023 ne kadar? 

Deprem ülkesi olan Türkiye'de konut sigortasının detayları merakla sorgulanıyor. Peki, Konut sigortası nedir, neleri kapsar? Konut sigortası fiyatı 2023 ne kadar? 

KOSGEB'ten Deprem Bölgesini Canlandırma Destek Programı toplantısı!

Depremden etkilenen şehirlerdeki KOBİ'lerin iyileşmesi ve iş sürekliliğinin sağlanması için uygulanmış olan "Deprem Sonrası Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Canlanması Destek Programı" dahilinde KOSGEB tarafından Adana'da bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Mikro evlere olan talep artıyor! Mobil gecekondularda ise çöküntü alanlar doğuyor

İstanbul’da olası bir deprem olması durumu ve yaşanılan korku, fahiş konut fiyatları mikro evlere olan talebi ikiye katladı. Buna göre büyüklüğü 10 ile 30 metrekare arasında değişen Tiny House tipi evlerin rakamları 450 bin Türk Lirası ile 1 milyon Türk Lirası arasında değişiyor. İşte merak edilen a

Enkaz bedeli nedir?

Enkaz bedeli, adından da anlaşılacağı gibi deprem felaketinde sağlanan bir yardımdır. Bu yardım, yasal bir şekilde yapılır ve devlet tarafından sağlanır. Peki enkaz bedeli nedir, kime ödenir, nasıl hesaplanır? İşte depremden etkilenen kişileri ilgilendiren enkaz bedeli ile ilgili bilgiler...

Deprem korkusuna son! Akıllı mobil capsül ev geliyor!

6 Şubat Kahramanmaraş depreminin ardından beklenen İstanbul depremi ve ülkemizin deprem bölgesi olması gerçeği güvenli yaşam alanları arayışını başlattı. İşte ''Akıllı mobil capsül evler'' deprem korkusunu ortadan kaldırmak için geliyor. Peki akıllı mobil capsül ev nedir, özellikleri neler?

Riskli yapı nedir? Riskli yapı tespiti nasıl yapılır?

Deprem kuşağında bulunan Türkiye için riskli yapı denetimi son derece önemlidir. Riskli yapının tespit edilmesi ve gereken önlemlerin alınması durumunda deprem felaketi en az zararla atlatılabilir. Peki riskli yapı nedir ve nasıl tespit edilir? Riskli yapı ile ilgili tüm detaylar...

Türkiye'nin deprem ile mücadelesi ve Deprem Sigortası'nın önemi! 

Ülkemizde art arda meydana gelen yıkıcı depremler yeterince hazırlıklı olmadığımızı gösteriyor. Peki geleceğe yatırım olan deprem sigortasının önemi nedir?

Deprem kredisi başvurusu nasıl yapılır? Deprem kredisi nedir? Deprem kredisi veren bankalar hangileridir?

Deprem kredisi başvuruları gündemde yer alıyor. Deprem kredisi başvuruları belli oldu. İşte detaylar!

Deprem bölgesinde ayakta kalan 2 binada gündeme gelen sismik izolatör nedir?

Kahramanmaraş depremlerinde iki hastane binası ayakta kaldı. Bu binaların zemininde kullanılan sistem merak konusu oldu. Sismik izolatör olarak kullanılan sistem nedir ve nasıl işe yarıyor?

Deprem sigortasında teminat arttı! Zorunlu Deprem Sigortası nedir? Deprem sigorta teminatı ne kadar oldu?

Zorunlu deprem sigortası kapsamında, bir mesken için verilebilecek azami teminat tutarı 320 bin TL'den 640 bin TL'ye çıkarıldı.

DASK 2022 tarifesi nedir? DASK bu yıl ne kadar oldu?

Zorunlu Deprem Sigortası, binanızdaki deprem ve depremden kaynaklanan maddi hasarları karşılıyor. Peki, DASK 2022 tarifesi nedir? DASK bu yıl ne kadar oldu? İşte tüm merak edilenler...

Toplanma alanı nedir? İstanbul'da kaç tane toplanma alanı var?

İstanbul'da geçtiğimiz hafta yaşanan 5,8 büyüklüğündeki deprem, toplanma alanlarının ne durumda olduğunu bir kez daha gündeme getirdi. Peki nedir bu toplanma alanı? İstanbul'da kaç tane toplanma alanı var? İstanbul'daki toplanma alanları nerelerde?

Deprem sigortası yaptırmama cezası nedir?

DASK, depremden sonra meydana gelen maddi zararların teminatı için isteniyor. Konutlar için zorunlu olan bu sigorta işyerleri için de yapılabiliyor. Peki, deprem sigortası yaptırmama cezası nedir?

mikro deprem nedir Haberi

mikro deprem nedir

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, olası büyük Marmara depreminin yaratacağı etkileri en aza indirmek için çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

2013’te Türk-Japon ortaklığıyla hayata geçirilen ‘Deprem-Tsunami Zararlarının Azaltılması ve Afet Eğitimi’ projesi (MarDim) kapsamında Marmara denizinin tabanına eylülde yerleştirilen 10 adet Deniz Dibi Sismometresi (OBS) cihazından ilk veriler alınmaya başlandı.


Yeni bir deprem kümesi

Kandilli Rasathanesi Ulusal Deprem İzleme Merkezi Müdürü Dr. Doğan Kalafat veri sonuçlarını değerlendirdi. Kalafat, deniz tabanından yaklaşık 437-1156 metre derinliğe yerleştirilen cihazlar sayesinde Kuzey Anadolu Fay Zonu’nun Batı Marmara’daki, Şarköy-Tekirdağ-Marmara Ereğlisi açıklarından geçen parçasında yeni bir deprem kümesinin tespit edildiğini belirtti.

‘10-15 kilometre altında’

Kalafat, şunları söyledi: “Cihazlardan gelen ilk verilere göre Tekirdağ ve Marmara Ereğlisi açıklarında mevcut kara deprem istasyonlarında kaydedilemeyen ve deniz dibi sensörleriyle bulunan deprem...