06 / 07 / 2024

mortgage kar oranları yüzde 80in altına düştü

mortgage kar oranları yüzde 80in altına düştü

Türkiye Finans, kendi evine taşınmak isteyenleri ev sahibi yapmak için mortgage kar oranlarını düşürdü...

ABD'de mortgage faiz oranları artış gösterdi!

Amerika'da 30 sene vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı geçen hafta yüzde 7,05'e kadar çıktığı kaydedildi.

Merkez Bankası açıkladı! Faiz kararı sonrasında, TL mevduat ve KKM'de zorunlu karşılık oranları yükseltildi...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ilave sterilizasyon tedbirleri doğrultusunda Türk Lirası mevduat ve KKM hesaplarına uygulanan zorunlu karşılık oranlarını artırdığını açıkladı.

ABD'de konut piyasasına mortgage ve stok baskısı!

ABD Merkez Bankasının (Fed) bir önceki sene para politikasını agresif bir biçimde sıkılaştırmaya başlaması sonrasında yükselen konut kredisi (mortgage) faiz oranları ile düşük konut arzı, 2023 yılında durgun konut piyasasına sebep oldu.

Amerika'da ikinci el konut satışlarında düşüş yaşandı

ABD'de ikinci el konut satışları, yükselen mortgage faiz oranları ve düşen konut stokunun etkisi ile geçen sene 1995'ten bu yana en düşük seviyesini gördüğü kaydedildi.

Mortgage oranları düştü, Birleşik Krallık konut piyasası rahatladı!

Birleşik Krallık'ta konut piyasasında yaşanan gerileme, mortgage oranlarındaki düşüşün talebi desteklemesinin bir sonucu olarak geçtiğimiz ay hafifleme işaretleri göstermişti. İşte konu ile ilgili detaylar...

Mortgage oranlarının düşmesi konut inşaatını 7 ayın en yüksek seviyesine taşıdı!

Freddie Mac son zamanlarda sık sık gündeme gelen mortgage oranlarında önemli bir düşüş olduğunu ve bunun da yeni konut inşaatlarının Mayıs'tan bu yana en yüksek noktaya ulaşmasına neden olduğunu kaydetti.

ABD'de konut piyasası artan mortgage faiz oranları ve düşük arz sonucu, zorluklarla karşı karşıya!

ABD'de düşük konut stoku, artmaya devam eden mortgage (konut kredisi) faiz oranları ve yükselen konut fiyatları konut piyasası üzerinde adeta bir baskı oluşturuyor.

ABD'de mortgage başvuruları son 27 yılın en düşük seviyesinde!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de mortgage (konut kredisi) başvuruları, mortgage faiz oranlarındaki gerilemelere rağmen geçen hafta 1996 yılının Aralık ayından bu yana kaydedilmiş olan en düşük seviyelere indi.

İngiltere'deki yükselen mortgage oranları tam 7,5 milyon haneyi etkileyebilir!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, İngiltere'de mortgage (konut kredisi) faiz oranlarının hızla artacağı ve 2026'ye kadar yıllık 15,8 milyar sterlin ek maliyet oluşturarak 7,5 milyon haneyi etkilemesi öngörülüyor.

ABD'de mortgage faizleri geçen hafta geriledi, konut alımları canlanabilir!

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage faiz oranları geçen hafta düşüş kaydetti. Yüksek seviyelerde olan faiz oranları, konut alımlarını kısıtlayan bir faktör olsa da, düşüşün canlanma işaretleri sunması bekleniyor.

Borsada düşüş trendi sürüyor. 25 Ocak BIST 100 Endeksi ne oldu? En çok hangi sektör kazandırdı?

Güne pozitif bir hava ile başlayan Borsa İstanbul BIST 100 endeksi günü 68,75 puanlık kayıpla başladı. Yurt dışı piyasalar da son çeyrek bilançolarının açıklanması ve beklentilerin altında gelen kar oranları nedeniyle düşüş trendinde.

ABD’de 2. el konut satışları yerin dibine girdi! 2010 yılından beri böylesi görülmedi!

ABD'de mevcut ev satışları Aralık ayında aylık bazda yüzde 1,5 düşerek yüksek mortgage faiz oranlarının vurduğu Kasım 2010'dan bu yana en düşük seviyeyi gördü.

Eczanelerin ilaçlardan aldığı kar payı yükseltildi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla eczacıların ilaçlardan aldığı kar oranlarında değişiklik yapıldı. Bu yıl içerisinde eczanelerin gelirlerini ve karlılığını artırmaya dönük verilen destek tutarı 5 milyar liraya ulaştı.

mortgage kar oranları yüzde 80in altına düştü Haberi

mortgage kar oranları yüzde 80in altına düştü

Türkiye Finans, kendi evine taşınmak isteyenleri ev sahibi yapmak için mortgage kâr oranlarını yüzde 0,80’in altına düşürdü. 48 aya kadar %0,77’ye inerken, 49 ila 60 aya kadar yüzde 0,78, 61 ila 120 aya kadar ise yüzde 0,79 kâr oranı uygulanıyor. Kampanya kapsamında, 100 bin lira kredi tutarı için 10 yıl vadedeki aylık taksit 1.293 TL...