06 / 05 / 2024

mortgage faizleri düşer mi

mortgage faizleri düşer mi

Konut kredisi faiz oranları Temmuz ayının 9'unda olmamıza rağmen 3. kez güncellendi. Her seferinde düşüş yaşanan konut kredisi faiz oranlarında en düşük faiz oranı yüzde 0,95'e geriledi.

ABD'de mortgage faizleri yine arttı!

ABD Mortgage Bankalar Birliği'nin yaptığı ipotek başvuru araştırmasına göre, ülkede geçen hafta mortgage başvurularında düşüş devam ederken 30 yıllık mortgage faiz oranı önceki üç hafta görülen 33 baz puan artışa, 5 baz puan daha ekleyerek, yüzde 7,29 seviyelerine çıktı. 

Amerika'da mortgage faizleri son dört ayın zirvesinde seyretti...

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı yüzde 7,13'e kadar çıkarken, geçen sene aralık ayından bu yana en fazla seviyesini gördüğü kaydedildi.

ABD'de mortgage faizleri yüzde 6,93'e indi!

Mortgage Bankalar Birliği (MBA) tarafından açıklanan resi verilere göre ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranları yüzde 6,93'e indi, ülkede mortgage başvuruları yüzde 0,7 düşüş gösterdi.

Amerika'da mortgage faizleri yüzde 7'ye kadar yaklaştı ve başvurular azaldı!

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz miktarı yüzde 6,97'ye yükselirken, mortgage başvuruları yüzde 1,6 kadar düşüş yaşadı. Aynı dönemde 15 sene vadeli mortgage için ortalama faiz oranı da yüzde 6,37'den yüzde 6,49'a kadar çıkmış oldu.

Konut kiralarında yüzde 25 sınırlaması kaldırılırsa fiyatlar düşer!

Konut kiralarındaki yüzde 25 zam sınırlaması, ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkları büyüttü. Peki sınırlama kalkarsa kira bedelleri düşer mi? 

ABD'de mortgage faizleri son 9 haftanın zirvesinde!

ABD Mortgage Bankalar Birliği (MBA) tarafından açıklanan detaylara göre ABD'de mortgage faizleri son 9 haftanın zirvesine çıkarken mortgage başvuruları ise gerileme gösterdi.

Konut fiyatlarındaki artış uzun bir süre daha enflasyondan düşük olacak! Satılık ev fiyatları düşer mi?

Kasım'da konut fiyatları bir önceki aya göre yüzde 1,9, önceki yıla göre ise yüzde 82,8 yükselirken, ev alacaklar sık sık 'Satılık ev fiyatları düşer mi?' sorusunun yanıtını araştırmaya başladı. Peki satılık ev fiyatları düşer mi? İşte ayrıntılar...

Mortgage oranları düştü, Birleşik Krallık konut piyasası rahatladı!

Birleşik Krallık'ta konut piyasasında yaşanan gerileme, mortgage oranlarındaki düşüşün talebi desteklemesinin bir sonucu olarak geçtiğimiz ay hafifleme işaretleri göstermişti. İşte konu ile ilgili detaylar...

ABD'de mortgage faizleri Haziran ayından bu yana en düşük seviyesinde!

Mortgage Bankalar Birliği (MBA) tarafından açıklanan resmi rakamlara ABD'de 30 yıl vadeli mortgage için ortalama faiz oranı yüzde 7,07'den yüzde 6,83'e geriledi.

Amerika'da mortgage faizleri yaklaşık 4 ayın en düşük seviyesinde...

ABD'de 30 sene vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı yüzde 7,17 ile ağustos ayından bu zamana oranla en düşük seviyesine gerilediği kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları...

Üvey anne ve çocukların miras paylaşımı nasıl olur? Kime, ne kadar miras payı düşer?

Miras paylaşımlarında uygulanan kurallar değişkenlik gösterebiliyor. Peki üvey anne ile çocukların miras paylaşması durumunda kime, ne kadar miras payı düşer? İşte üvey anne ve çocukların miras paylaşımı ile ilgili detaylar...

ABD'de mortgage faizleri düşerken, başvurularda yükseldi

Amerika'da 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranları yüzde 7,61'e düşerken, mortgage için yapılan başvurularda artış olduğu açıklandı. Mortgage başvuruları ile ilgili haberin ayrıntıları...

ABD'de mortgage faizleri 7 hafta sonra ilk defa geriledi!

Mortgage Bankalar Birliği (MBA) tarafından açıklanan verilere göre, ABD'de 30 sene vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı 7 haftalık yükselişten sonra ilk defa gerileme gösterirken mortgage başvuruları da düşüş göstermeyi sürdürdü.

mortgage faizleri düşer mi Haberi

mortgage faizleri düşer mi

Konut kredisi faiz oranları Temmuz'a henüz girmemize rağmen 3. güncellemesini yaptı. En düşük faiz oranı geçtiğimiz güncellemede Denizbank ve Kuveyt Türk'e aitti... Bu bankaların faiz oranı yüzde 0,97 olarak belirlenmişti. Ancak yeni güncellemeyle durum değişti. 


Yeni güncellemeye göre en düşük faiz oranı yüzde 0,95 ile Kuveyt Türk'e ait. Kuveyt Türk'ü yine yüzde 0,97 ile Denizbank sonrasında ise yüzde 0,98'lik faiz oranı ile DD Mortgage geliyor. 


Yapı Kredi'nin 120 ayda uyguladığı konut kredisi faiz oranı yüzde 0,99. Albaraka Türk yüzde 1,05'le Yapı Kredi'yi takip ediyor. Diğer bankalardan sırasıyla yüzde 1,07'yle Ziraat Bankası, yüzde 1,14'le Abank, yüzde 1,18'le Türkiye Finans, yüzde 1,19'la Şekerbank, Akbank ve Vakıfbank, yüzde 1,24'le Garanti Bankası'nı listede görüyoruz. 


Ardından 3 banka geliyor. Konut kredisi çekeceklere Tekstilbank, Halkbank, HSBC ve İş...