15 / 05 / 2024

Mimarlar Haftasının teması

Mimarlar Haftasının teması

Mimar Hasan Savranoğlu TMMOB (Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği) İstanbul Büyükkent Şubesi Keşan Temsilcilik Başkanı Mimar Hasan Savranoğlu yaptığı açıklamada; mimarlar haftası nedeniyle, değerlendirmelerde bulundu.

Altında tüm zamanların rekoru yaşandı!

Altının ons fiyatı, üst üste üçüncü haftasını yükseliş ile tamamlamaya hazırlanırken; ons altın ve gram altın tarihi zirvelerini yenildiği kaydedildi. Gram altın fiyatı ise, dolar/TL'deki artış ile primli. Ons altın fiyatında ise 5 işlem günü tarihi kazanımlar sürerken altın üst üste 3. haftada artı

Pendik’teki 90 dönümlük alan iki bakanlığı karşı karşıya getirdi!

İstanbul Pendik’te yer alan toplamda 90 dönümlük ormanlık alanı imara açan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na karşı Mimarlar Odası'nın açtığı davaya, Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Orman Genel Müdürlüğü meslek odasının yanında müdahil oldu.

Orta Doğu'daki savaş altın fiyatlarını uçurdu! Altın 7 ayın en büyük haftalık kazancına merdiven dayadı!

Orta Doğu'da yaşanan İsrail ve Hamas arasındaki çatışma altın fiyatlarını arttırdı. Altın son 7 ayın en kazançlı haftasını yaşıyor.  Orta Doğu'daki savaş altın fiyatlarını uçurdu! Altın 7 ayın en büyük haftalık kazancına merdiven dayadı!

Eylül ayı evde bakım parası hesaplara yattı mı? Evde bakım parası alanlar aman dikkat! 5 bin 98 TL'yi kaçırmayın!

Eylül ayının ilk haftasının bitmesinin ardından, evde bakım maaşı alanlar dört gözle yeni ay ödemelerini beklemeye başladı. Peki Eylül ayı evde bakım parası hesaplara yattı mı? İşte ayrıntılar...

Gram altını olan bozdurmadan önce buraya baksın! 1 gram altın kaç TL? 28 Ağustos Pazartesi 2023 canlı altın fiyatları...

Yeni işlem haftasının başlangıcında altın fiyatları düşüş eğilimine girdi. Merkez Bankası'nın son faiz kararının etkisiyle, altın piyasası büyük bir düşüş yaşadı. Özellikle gram altının değerinde meydana gelen ani düşüş, vatandaşları altın alımları konusunda harekete geçirdi. 

Sosyal destek ödemelerine yüzde 17,55 zam! 2023 Ağustos e-Devlet SED yardım ödemeleri ayın kaçında yatacak?

Ağustos ayının ikinci haftasının gelmesiyle birlikte sosyal destekleri hesaplara yatmaya başladı. Bu kapsamda yüzde 17,55 oranında zamlanan Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödeme takvimi merak ediyor.

İşte 17 Nisan haftasının piyasa gündemi! Borsa ve altın fiyatları nasıl bir seyir izleyecek?

Küresel pay piyasaları, geçen haftayı pozitif kapatırken, şimdi gözler gelecek haftaya çevrildi. Gelecek hafta Avrupa’da enflasyon verileri piyasaların yakın takibinde olacak. Amerika’da ise Fed’in ‘Bej Kitap’ raporu bekleniyor.

İşte 10 Nisan haftasının piyasa gündemi! Borsa, dolar ve altın fiyatları yeni haftada nasıl seyredecek?

Küresel piyasalar, geçen hafta ABD ve Avrupa’dan gelen makro ekonomiye ilişkin veriler ile karışık bir seyir izledi. Yeni haftada ise piyasaları yurt içi ve yurt dışında açıklanacak yoğun bir veri takvimi bekliyor. Pay piyasaları, dolar ve altın haber akışına göre yönünü tayin edecek.

İşte 3 Nisan haftasının piyasa takvimi! Dolar ve altın fiyatları ne olur? Borsada yükseliş ne zaman başlar?

Küresel pay piyasaları haftayı pozitif tamamlarken, gelecek hafta ABD'de açıklanacak tarım dışı istihdam başta olmak üzere yoğun veri gündemi yatırımcıların odağına yerleşti. Yurt içinde ise enflasyon ve imalat sanayi verileri yakından takip edilecek.

İşte 6 Mart haftasının piyasa gündemi! Altın fiyatları ve dolar ne olur? Borsada yükseliş sürer mi?

ABD ve Euro Bölgesi başta olmak üzere dünya genelinde artan enflasyon endişeleri nedeniyle küresel piyasalardaki belirsizlik devam ediyor. Enflasyon endişelerine rağmen pay piyasaları geçen haftayı artıda kapatırken, gelecek hafta piyasaların seyri açısından yoğun veri takvimi yakından izlenecek.

İşte 27 Şubat haftasının piyasa gündemi! Altın fiyatları ve dolar ne olur? Borsada yükseliş sürer mi?

ABD’de enflasyonla mücadele için faiz artırımlarının devam edeceğine ilişkin mesajlar başta pay piyasaları ve emtia olmak üzere uluslararası para piyasalarını olumsuz etkiledi. Altın, gümüş ve borsa düşüş kaydederken, gelecek hafta piyasaların nasıl bir seyir izleyeceği merak ediliyor.

 Mimarlar Odası'nın raporundaki korkunç gerçek… 10 milyondan fazla yapı depremde yıkılabilir!

Kahramanmaraş depremi hakkında TMMOB Mimarlar Odası’nın hazırladığı raporda, depremde ağırlıklı olarak yeni binaların yıkıldığı vurgulandı. Rapora göreTürkiye’de 10 milyondan fazla yapı depreme karşı dayanıksız.

İşte, 20 Şubat haftasının piyasa gündemi! Altın fiyatları ve dolar ne olur? Borsada yükseliş sürer mi?

ABD’de bu hafta beklentilerin üzerinde gelen enflasyon verileri piyasalardaki oynaklığı artırırken, gözler gelecek haftanın gündeminde. Hem yurt dışı hem yurt içinde piyasaları yoğun bir hafta bekliyor.

Mimarlar Haftasının teması Haberi

Mimarlar Haftasının teması

Mimar Hasan Savranoğlu TMMOB (Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği) İstanbul Büyükkent Şubesi Keşan Temsilcilik Başkanı Mimar Hasan Savranoğlu yaptığı açıklamada; mimarlar haftası nedeniyle, değerlendirmelerde bulundu. Mimarlar haftasının her yıl ekim aymın ikinci haftası kutlandığını hatırlatarak, sözlerine başlayan Savranoğlu. "Haftanın bu yıl ki ana teması "konut, mimarlık ve iklim'dir. Mimarlık sadece yapı yapma sanatı değildir. Mimarlık, insanların yaşamlarını yönlendirme biçimidir. Mimarlık mesleği, 20 ya da 30 yıl önce çok fazla bilinmiyordu. Türkiye'nin birçok yerinde mimar vardı ancak, taşra bölgelerinde çok fazla aktif değildi. Ancak, mimarlığın şehir yaşamında etkin olması lazım. Mimarların fikirlerinin dikkate alınması lazım." "Mimarların yaşadığı sorunlar nelerdir?" şeklindeki soruya cevap veren Hasan Savranoğlu şunları söyledi: "Meslekle ilgili uygulamada, bir takım sorunlar yaşanıyor. Özellikle taşra bölgelerinde, imar planlarına...