03 / 10 / 2024

müteahhitten alınan gayrimenkulün iktisap tarihi

müteahhitten alınan gayrimenkulün iktisap tarihi

Değer artış kazancı vergisi kapsamında iktisap tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılan taşınmaz mallar için beyanname verilerek vergi ödeniyor. Müteahhitten alınan evin değer artış kazancı vergisi nasıl olur?

1932'de Bankalar Caddesi'nden 55 bin liraya satın alınan bina kimsesizler yurdu olmuş!

1932 yılında Belediye Bankalar Caddesi'nden 55 bin liraya satın alınan binanın kimsesizler yurdu olmasına karar verilmiş.

Ruhsat alınan konutların ortalama büyüklüğünde dramatik düşüş!

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman yaptığı paylaşımda yapı ruhsatı alınan konutların ortalama büyüklüğünün son 20 yılda yaklaşık 30 metrekare küçülürken, ortalama hanehalkı büyüklüğünün de bu dönemde 4 kişiden 3,1 kişiye gerilediğini belirtti.

Yapı ruhsatı alınan konutların büyüklüğü azalırken, Ahmet Büyükduman'dan çarpıcı tespit geldi: Konutta da şirinkflasyon!

Yapı ruhsatı alınan konutların büyüklüğü azalırken,  Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman, konu ile ilgili çok konuşulacak bir paylaşım geldi. İşte Ahmet Büyükduman'ın X hesabı üzerinden yaptığı o paylaşım...

Gayrimenkul alırken kazanmanın kuralı açıklandı! İşte o yöntem

Gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenlerin aklındaki en önemli sorulardan biri de, nereden nasıl bir mülk alınması gerektiği.  İş adamı ve yazar Robert Kiyosaki en önemli kuralın iyi sokaktaki en kötü evi almak olduğunu söyledi.

Kredi kartı ile altın alınır mı? Kredi kartı ile altın almak isteyenler kuyumcuya gitmeden önce bakın!

Bankalar kredi kartlarında yeni düzenlemeye gitti. Alınan karara göre, nakit avans ve taksit sayıları azaltıldı. Peki kredi kartı ile altın alınır mı? Kredi kartı ile taksitle altın alınır mı? 

Kuzey Kıbrıs  gayrimenkul alıcılarının akınına uğradı!

Poundla kira gelirinin yanı sıra cazip konut fiyatlarıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti adeta yabancı gayrimenkul alıcılarının akınına uğradı. Magusa, İskele, Gaziveren’in büyük ilgi gördüğünü dile getiren Yatırım Danışmanı Özge Özler, en çok talebin Rusya, İran ve Avrupa’dan geldiğini dile getirdi.

Gayrimenkul yatırımıyla alınan Altın Vize'nin kahramanları Türkler oldu! Yunanistan'a başvuru yağdı!

Yunanistan’ın bazı bölgelerine 250 bin euro, önemli yerleşim yerlerine ise 500 bin euro gayrimenkul yatırımıyla alınan Altın Vize programının yıl sonu rakamları açıklandı. Buna göre, Türkler ilk üçte yer aldı.

Rezerv alan ilan edilmişti: Üsküdar 29 Mayıs Sitesi'nin arazisi için alınan tüm kararlar sorunlu iddiası!

Üsküdar Çengelköy'de yer alan 29 Mayıs Sitesi'nde rezerv alan tartışmaları devam ediyor. Site sakinleri karara itiraz ederken, sitenin arazisi için alınan tüm kararların sorunlu olduğu iddiası gündeme geldi. İşte detaylar...

Çalışır Gayrimenkul İnşaat Taahhüt Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Çalışır Gayrimenkul İnşaat Taahhüt Ticaret Anonim Şirketi Bahçelievler'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Ali Çalışır tarafından kuruldu.

Çalışır Gayrimenkul İnşaat Taahhüt Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Çalışır Gayrimenkul İnşaat Taahhüt Ticaret Anonim Şirketi bugün Bahçelievler'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Ali Çalışır tarafından kuruldu.

SGK duyuru aynı anda iki ayrı maaş: Hem hem eşten hem babadan emekli maaşı alınır mı?

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) babasından emekli maaşını almaya başlanması halinde ölen kocasından alınan maaşın kesilip kesilmeyeceğini yanıtladı. Peki,  Hem hem eşten hem babadan emekli maaşı alınır mı? İşte detaylar...

Alışan Gayrimenkul İnşaat Danışmanlık Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Alışan Gayrimenkul İnşaat Danışmanlık Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Ertuğrul Alışan tarafından kuruldu.

Arme Yapı Mühendislik Mimarlık Gayrimenkul İnşaat Müteahhitlik Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Arme Yapı Mühendislik Mimarlık Gayrimenkul İnşaat Müteahhitlik Ve Ticaret Limited Şirketi bugün KAadıköy'de 250 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Babaoğlu tarafından kuruldu. 

müteahhitten alınan gayrimenkulün iktisap tarihi Haberi

müteahhitten alınan gayrimenkulün iktisap tarihi

Müteahhitten alınan evin değer artış kazancı vergisi!

Değer artış kazancı vergisi kapsamında iktisap tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılan taşınmaz mallar için beyanname verilerek vergi ödeniyor.


İktisap tarihi, taşınmaza sahip olunan tarih olaraj tespit ediliyor. Ancak kat karşılığı olarak müteahhitten alınan evin değer artış kazancı vergisi nde iktisap tarihi farklı algılanabiliyor.


Gelir Vergisi Sirküleri/76 gereğince; Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün 16.03.2010 gün ve 2010/4-1697 No.lu Genelgesinde, cins değişikliği (cins tashihi), bir taşınmaz malın cinsinin, yapısız iken yapılı veya yapılı iken yapısız hale; bağ, bahçe, tarla vb. iken arsa,  arazi iken, bağ, bahçe vb. duruma dönüştürmek için paftasında ve tapu sicilinde yapılan işlem olarak tanımlanmıştır.


Arazi vasfında iktisap edilen gayrimenkulün belediyelerce ifraz ve taksim işlemine tabi tutularak satılması halinde iktisap tarihi olarak arazinin...