06 / 05 / 2024

MÜSİAD Türkiye İstişare Toplantısı

MÜSİAD Türkiye İstişare Toplantısı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İnşaat Sektör Kurulu tarafından, Mardin Şubesi ev sahipliğinde yapılacak olan MÜSİAD Türkiye İstişare Toplantısı 8 Aralık'ta gerçekleştirilecek. 

Emekliler Ligi’nde Norveç birinci sıradayken Türkiye kaçıncı sırada?

Ülkemizdeki emekliler gelir bakımından dünyada sonuncu sırada yer alırken, yaşam kalitesi açısından da sadece Hindistan’ı geçebildi. Paylaşılan detaylara göre Türkiye ‘Emekliler Ligi’nde 2018 yılından bu yana sürekli olarak geriliyor.

Bir evin satış süresi Türkiye'de 60 günden 86 güne, İstanbul'da 61 günden 91 güne çıktı!

Yüksek faiz, enflasyon, döviz kurları sebebiyle azalan konut talebi, geri dönüş sürelerinin Türkiye'ye oranla daha kısa olması ve yüksek kira getirisi nedeniyle yurt dışını tercih etmeye başladı. İşte ayrıntılar...

Kıbrıs'tan sonra sıra Türkiye'ye geldi! Türkiye'den sessizce konut toplamaya başladılar

Son zamanlarda Meclis'te Habat" isimli bir örgütten söz edildiği, bu örgütün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) gayrimenkul alımı yaptığı ve şimdi de Türkiye'de konut toplamaya başladıkları ortaya çıktı. 

Nasıl bir kentsel dönüşüm İstanbul ve Türkiye’yi kurtarır? İşin düğümünü rezerv alan çözecek!

Uzun zamandır beklenen Kentsel Dönüşüm Yasası’yla ilgili tartışmalar sürerken, Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, Oksijen Gazetesi’ndeki sayfasında Kentsel Dönüşüm Yasası ile ilgili akıllardaki tüm soruları cevapladı...

Prof. Dr. Hasan Sözbilir açıkladı: Türkiye'de faylar sürekli artacak, hiçbir zaman azalmayacak!

Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Türkiye'deki bilimsel çalışmaların yeni fayları ortaya çıkardığına dikkat çekti. Sözbilir, Türkiye'de fayların hiçbir zaman azalmayacağına, aksine sürekli artacağına vurgu yaptı.  

Yabancı sermaye Türkiye’ye yatırım yapmak için fırsat kolluyor!

QNB Genel Müdürü Ömür Tan, Türkiye ekonomisinde normalleşme süreci için 2 yıla ihtiyaç duyulduğunu belirterek, “Yabancı yatırımcı Türkiye’ye girmek için hangi üründe, nerede ve ne zaman girecekleri konusuna bakıyor” dedi.

Standard & Poor’s’dan Türkiye'ye ilişkin olumlu haber! Türkiye’nin kredi notu yükseltildi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s’dan (S&P) Türkiye’ye ilişkin güzel bir haber geldi. S&P, Türkiye’nin kredi notunu ‘negatif’ten ‘durağan’a yükseltti.

Türkiye ile Libya arasında 15 milyar dolarlık ticaret potansiyeli var!

MÜSİAD Libya Temsilcisi ve Karanfil Group Yönetim Kurulu Başkanı Murtaza Karanfil, enerji ve lojistik sektörlerinin devreye girmesi halinde Türkiye ile Libya arasındaki ticaret kapasitesinin 15 milyar doları bulacağını söyledi.

Güney Koreli yatırımcılar nükleer yatırım için Türkiye’yi tercih etti

Güney Koreliler, nükleer yatırım için Türkiye’ye geliyor. Türkiye’nin ikinci nükleer santrali konusunda düşünülen Sinop için görüşme yapan Güney Koreliler Türkiye’ye gelecek.

Togg sonrası kritik adım! Türkiye'de bir ilk

Togg'un T10X modelinin seri üretim bandından indirilmesinin ardından Türkiye kritik bir adım daha geliyor. Türkiye'nin ilk batarya fabrikasının temeli Bursa'da atılacak. İşte tüm detaylar...

Mısır'dan kapıda vize kolaylığı! Türk vatandaşlarının dikkatine!

Türkiye ve Mısır arasında 11 yılın ardından ilişkiler normalleşmeye başladı. Mısır Türkiye’den gelecek ziyaretçileri için kapıda biz de uygulamasına yürürlüğe geçirdi. İşte tüm detaylar…

İş arayanlara müjde! Tesla Türkiye, yeni iş ilanlarını yayımladı! 4 farklı ilan var! 

Önümüzdeki sene Türkiye'de resmi olarak faaliyete geçecek olan Tesla, dört farklı alanda iş ilanları yayımladı. İşte, başta satış danışmanı olmak üzere birçok alanda personel ihtiyacını açıklayan Tesla Türkiye'nin yaptığı duyurunun detayları...

Almanya’nın en ünlü gazetesinden müthiş ‘Türkiye’ iddiası!

Türkiye’de özellikle üretim ve ihracat alanında yaşanan gelişmeler Almanya’da günün konusu oldu. Almanya’nın en ünlü gazetesi Die Walt bugünkü sayısında Türkiye hakkında müthiş bir iddiada bulundu.

MÜSİAD Türkiye İstişare Toplantısı Haberi

MÜSİAD Türkiye İstişare Toplantısı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İnşaat Sektör Kurulu tarafından, Mardin Şubesi ev sahipliğinde düzenlenecek olan MÜSİAD Türkiye İstişare Toplantısı 8 Aralık 2018 Cumartesi günü 09.00-15.00 saatleri arasında yapılacak. 

MÜSİAD Türkiye İstişare Toplantısı, “İnşaat Sektöründeki Güncel Sorunlara Dair Çözüm Önerileri” konusu ile gerçekleştirilecek. Toplantıya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş katılım gösterecek.

Toplantıda, MÜSİAD İnşaat Sektör Kurulu Başkanı Reha Yeltekin, AK Parti 25, 26 ve 27.Dönem Milletvekili Çiğdem Karaaslan, GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Doç.Dr. Feyzullah Yetkin ve Dekinsan Grup AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Kösen konuşmacı olarak yer...