10 / 05 / 2024

MÜSİAD sektör saporu

MÜSİAD sektör saporu

Burhan Özdemir, konutta balon un olmadığım talebin reel olduğunu, mevcut siyasi iktidara olan güven in güçlü bir şekilde tazelenmesiyle birlikte konut satışında ciddi şekilde artışa neden olduğunu söyledi.

Konut sektöründe kriz çıkacak! Şirketler iflas edecek, inşaatlar tamamlanamayacak!

Kıbrıs emlak sektörünün duayen isimlerinden Ali Özmen Safa, konut sektöründe krizin çıkacağını belirterek, şirketlerin iflas edeceğini inşaatların tamamlanamayacağını açıkladı.

Siltaş Yapı'dan inşaat sektörünü ayağa kaldıracak yöntemler! 

Siltaş Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özdemir, mevcut ekonomik konjonktürden etkilenen inşaat sektörü için yılın ikinci yarısına daha olumlu baktıklarını söyleyerek sektörü ayağa kaldıracak yöntemleri açıkladı.

Bakan Ömer Bolat konut sektörü için kolları sıvadı! Sektörün gelişmesi için gerekli çaba gösterilecek!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası tarafından geçen ay düzenlenen “Konut Sektöründe Akademik Merkezi İdare Sivil Toplum Kuruluşları Buluşma Çalıştayı”nın raporu tamamlandı. Raporda Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın konut sektörü için açıklamaları gündeme damga vurdu.

MÜSİAD Genel Başkanı Asmalı 2024'ten umutlu! İnşaat sektöründeki büyüme topyekün genişlemeye işaret ediyor!

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı inşaat sektörünün yüzde 8,1 genişlemesinin topyekun bir büyümeye işaret ettiğine dikkati çekti.

Emlak sektöründe devrim niteliğinde yeni model! Gayrimenkul alım-satım ve kiralama artık daha kolay olacak!

Versity, gayrimenkul sektörünün, dünya çapında  tahmini olarak 4 ila 6 milyon arasında profesyoneli olmasına rağmen dijital dönüşüm anlamında yeniliklere ayak uyduramaması karşısında sektörün modernleşip dijitalleşmesi için özel bir iş modeli geliştirdi.

İnşaat sektöründe ithal işçi krizi: 'Amaç işçileri birbirine kırdırmak'!

Türkiye'de inşaat projelerinde çalışacak işçi bulmak neredeyse imkansız bir hal aldı. Bu soruna çözüm bulmak isteyen sektör temsilcileri ithal işçi tavsiyesinde bulunurken Dev Yapı-İş'in sert yanıt gecikmedi.

İnşaat sektörü 2023 yılından umutlu! İşler hareketlendi, güven artıyor! Yeni Evim Kampanyası konuta talebi artıracak

Seçim öncesi inşaat sektörüne yönelik açıklanan destek ve kredi paketleri, inşaat malzemeleri üretimini de hareketlendirdi. İMSAD tarafından yayınlanan Ocak 2023 Raporu’na göre, önümüzdeki aylarda sektörü hareketli günler bekliyor.

Konut seferberliği tam gaz! Özel sektör devlet arsalarında konut inşa edip kiralayacak!

Kamu dar gelirli vatandaşlar için konut seferberliği başlatmıştı. Bir adım da özel sektör tarafından atıldı. Devletin mülkiyetindeki arsalarda konut geliştirme önerisinde bulunan özel sekötr, bu konutları dar ve orta gelirlilere kiralamayı hedefliyor. İşte ayrıntılar...

1915 Çanakkale Köprüsü gayrimenkul sektörünü nasıl etkileyecek?

Türkiye’nin dev projesi 1915 Çanakkale Köprüsü 18 Mart'ta hizmete açılıyor. Peki 1915 Çanakkale Köprüsü gayrimenkul sektörünü nasıl etkileyecek? İşte merak edilen o sorunun yanıtı...

Emlak Katılım'dan gayrimenkul sektörünü destekleyici projeler!

Gayrimenkul sektöründe piyasa yapıcı kurum olmak, kentsel dönüşümle ilgili finansal çözümler sağlamak ve sektörün gelişimine destek olmak üzere oluşturduğu ürünlere her geçen gün yenilerini ekleyen Emlak Katılım, Bina Tamamlama Sigortası ürününü geliştirdi.

İnşaat sektörü ile istihdamda artış yaşandı! 

MÜSİAD Çorum şubesinin 4. olağan genel kuruluna katılan MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, inşaat sektörünün istihdamın artmasına katkısı olduğunu dile getirdi. 

Koronavirüs AVM sektörünü nasıl etkiledi?

Türkiye'nin önde gelen varlık yönetim şirketlerinden biri olan Esas Gayrimenkul CEO'su Cem Eric, Türkiye'de AVM sektörünün koronavirüs salgınından nasıl etkilendiğini açıkladı.

Türkiye'nin gayrimenkul sektöründeki yatırım fırsatları masaya yatırıldı!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Güney Afrika Şubesi (MÜSİAD Güney Afrika), Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi iş birliğinde gerçekleştirilen çevrim içi panelde Türkiye'nin gayrimenkul sektöründeki yatırım fırsatları masaya yatırıldı...

MÜSİAD sektör saporu Haberi

MÜSİAD sektör saporu

MÜSİAD İnşaat Sektör Kurulu Başkanı Burhan özdemir, konutta balon un olmadığım talebin reel olduğunu, yerel seç imlerde ve özellikle cumhurbaşkanı seçimleri ile brlikte mevcut siyasi iktidara olan güven in güçlü bir şekilde tazelenmesıyle birlikte konut satışında ciddi şekilde artışa neden olduğunu söyledi. Müstakil Sanayici ve IşadamUn Defnemi (MÜSİAD) "İnşaat Sektöründe Türkiye'nin Dünyadaki Konumu ve Gelecek Projeksiyonu' raporunu bugün açıkladı MÛSIAD İnşaat Sektör Kurulu Başkanı Burhan Özdemir, yaptığı konuşmada şunlan söyledi: 'MÜSIAD İnşaat Sektör Kurulu olarak bu sene sektörel bir rapor hazırladık Bu bir araştırma raporudur Buradaki bilgileri arkadaşlarv mızla basındaki de&edi kardeşlerimizle paylaştık Raporumuz özellikle konut sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulunu>orve konutta özellikle çok sorulan bir soru var. Konutta balon var mı? 

Talep aslında reel değil mi? Raporumuzdaki bilgileri» biz aslında...