07 / 07 / 2024

Miras Yolu ile Mülkiyet Devri ve Tarım Arazilerinin Satışı Paneli

Miras Yolu ile Mülkiyet Devri ve Tarım Arazilerinin Satışı Paneli

Ünye İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından “Miras Yolu ile Mülkiyet Devri ve Tarım Arazilerinin Satışı Paneli” düzenlendi.

ÖTV indirimli araç alımına kısıtlama geliyor!

Yeni hafta ile beraber Meclis'in gündemine gelecek yeni vergi paketi kapsamında, engellilere sağlanan ÖTV indirimine kısıtlama getirilmesi ve taşıtların veraset yolu ile intikalinde vergilerin mirasçılar tarafından ödenmesi planlar arasında yer alıyor. 

Aman dikkat! Kiracı, ev sahibi ile anlaşamazsa kiracıya mahkemeden 100.000 Türk Lirası fatura çıkıyor

Ev sahipleri ile kiracılar arasında son zamanlarda çok fazla gündeme gelen kira zammı anlaşmazlıkları mahkeme yolu ile çözülebilir. Fakat bu mahkeme yolunda, ev sahibi ile anlaşmayan kiracıya oldukça fazla bir fatura çıkabiliyor. İşte ayrıntılar...

Dededen toruna direkt miras kalır mı? Miras paylaşımında merak edilenler...

Günümüzde miras paylaşımlarında uygulamanın nasıl yapılacağı çoğu vatandaş arasında merak ediliyor. Son zamanlarda dededen toruna miras kalması ile ilgili yasal uygulamlar nedir? İşte haberin aytıntıları...

Miras intikali nedir?

Miras hukukunda önemli konulardan biri de miras intikali olarak karşımıza çıkıyor. Miras intikali, belirli bir durumu ifade edip bazı işlemleri içermektedir. Peki miras intikali nedir, hangi işlemleri içerir ve hangi belgeleri gerektirir? İşte miras intikali ile ilgili bilgiler...

Miras haberim yokken satılırsa hak talep edebilir miyim? 

Miras hukuku, kapsamlı bir alan olup birbirinden farklı konuları içerir. Bu konulardan biri de mirasta kişinin haberi yokken satış yapıldığında hak talep etme durumudur. Bu durum, miras hukukunda farklı şekilde ele alınarak değerlendirilir. İşte bu miras konusu ile ilgili detaylar...

Miras intikali nedir? Miras intikali için hangi işlemler yapılmaktadır?

Miras intikali, hukuk terimlerinden biri olup belirli bir süreci temsil eder. Miras meselelerinde sıkça kullanılan bu terim, özellikle de mirasçıları ilgilendirmektedir. Peki miras intikali nedir, hangi süreci kapsar ve hangi işlemleri içerir? İşte miras intikali ile ilgili bilinmesi gerekenler…

Mirastan kimler pay alabilir? Mirasçılar yüzde kaç pay alabilir?

Gayrimenkul sahipleri, vefat ettiklerinde taşınmak mülk, yasal mirasçılarına düşer. Mirastan payını alan kişiler belirlidir. Peki mirastan kimler pay alabilir ve ne kadar pay alabilir, ölenin torunları miras alabilir mi? İşte miras konusu ile ilgili merak edilen tüm detaylar haberin devamında…

Ölen kişinin mirası nasıl pay edilir? Mirasçı kendi payını satabilir mi?

Miras, vefat eden bir kişinin yakınlarına bıraktığı para ya da servet olarak tanımlanır. Bu miras kalıtım yolu ile gelen herhangi bir özellik de miras olarak değerlendirilir. İşte bu konuya dair vatandaşların kafasını karıştıran sorular!

Mirastan kalan hissemi satabilir miyim? Miras kalan evin kardeşlerden birine devredilmesi için ne yapılmalıdır?

Miras yolu ile geçen ev, arsa ya da bu tarz mülklere dair pek çok soru sorulmaktadır. İşte mirasçıların sorduğu o sorular!

Mirasın mahkeme kararı ile satışı nasıl yapılır?

Miras, birine, ölen bir yakınından kalan mal mülktür. Miras yolu ile vatandaşlara konut, arsa ya da dükkan kalabilir. Bu mülklere dair vatandaşlar hangi işlemleri yapabilir? İşte detaylar!

Mirastan kalan hissemi satabilir miyim? Mirasçı hissesini başkasına satabilir mi?

Miras yolu ile kalan hisseler çoğu zaman kişilerin ellerini ayaklarına dolaştırıyor. Nedeni ise miras yoluyla kalan hisselerde nasıl bir yol izleneceği bilinmediğinden dolayı bir kargaşa oluşuyor. İşte bu konuya dair merak edilenler!

On beş ayrı  kurutma programı ile kıyafetleriniz ilk günkü gibi! 13 Şubat 2023 fiyat listesi

Kurutma makinesi kıyafetlerimi kurutsun ama zarar vermesin diyenler için Hoover, 15 ayrı kurutma programı ile karşımıza çıkıyor. Genellikle bir yıkama makinesi ile birlikte kullanılan kurutma makinesi çamaşırları hava ve ısı yolu ile kurutuyor. İşte merak ettikleriniz..

Paylaşılamayan miras nasıl satılır?

Miras yolu ile kişilere geçen mallar bazen sorunlara neden olabilir. Örneğin paylaşılmayan miraslar. Bu durumla karşılaşan kişiler neler yapmalıdır? İşte merak edilenler!

Miras Yolu ile Mülkiyet Devri ve Tarım Arazilerinin Satışı Paneli Haberi

Miras Yolu ile Mülkiyet Devri ve Tarım Arazilerinin Satışı Paneli

Ünye İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından “Miras Yolu ile Mülkiyet Devri ve Tarım Arazilerinin Satışı Paneli” düzenlendi.


Ünye Ziraat Odası’nda gerçekleşen toplantıya ilçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yetkin Esen, Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Ekici ve muhtarlar katıldı.

Konuşmacı olarak Ordu İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Arazi Edinme Şube Müdürü Tolga Aras, Ziraat Mühendisi Gamze Uzunlar ve Ziraat Mühendisi Havva Akpınar muhtarlara alanları hakkında bilgi verdi.


İlk olarak bir konuşma yapan Ünye İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yetkin Esen, “Tarım arazilerinin korunmasıyla alakalı 2014 yılında 6537 sayılı Kanun’la düzenleme yapılmıştır. 2016 yılıyla alakalı Alan Bazlı Destek için müracaatlar 31 Aralık’ta son buluyor. Bizler geçen yıl olduğu gibi bu yıl da hangi mahallemizde kimler...