22 / 05 / 2024

miras hukuku anne

miras hukuku anne

Mirasbırakanın birinci derece mirasçıları, onun altsoyu oluyor. Ancak altsoyun bulunmaması durumunda anne babanın mirasçılığı söz konusu oluyor. İşte anne babanın miras hakkı ile ilgili esaslar...

Anne babası ölenler dikkat! Miras paylaşımı nasıl yapılır? Kardeşler arası miras paylaşımı ve miras sorgulama 2024...

Miras paylaşımı çoğu zaman aileler arasında anlaşmazlıklara neden oluyor. Peki miras paylaşımı nasıl yapılır? Kardeşler arası miras paylaşımı nasıl olur? İşte ayrıntılar...

Miras dağıtımında yeni düzenleme! Miras kalan her çocuğun yapması gereken önemli detay!

Miras konusu ve miras paylaşımı son zamanlarda taraflar arasında yaşanan paylaşım sıkıntıları gündemdeki yerini koruyor. Bu süreçte, çoğu anne ve baba, evlerini ve arazilerini çocukları arasında paylaştırarak miras bırakmayı seçmekteler.

Miras dağıtımına yeni düzenleme geliyor! Düzenleme nedir? neleri kapsar?

Son zamanlarda yaşanan yüksek enflasyon, çalışan ücretleri maalesf vatandaşları ülk sahibi olmayı imkansız hale getirirken, anne ve babaların büyük bölümü de taşınmazlarını evlatları arasında pay yaparak miras bırakıyorlar. 

Miras konusunda bilmeniz gerekenler! Miras bırakılmayan kişi mirasını nasıl geriye alır?

Türkiye’de miras konusunda yaşanan sıkıntılar ilgili vatandaşlar sürekli araştırma yapıyorlar. Buna göre miras ile ilgili detay çok sayıda ayrıntı araştırılırken en çok da anne veya babasının miraslarından pay alamayan kişiler haklarını alıp alamayacakları merak edip araştırıyorlar.

Miras paylaşımında detaylar! Anne ve baba mirası hangi paylarla paylaştırılır?

Miras paylaşımları oldukça sıkıntılı bir süreç olarak karşımıza çıkıyor. Bu süreçte , Anne ve babadan kalan mirasın nasıl paylaştırılacağının ayrıntıları merak edilen konular arasında yer alıyor. İşte merak edilen haberin ayrıntıları...

Mülk sahibi mirasını istediğine bırakabilir mi, diğer mirasçılar bu durumda nasıl hak talep eder?

Anne ve babanın hayatta iken evlatlarına mal vermesine “sağlararası kazandırma” işlemi denir. Peki, Mülk sahibi mirasını istediğine bırakabilir mi? Diğer mirasçılar bu durumda nasıl hak talep eder?

2023 yılı miras avukatı ücreti ne kadar?

Miras hukuku anlaşmazlıklarına hukuki danışmanlık, miras hukukundan doğan davalarda vekillik hizmeti sağlamak amacıyla mesleğini icra eden miras avukat ücretleri merak ediliyor. Peki, 2023 yılı miras avukatı ücreti ne kadar?

Üvey anne ve çocukların miras paylaşımı nasıl olur? Kime, ne kadar miras payı düşer?

Miras paylaşımlarında uygulanan kurallar değişkenlik gösterebiliyor. Peki üvey anne ile çocukların miras paylaşması durumunda kime, ne kadar miras payı düşer? İşte üvey anne ve çocukların miras paylaşımı ile ilgili detaylar...

Miras haberim yokken satılırsa hak talep edebilir miyim? 

Miras hukuku, kapsamlı bir alan olup birbirinden farklı konuları içerir. Bu konulardan biri de mirasta kişinin haberi yokken satış yapıldığında hak talep etme durumudur. Bu durum, miras hukukunda farklı şekilde ele alınarak değerlendirilir. İşte bu miras konusu ile ilgili detaylar...

Babamdan kalan hissemi nasıl satarım? 1/4 hisse ne demek?

Miras hukuku karmaşık işlemleri ve süreçleri oluşturur. Bunlardan biri de babadan kalan hissenin satılma durumudur. Hisseli tapu satışları, belirli şartları gerektirdiği için usulünce yapılması gerekir. Bu noktada 1/ 4 hissenin ne anlama geldiği de önemlidir. Hisseli miras ile ilgili detaylar...

Çocuğu olmayan bir kişinin mirası kime kalır?

Miras hukuku, bir kimsenin hayatını kaybetmesi durumunda mal varlığının ve mülklerinin yasal mirasçılara nasıl dağıtılacağını düzenleyen önemli bir hukuki alanı ifade eder. Bu alanda, özellikle çocuksuz kişilerin miras paylaşımı ve özel durumlar, toplumda geniş ilgi gören konular arasında yer alır.

Şahsıma taşınmaz miras kalmış mı nasıl öğrenebilirim? İşte miras öğrenme detayları!

Anne, Baba veya uzak bir akrabanızdan adınıza miras kalıp kalmadığını öğrenmek artık çok kolay. Tapu ve Kadastro Müdürlüğü, tek tıkla adınıza kayıtlı miras olup olmadığını sorgulama işlemleri ile ilgili bilgileri tek tek paylaştı.

Ölen bir kişinin mirası nasıl paylaşılır? Kardeşlerden biri reddi miras yaparsa ne olur?

Miras konusu pek çok kişinin kafasını karıştıran bir konudur. Anne, babadan çocuklara, torunlara kalan mallara dair birtakım işlemlerin yerine getirilmesi istenmektedir. İşte o işlemlere dair detaylar!

miras hukuku anne Haberi

miras hukuku anne

Anne babanın mirasçılığı!

Miras; mirasbırakanın ölümü ile bütün olarak kanun gereğince kazanılıyor. Mirasbırakanın birinci derece mirasçıları, onun altsoyu oluyor. Ancak altsoyun bulunmaması durumunda anne babanın mirasçılığı söz konusu oluyor.


Anne babanın miras hakkı..

Altsoyu bulunmayan mirasbırakanın mirasçıları, ana ve babasıdır. Bunlar eşit olarak mirasçıdırlar.


Mirasbırakandan önce ölmüş olan ana ve babanın yerlerini, her derecede halefiyet yoluyla kendi altsoyları alır.


Bir tarafta hiç mirasçı bulunmadığı takdirde, bütün miras diğer taraftaki mirasçılara kalır.


Büyük ana ve büyük baba

Altsoyu, ana ve babası ve onların altsoyu bulunmayan mirasbırakanın mirasçıları, büyük ana ve büyük babalarıdır. Bunlar, eşit olarak mirasçıdırlar.


Mirasbırakandan önce ölmüş olan büyük ana ve büyük babaların yerlerini, her derecede halefiyet yoluyla kendi altsoyları alır.


Ana veya baba tarafından olan büyük ana ve büyük babalardan biri altsoyu bulunmaksızın mirasbırakandan önce ölmüşse,...