06 / 05 / 2024

Moodys arjantin

Moodys arjantin

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's: " Arjantin'in negatif not görünümü, temerrüte düşmenin ülkenin resmi döviz rezervleri üzerindeki baskıyı ekonomik duraklama nedeniyle artırabileceği görüşünü yansıtıyor "

Kira zammı sınırlamasının kaldırılması Arjantinlileri sokağa döktü!

Arjantin'in yeni başkanı kemer sıkma programını duyurmuştu. Verilen detaylara göre Arjantin'de sokaklar karıştı. Yeni kararname kira zammı sınırlamasını da kaldırılırken ayrıca doğum izni gibi çalışan haklarına da saldırıyor.

Arjantin'de kira krizine Javier Milei çözümü: Zam sınırlamasını kaldırdı!

Arjantin'de üç haneli enflasyon rakamları kira krizine neden oldu. Yeni Başkan Milei, kira zamlarına ilişkin sınırlamayı kaldırdı. Bu kararın kira fiyatlarını daha da yükseltmesinden endişe ediliyor.

SON DAKİKA: 6,2 ve 5,2 şiddetinde deprem!

Güney Amerika kıtasının bir parçası olan Arjantin'de, büyüklüğü 6,2 olarak ölçülen bir deprem meydana geldi. Depremin etkisi 568 kilometre derinlikten kaydedildi. 

ABD'li ekonomistten çok konuşulacak sözler: ‘Tek kurtuluş yolu ABD dolarına geçmek’

Amerikalı ekonomist Steve Hanke, yüksek enflasyonla boğuşan Arjantin’in derinleşen borç tuzağına ilişkin açıklamalarda bulundu. Hanke, Arjantin’in tek çıkış yolunun ABD dolarını para birimi olarak benimsemek olduğunu ifade etti.

Ünlü ekonomistten kritik Türkiye yorumu! 'Türkiye kalıcı olarak siliniyor'

Uluslararası Finans Enstitüsü Başekonomisti Robin Brooks, Türkiye'de yapılan seçimlerin arkasından kıymetini süratli bir halde kaybeden Türk Lirası hakkında değerlendirmeler yaptı. Brooks, Türkiye'nin Arjantin'nin yolunda olduğunu ve bu durumun "üzücü" olduğunu söyledi.

Türk otomotiv sektörü Şili ve Arjantin'de büyüme hedefliyor!

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) Başkanı Baran Çelik yaptığı açıklamada Latin Amerika ülkelerinde etkinliklerini artırmaya, iletişimlerini güçlendirmeye ve büyümeyi istikrarlı hale getirmeye çalıştıklarını dile getirdi.

Doların tahtını sallayacak gelişme! 8 ülkeden ortak adım!

Başta Rusya’nın girişimleriyle BRICS ülkeleri nezdinde devam eden ve Suudi Arabistan’ın katıldığı ticarette “dolarsızlaşma” süreci, son olarak Arjantin ile Brezilya’nın da eklenmesiyle hız kazanıyor.

Kaybedenler liginde Türk Lirası ilk üçe girdi!

TL, KKM hesabı ve döviz talebini sınırlayan para politikalarına rağmen kan kaybından kurtulamadı. 50 büyük ekonomi içindeki ülkelerin para birimleri arasında TL, Arjantin Pesosu ve Mısır Lirası’ndan sonra en fazla değer kaybına uğrayan para birimi oldu.

O görüntülerin sırrı ortaya çıktı! Togg’dan sürpriz paylaşım

Geçtiğimiz hafta Turkish Cargo uçağına yüklenip karlı ve dağlık bir alana götürülmüş olan Togg'un nerede olduğu belli oldu. Togg, Arjantin'in Ushuaia şehrindeki akredite test merkezine gittiği bildirildi.

Bloomberg'den kritik analiz: Dolar kuvvetlenecek!

ABD'de Fed'in enflasyona karşı faiz oranlarını artırması, doların güçlenmesiyle bu yıl gelişmekte olan piyasaları zor durumda bırakabilir. Bloomberg Economi'ye göre Türkiye, Arjantin'den sonra Fed'in faiz artırımlarına karşı en kırılgan ikinci yükselen piyasa konumunda.

Arjantin Devlet Başkanı Fernandez'den deprem bölgesine 1800 konut sözü!

Arjantin Devlet Başkanı Alberto Fernandez, 6,4 büyüklüğünde depremin yaşandığı San Juan eyaletinde 1800 konutun inşa edilmesi için gerekli bütçenin ayrıldığını müjdeledi.

Atakule GYO'nun merkezi Çankaya'ya taşındı!

Atakule GYO'nun merkez adresinin Gaziosmanpaşa Mahallesi Arjantin Caddesi No 28 Çankaya / Ankara adresinden Çankaya Mahallesi Çankaya Caddesi No 1B/68 Çankaya / Ankara adresine taşınması kararlaştırıldı. 

Arjantin’de modüler COVID-19 hastanelerinin yapımı hızlandı!

Arjantin’de yapılmasına acilen karar verilen modüler COVID-19 hastanelerinin yapımında drone teknolojileri kullanılıyor.

Moodys arjantin Haberi

Moodys arjantin

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Arjantin'in not görünümünü negatife çekti.


Moody's'in resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, Arjantin'in kredi notunun "Caa1" olarak teyit edildiği, not görünümünün ise "negatif"e çekildiği belirtildi.


Kredi notu görünümünün "negatif"e çekilmesiyle, Arjantin'in 2 Temmuz'da başlatılan yabancı yasalara göre çıkarılmış tahvil notu gözden geçirmesinin de tamamlandığı kaydedilen açıklamada, "Arjantin, 2005 ve 2010 yıllarında yeniden yapılandırılan tahvillerine ilişkin 30 gün ek ödeme süresi de dahil olmak üzere 30 Temmuz tarihine kadar yapılması gereken ödemelerini gerçekleştiremedi. Moody's borçların kreditörlere ödenememesini bir iflas olarak değerlendirmektedir" denildi.


Açıklamada, Arjantin'in "Caa1" olan notuna ilişkin negatif görünümün, temerrüte düşmenin ülkenin resmi döviz rezervleri üzerindeki baskıyı ekonomik duraklama nedeniyle artırabileceği görüşünü yansıttığı aktarılırken, aynı zamanda ülkenin içinde bulunduğu zor durumdan nasıl çıkacağı belirsizliğini de içerdiği ifade edildi.


Arjantin...