27 / 04 / 2024

Mirasta kime ne oranda pay düşer

Mirasta kime ne oranda pay düşer

Bir kimsenin vefatı halinde sahip olduğu mallar mirasçılarına intikal ediyor. Mirasbırakanın mirasçılarının kim olduğu ve hangi oranda mirasçı oldukları kanun ile açıklanıyor. Peki, kanunen mirasta kime ne oranda pay düşer?

CHP’li Ednan Arslan'dan özelleştirme tepkisi: Özelleştirmelerin gerekçesi ne? Kime sordunuz?

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Ednan Arslan, İzmir’de özelleştirilmek istenilen taşınmazlara tepki göstererek, "Özelleştirmelerin gerekçesi ne? Kime sordunuz?" dedi.

Üvey anne ve çocukların miras paylaşımı nasıl olur? Kime, ne kadar miras payı düşer?

Miras paylaşımlarında uygulanan kurallar değişkenlik gösterebiliyor. Peki üvey anne ile çocukların miras paylaşması durumunda kime, ne kadar miras payı düşer? İşte üvey anne ve çocukların miras paylaşımı ile ilgili detaylar...

Mirasta kimsenin bilmediği o detay: intikal edilen miras kime geçer?

Miras konuları hukuki boyutları olan karmaşık süreçleri içerir. Reddedilen mirasın da kime geçtiğini bilmek bazı durumlarda faydalıdır. Peki reddedilen miras kime geçer ve bu süreçte ne yapmak gerekir? İşte reddedilen miras hakkında bilinmesi gereken o önemli detaya dikkat…

Kamu personelleri dikkat! Temmuz'dan itibaren ödemeler artıyor! Kime ne kadar ödeme yapılacak? 

Temmuz ayının ardından memur ve diğer kamu görevlilerine yapılacak ödeme tutarları da değişiyor. İşte o rakamlar...

65 yaş aylığı, evde bakım, engelli maaşı zamlı rakamlar kaç TL? Kime ne kadar yatacak? Şimdi rakamlara bakın!

Memur maaş zammı, 65 yaş aylığı, evde bakım, engelli maaşını da yükseltecek. Peki 65 yaş aylığı, evde bakım, engelli maaşı ne kadar olacak? Kime ne kadar yatacak?

Mirasta intikal ne demek? İntikal yapınca ne olur?

Miras ve intikal konusu pek çok kişinin kafasını kurcalamaktadır. Mirasta intikal işleminin nasıl yapıldığı sık sorulan sorulardandır. İşte bu konuya dair merak edilenler!

Memura 11.007 emekliye 7.343 SSK - Bağ-Kur'a ise 19.84 maaş! Anketin sonuçları çıktı! Kime ne kadar maaş verilecek?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) her 30 günde bir enflasyon verilerini açıkladıkça memur ve emeklilerin heyecanı kat be kat artıyor. Peki ,Ocak ayında kime ne kadar zam verilecek? İşte Merkez Bankası beklenti anketi ile birlikte 2023 4A, 4B, 4C zamlı maaş tablosu...

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım desteği Temmuz zammıyla kaç TL oldu? Temmuz zammıyla kime ne kadar ödenecek?

Evde bakım parası, engelli, yaşlı aylığına da milyonlarca çalışan ve emeklinin maaşında olduğu gibi zam yapıldı. Peki evde bakım parası, engelli, yaşlı aylığı kaç lira oldu? Evde bakım parası, engelli, yaşlı aylığına ne kadar zam geldi? İşte kalem kalem yeni maaşlar...

Vatandaş şokta! Bankalar kredi kullanımını durdurdu!

Bankacılık kaynakları hem müşterilerin şu an için ne yapacağını bilmemesi hem de bankaların kime ne vereceğini bilemediğinden bugün için kredi işlemi yapmadıklarını dile getirdi.

Miras paylaşımında buna dikkat! Herkesin başına gelebilir! Kime ne kadar pay düşüyor?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde vefat eden kişilerin miras paylaşımını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o yazısı...

Vatandaşa yağlık ayçiçeği desteği! Kime ne kadar verilecek, kimler faydalanabilecek?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ayçiçek yağında oluşan aşırı fiyat artışları ve yetersiz stoklar nedeniyle harekete geçti. 'Elden gelen yelle ya da selle' felsefesinden yola çıkarak vatandaşa yağlık ayçiçeği desteği başlattı. Başvurular nereye yapılacak?

BDDK'dan bankalara kime ne için kredi verdiğinize dikkat edin uyarısı

Türk lirasında oluşan dalgalı seyir bazı firmaların fırsattan istifade ederek TL'de yurt dışı ve yurt içi faiz farklarından arbitraj geliri elde etmek için girişimlerde bulunmasına neden oldu. BDDK, söz konusu firmalar hakkında bankaları uyardı

Tapunun kimin üstüne olduğunu sorgulama!

Gördüğü bir taşınmaz malı satın almak isteyenler ancak kime ait olduğunu bilmeyenler sorgulamayı nereden ve nasıl yapacaklarını araştırıyor. Peki, tapunun kimin üstüne olduğunu sorgulama nasıl yapılır?

Mirasta kime ne oranda pay düşer Haberi

Mirasta kime ne oranda pay düşer

Mirasta kime ne oranda pay düşer?

Bir kimsenin vefatı halinde sahip olduğu mallar mirasçılarına intikal ediyor. Mirasbırakanın mirasçılarının kim olduğu ve hangi oranda mirasçı oldukları kanun ile açıklanıyor.


Kanunen, mirasbırakanın birinci derece mirasçıları, onun altsoyu oluyor. Daha sonra anne, baba; büyük anne, büyük baba; evlilik dışı hısımlar, sağ kalan eş, evlatlık ve devlet mirasbırakanın mirasçıları oluyor. Peki, mirasta kime ne oranda pay düşer?


Kimlerin hangi oranda mirasçı olacağı ölüm sırasında kimin hayatta olduğuna bağlı oluyor. Mirasçılar, veraset ilamı ile tespit edilebiliyor.


Mirasçılık sırası..

1. Geride çocuklar ve eş kalmışsa;eşin payı 1/4 'tür.(Çocukların yerini o çocuktan olan torunlar alır.)


2. Geride çocuk olmayıp mirasçı olarak anne baba ve eş kalmışsa; eşin payı 1/2'dir.(Ölen anne babanın yerini o anne babadan olan kardeşler alır.)


3. Geride anne baba ve...