05 / 05 / 2024

MÜSİAD görüşmeleri

MÜSİAD görüşmeleri

Müstakil Sanayici İş Adamları Derneği Genel Başkanı Nail Olpak, hayırlı olsun dileklerini sunmak ve MÜSİAD’ın 65. Hükümetten beklentilerini sunmak üzere Başbakan Binali Yıldırım’la Çankaya Köşkü’nde biraraya geldi.

Konutun yatırım aracı olarak görülmesinin önüne geçilmeli!

TMMOB Eskişehir İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Yahya Kaya, Türkiye’de yaşanan barınma ve konut sahibi olma sorununa ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşım yaptı. Kaya paylaşımında konutun yatırım aracı olarak görülmesinin önüne geçilmesi gerektiğini söyledi.

Asgari ücret görüşmeleri bugün başlıyor!

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren asgari ücret görüşmeleri bugün başlıyor. Hükümet tarafı işçi ve işveren heyetiyle bugün saat 14.00'te bir araya gelecek. Görüşmelerde yol haritası belli olacak ve yapılan çalışmalar paylaşılacak.

2024 Bütçe Kanunu Teklifi görüşmeleri yarın başlıyor! Yapım işleri ek fiyat farkı ve inşaat malzeme fiyatları gündemde!

Yeni torba yasa maddeleri vatandaşların gündeminde yer alıyor. İşte Meclis’ten geçen 86 maddelik torba teklifi görüşmelerindeki yapım işleri ek fiyat farkı, deprem bölgesinde inşaat malzeme fiyatlarını yüksek fiyattan satanlara verilecek ceza ve kentsel dönüşüm detayı...

Özelleştirme dairesi tarafından 4 ildeki taşınmazların nihai pazarlık görüşmesi yapıldı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından İstanbul, Erzurum, İzmir ve bunun yanı sıra, Muş'daki bazı taşınmazların özelleştirme ihalesinin nihai pazarlık görüşmeleri yapıldı.

Çalışanlar dikkat! Ocak 2024 asgari ücret görüşmeleri resmen başlıyor! Yeni komisyon kurulacak!

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Başkanı Ergün Atalay, ilerleyen günlerde asgari ücret görüşmelerine başlanacağını söyledi. Atalay, yeni bir komisyon kuracaklarını ifade etti.

e-Devlet’ten başvurusunu eksiksiz yapana 7 bin 232 TL yardım sürprizi! Başvuru ekranı burada!

Toplu sözleşme görüşmeleri neticesinde memurların aylıklarına yapılan zam oranı, dul ve yetim maaşına da yansıyacak. Henüz bu ödemelerden yararlanmayan ihtiyaç sahipleri, müracaat koşullarını ve Ocak 2024’te yapılacak zammı sorgulamaya başladı. İşte detaylar...

2023 toplu sözleşme görüşmelerinde memur ve emekli zammı yüzde 45'e yaklaşıyor!

Türkiye'nin gündemindeki en önemli başlıklardan biri olan 2023 Toplu Sözleşme Görüşmeleri, memur ve emekli zammını belirlemeye yönelik kritik aşamaya ulaştı. Kamu çalışanları ve emeklileri ilgilendiren bu süreçte hükümetin teklifleri ve enflasyon beklentileri ön planda.

100 bin taşerona kadroda son durum! Taşerona kadro görüşmeleri başlıyor mu? 

100 bin taşeronu yakından ilgilendiren düzenleme için Meclis'ten yapılacak son dakika açıklamaları dikkatle takip ediliyor. Peki 100 bin taşerona kadroda son durum ne? Taşerona kadro görüşmeleri başlıyor mu? 

Bakan Bilgin'den son dakika açıklaması! Kamu işçisinin zam görüşmeleri... Hemen bakın!

Bakan Bilgin'den son dakika açıklaması! Kamu işçisinin zam görüşmeleri... Hemen bakın!

Tüm işçilerin gözü 17 Ocak'a çevrildi! Süreç başlıyor

TÜRK-İŞ, kamu işçilerinin ücretlerine yapılacak zammın belirleneceği Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmeleri için 17 Ocak'ta bir araya gelecek. İşte tüm detaylar...

Dolar fırladı, gümüş çakıldı! Gümüşe yatırım yapanlar dikkat! Bu rakamları görenler şaşkına döndü

Merkez Bankası faiz karaları hafta içi açıklandı. Kararın açıklanmasından sonra dolar/TL yükselişe geçerken altın ve gümüş fiyatları düşmeye başladı. Doların güçlenmesi ile emtia fiyatları üzerindeki baskı arttı. Dolar fırladı, gümüş ise çakıldı. Gümüşe yatırım yapanlar dikkat. Gümüş fiyatlarını gör

İstanbul’un en merkezi OTOAVM'si Autogross İstanbul 16 Mayıs'ta görücüye çıkıyor! 

“Türkiye’nin yeni, İstanbul’un en merkezi OTOAVM”si sloganı ile tanıtılan Autogross İstanbul 16 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek toplantıyla görücüye çıkıyor.

Evergrande kreditörlerle görüşmeleri başlattı!

Çinli Evergrande, kredi temerrütleri konusuna ilişkin  kreditörlerle görüşmelere başladı. Evergrande'nin geçtiğimiz senenin sonlarında ödenemeyen borçları sonrasında yaklaşık 20 milyar dolarlık uluslararası tahvili temerrüde düşmüştü.

MÜSİAD görüşmeleri Haberi

MÜSİAD görüşmeleri

Müstakil Sanayici İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, hayırlı olsun dileklerini sunmak ve MÜSİAD’ın 65. Hükümetten beklentilerini sunmak üzere Başbakan Binali Yıldırım’la Çankaya Köşkü’nde biraraya geldi.


Başbakan Yıldırım göreve geldikten sonra, iş alemini temsilen ilk olarak MÜSİAD’ı kabul etti. Olumlu bir havada geçen görüşme bir saatten fazla sürdü.  MÜSİAD 65. Hükümetten ‘kalkınma, uzlaşı ve barış’ istedi. MÜSİAD, ‘Reform, atılım ve icraat’ hükümetiyle sinerji içerisinde çalışacaklarını...