01 / 05 / 2024

müteahhitten alınan gayrimenkulün iktisap tarihi

müteahhitten alınan gayrimenkulün iktisap tarihi

Değer artış kazancı vergisi kapsamında iktisap tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılan taşınmaz mallar için beyanname verilerek vergi ödeniyor. Müteahhitten alınan evin değer artış kazancı vergisi nasıl olur?

Gayrimenkul yatırımıyla alınan Altın Vize'nin kahramanları Türkler oldu! Yunanistan'a başvuru yağdı!

Yunanistan’ın bazı bölgelerine 250 bin euro, önemli yerleşim yerlerine ise 500 bin euro gayrimenkul yatırımıyla alınan Altın Vize programının yıl sonu rakamları açıklandı. Buna göre, Türkler ilk üçte yer aldı.

Rezerv alan ilan edilmişti: Üsküdar 29 Mayıs Sitesi'nin arazisi için alınan tüm kararlar sorunlu iddiası!

Üsküdar Çengelköy'de yer alan 29 Mayıs Sitesi'nde rezerv alan tartışmaları devam ediyor. Site sakinleri karara itiraz ederken, sitenin arazisi için alınan tüm kararların sorunlu olduğu iddiası gündeme geldi. İşte detaylar...

Çalışır Gayrimenkul İnşaat Taahhüt Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Çalışır Gayrimenkul İnşaat Taahhüt Ticaret Anonim Şirketi Bahçelievler'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Ali Çalışır tarafından kuruldu.

Çalışır Gayrimenkul İnşaat Taahhüt Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Çalışır Gayrimenkul İnşaat Taahhüt Ticaret Anonim Şirketi bugün Bahçelievler'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Ali Çalışır tarafından kuruldu.

SGK duyuru aynı anda iki ayrı maaş: Hem hem eşten hem babadan emekli maaşı alınır mı?

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) babasından emekli maaşını almaya başlanması halinde ölen kocasından alınan maaşın kesilip kesilmeyeceğini yanıtladı. Peki,  Hem hem eşten hem babadan emekli maaşı alınır mı? İşte detaylar...

Alışan Gayrimenkul İnşaat Danışmanlık Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Alışan Gayrimenkul İnşaat Danışmanlık Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Ertuğrul Alışan tarafından kuruldu.

Arme Yapı Mühendislik Mimarlık Gayrimenkul İnşaat Müteahhitlik Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Arme Yapı Mühendislik Mimarlık Gayrimenkul İnşaat Müteahhitlik Ve Ticaret Limited Şirketi bugün KAadıköy'de 250 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Babaoğlu tarafından kuruldu. 

Peker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, İngiltere'deki gayrimenkulünü 4 milyon İngiliz sterlinine sattı!

Peker GYO, İngiltere'nin Gravesend bölgesinde bulunan gayrimenkulünü 4 milyon GBP bedelle Star Living Limited unvanlı şirkete sattı.

Müteahhitten ev alanlar dikkat! Sizin de başınıza gelebilir! Tapunuz...

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde müteahhitten alınan dairelerdeki tapu sorununu kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o yazısı...

Tapudan alınan randevu kaç gün geçerli?

Tapuda yapılacak tüm işlemler için randevu alınması gerekiyor. Kimi zaman alınan randevulara vaktinde gidilemiyor. Peki, tapudan alınan randevu kaç gün geçerli?

İhale ile alınan taşınmazın tescili!

İhale ile bir gayrimenkul satın alan kimseler tapu dairesinde tescil işlemlerinin nasıl yapılacağını araştırıyor. İşte ihale ile alınan taşınmazın tescili işlemleri...

Al Bahrı Gayrimenkul Turizm Tarım Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Al Bahrı Gayrimenkul Turizm Tarım Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Abdulla Hussaın Abdulla Albahrı tarafından kuruldu.

Müteahhitten alınan evin tapu masrafı 2022 ne kadar?

Müteahhitten konut ya da işyeri satın alma sürecinde olanlar tapuda ödeyeceği masrafları önceden hesaplamak istiyor. Peki, müteahhitten alınan evin tapu masrafı 2022 ne kadar?

müteahhitten alınan gayrimenkulün iktisap tarihi Haberi

müteahhitten alınan gayrimenkulün iktisap tarihi

Müteahhitten alınan evin değer artış kazancı vergisi!

Değer artış kazancı vergisi kapsamında iktisap tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılan taşınmaz mallar için beyanname verilerek vergi ödeniyor.


İktisap tarihi, taşınmaza sahip olunan tarih olaraj tespit ediliyor. Ancak kat karşılığı olarak müteahhitten alınan evin değer artış kazancı vergisi nde iktisap tarihi farklı algılanabiliyor.


Gelir Vergisi Sirküleri/76 gereğince; Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün 16.03.2010 gün ve 2010/4-1697 No.lu Genelgesinde, cins değişikliği (cins tashihi), bir taşınmaz malın cinsinin, yapısız iken yapılı veya yapılı iken yapısız hale; bağ, bahçe, tarla vb. iken arsa,  arazi iken, bağ, bahçe vb. duruma dönüştürmek için paftasında ve tapu sicilinde yapılan işlem olarak tanımlanmıştır.


Arazi vasfında iktisap edilen gayrimenkulün belediyelerce ifraz ve taksim işlemine tabi tutularak satılması halinde iktisap tarihi olarak arazinin...