04 / 05 / 2024

müteahhite geç teslim nedeniyle ihtarname

müteahhite geç teslim nedeniyle ihtarname

Müteahhit ile yapılan satış sözleşmesi sonucunda, tarafların sözleşmede yazılan esaslara uyması gerekiyor. Müteahhitin inşaatı zamanında bitirmemesi durumunda konut sahipleri müteahhite geç teslim nedeniyle ihtarname çekebiliyor...

İslam Memiş gram altında Nisan 2024 rotasını çizerek, 'Bilmiyordum, kaçırdım diyenlere geçmiş olsun' dedi!

Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Finans analisti İslam Memiş, yatırımcıların gözde yatırım araçları arasında yer alan gram altında yeni rotayı çizerek, '15 gün' uyarısı yaptı. İslam Memiş açıklamasında "Bilmiyordum, görmedim, kaçırdım diyenlere şimdiden geçmiş olsun" dedi.

İstanbul Vadi Evleri 1. Kısım'da tapular teslim edildi! Türkiye’nin en büyük 'yerinde kentsel dönüşüm' çalışması!

Gaziosmanpaşa Yıldıztabya Mahallesi’nde inşaat çalışmaları tamamlanan İstanbul Vadi Evleri 1. Kısım Kentsel Dönüşüm Projesi’nde hak sahiplerine tapularını teslim edildi. Söz konusu proje Türkiye’nin en büyük, “yerinde kentsel dönüşüm” çalışması olarak biliniyor. 

İflas eden müteahhite Bakanlık da acımadı! İnşaatı teslim etmedi, 300 bin TL ceza kesildi!

Ticaret Bakanlığı, Sakarya'da iflas eden bir müteahhite, yaptığı inşaatı zamanında teslim etmeyerek, sözleşmeye aykırı hareket ettiği gerekçesiyle 300 bin liralık ceza kesti.

Çalışan emeklinin hesabına 5000 TL Aralık ayında yatar mı, Meclis'ten geçti mi?

Milyonlarca emekli 5 bin TL için beklemede. Peki, Çalışan emeklinin hesabına 5000 TL Aralık ayında yatar mı, meclisten geçti mi? İşte konuya ilişkin son gelişmeler...

Osmanlı tapuları günümüzde geçerli mi?

Osmanlı döneminde tapusu olanlar tapunun günümüzde geçerli olup olmadığını merak ediyor. Peki, Osmanlı tapularının günümüzde geçerli mi?

Malatya Valisi Ersin Yazıcı, ilk deprem konutlarının teslim tarihi için kasım ayını işaret etti!

Malatya Valisi Ersin Yazıcı, kentte meydana gelen depremden sonra inşa edilen konutların Kasım ayında teslim edileceğini belirtti. İşte detaylar...

Afşin'de afetzedeler için yapılan 3 bin 600 konut Kasım ayında teslim edilecek!

Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat depremlerinden etkilenen Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde afetzedeler için inşa edilen 3 bin 600 konut Kasım ayında teslim edilecek.

Kat irtifakından kat mülkiyetine geçiş için gerekli belgeler neler?

Kat irtifakı ve kat mülkiyet farklı kavramlar olduğu için ilkinden diğerine geçiş yapılması gerekir. Kat irtifakı, yapı inşaat halindeyken hak edilen bir tapu türüdür. Ancak yapının inşaası tamamlandıktan sonra kat mülkiyetine geçilir. Peki bu süreçte gereken belgeler nelerdir?

Şanlıurfa'da yükselen deprem konutlarının ilk etabı kasım ayında teslim edilecek!

Şanlıurfa'da 6 Şubat depreminden sonra inşasına başlanan yapıların bir kısmı kasım ayında teslim edilecek. Adalet Bakanı Bozdağ konuya ilişkin Şanlıurfa halkını bilgilendirdi. İşte detaylar...

Bizim Mahalle 1. Etap 2. Kısım'ın geçici kabulü yapıldı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Bizim Mahalle 1. Etap 2. Kısım'ın geçici kabulünün yapıldığını duyurdu. İşte ayrıntılar...

Merkez Ankara ve Bizim Mahalle 1.Etap 1.Kısım'ın geçici kabulü yapıldı!

Emlak Konut GYO projelerinden Merkez Ankara ve Bizim Mahalle 1.Etap 1.Kısım'ın geçici kabulü yapıldı. İşte ayrıntılar...

Bakanlık konut kredisi müjdesinden sonra harekete geçti! 100 bin TL ile 2 milyon TL arasında ceza geliyor!

Yeni bir ev hayali kuranların beklediği konut kredisi müjdesi geçtiğimiz günlerde gelmişti. Fakat fırsatçılar devreye girince bakanlık da konut fiyatlarını artıranlar için düğmeye bastı. İşte konu ile ilgili gelişmeler...

Çiftçilerin beklediği alım fiyatı TBMM'de açıklandı: Geçen senenin en az 3 katı 12 lira olmalı

Türkiye'de 1 milyon aile çay tarımından geçiniyor. Artvin, Rize, Trabzon’da 200 bin 781 hektar alanda çay üretimi yapılıyor. Çiftçiler bu sene yaş çay fiyatının en az 9 lira olmasını bekliyor. Geçen yıl fiyat destekleme ödemesiyle birlikte 4 lira olmuştu.

müteahhite geç teslim nedeniyle ihtarname Haberi

müteahhite geç teslim nedeniyle ihtarname

Geç teslim nedeniyle ihtarname!

Müteahhit ile yapılan sözleşme sonucunda, tarafların sözleşmede yazılan esaslara uyması gerekiyor. Alıcılar, satın aldıkları daire bedelini öderken; müteahhitin de inşaatı zamanında bitirmesi gerekiyor.


Müteahhitin inşaatı zamanında bitirmemesi ve dolayısıyla teslimlerin gecikmesi durumunda konut sahipleri müteahhite geç teslim nedeniyle ihtarname çekebiliyor.


İ H T A R N A M E:


İHTAR EDEN : …….

VEKİLİ : Av. 

KARŞI TARAF : ………..


İHTARIN KONUSU: Borçlar Kanunu 187 . maddesi gereğince teslim talebimizin halen geçerli olduğunun tarafınıza bildirilmesi hakkındadır.


AÇIKLAMALAR : 1)Müvekkilimizle ………tarihli sözleşme ile ……alım-satımı hususunda anlaşmış bulunmaktasınız. İşbu sözleşme gereğince müvekkilimizin tüm yükümlülüklerini yerine getirmesine rağmen üzerinize düşen teslim borcunu haklı bir neden olmaksızın yerine getirmediğiniz ………………………Mahkemesinin ……../……D.İş sayılı dosyası ile tespit olunmuştur.


2)Mezkûr sözleşmede teslim tarihi en geç …….. günü olarak kararlaştırılmış olmakla bu...