21 / 05 / 2024

Nail Çakırhan hayatı

Nail Çakırhan hayatı

Türk gazeteci, şair, uluslararası ödüllü mimar ve restoratör Nail Çakırhan kimdir? Nail Çakırhan yaşadığı süre boyunca hangi işlere imza attı? İşte Nail Çakırhan 'ın biyografisi...

Ankara'da köprülü kavşak projesinin iptali bir can aldı! Yaya geçidinin olmadığı bölgede kaza...

Ankara çevre yolunda planlanan köprülü kavşak ve yaya geçidi projesinin iptal edildiği bölgede, yolun karşısına geçmeye çalışan Gamze Gürel hayatını kaybetmişti. 6 günün ardından bulunan eşya duygusal anlar yaşattı...

35 kişiye mezar olan Ezgi Apartmanı'nda şok gelişme! Kolon kesilmiş, malzeme yetersiz, perde duvar eksik, kaçak kat...

Kahramanmaraş’ta depremde yıkılan 35 kişinin hayatını kaybettiği Ezgi Apartmanıyla ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı. Soruşturma kapsamında, binanın kolonlarında eksiklikler, malzeme yetersizliği, perde duvarın olmadığı ve kaçak kat tespit edildi.

Arçelik Imperium Robo RS 3221 Akıllı Robot Süpürge kaç lira oldu?

Günümüzde teknolojinin ev hayatına getirdiği kolaylıklara bir yenisi daha eklendi: Arçelik Imperium Robo RS 3221 Akıllı Robot Süpürge!

Akın Garzanlı kimdir? Hangi ülkede yöneticilik yaptı? Arçelik’te toplam kaç yıl çalıştı?

Akın Garzanlı lisans ve yüksek lisans eğitimlerini nerede tamamladı? Hangi üst düzey görevleri yürüttü? Arçelik’te ne iş yapıyor? İşte Akın Garzanlı’nın hayatı...

Başakşehir metrosu çalışıyor mu, açıldı mı? M3 Kirazlı-Kayaşehir metro hattı ne zaman açılacak?

İstanbul'da dün akşam etkili olan sağanak yağış hayatı felç etti. Başakşehir'de yaşanan sel felaketinin ardından vatandaşlar Başakşehir metrosu hakkındaki son gelişmeleri merak ediyor. 

Evde bakım desteği alan engelli ve yaşlı yakınlarına resmen sigorta müjdesi geldi! AK Partili o isim tek tek açıkladı! 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu yaptığı açıklamada yaşlı ve engelli yakınının bakımını üstlenen kişilerin çalışma hayatı sürecine dahil olamadığını kaydederek, bu kişilere devletin kısmi sigorta imkanı sağlayacağını dile getirdi.

Ahmet Vural Akışık kimdir? Hangi dilleri biliyor? Uzmanlık alanı nedir?

Doğan Yatırım Bankası A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Vural Akışık kimdir? Kaç yaşında? Ahmet Vural Akışık daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Ahmet Vural Akışık'ın eğitim hayatı nasıldı? İşte Ahmet Vural Akışık'ın hayatına dair merak edilenler.

İsmail Vefa AK kimdir? Eğitim hayatı nasıl? Uzmanlık alanı nedir?

Vizyon Grup Bağımsız Denetim A.Ş Ortak, Yeminli Mali Müşavir İsmail Vefa AK kimdir? İsmail Vefa AK daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İsmail Vefa AK'ınn eğitim hayatı nasıldı? İşte İsmail Vefa AK`ın hayatına dair merak edilenler.

Mustafa AK kimdir? Ne iş yapar? Uzmanlık alanı nedir?

Vizyon Grup Bağımsız Denetim A.Ş Ortak Yeminli Mali Müşavir Mustafa AK kimdir? Mustafa AK daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Mustafa AK'ın eğitim hayatı nasıldı? İşte Mustafa AK`ın hayatına dair merak edilenler.

Hakkı KOÇAK kimdir? Nereli? Kaç yaşında?

Vizyon Grup bağımsız Denetim A.Ş Ortak, Yeminli Mali Müşavir Hakkı KOÇAK kimdir? Hakkı KOÇAK daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Hakkı KOÇAK'ın eğitim hayatı nasıldı?   İşte Hakkı KOÇAK`ın hayatına dair merak edilenler.

Selim Akın kimdir? Nereli? Kaç yaşında?

Akfen gayrimenkul yatırım ortaklığı A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Selim Akın kimdir? Selim Akın daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Selim Akın'ın eğitim hayatı nasıldı?  İşte Selim Akın`ın hayatına dair merak edilenler.

Pelin Akın Özalp kimdir? Nereli? Kaç yaşında?

Akfen gayrimenkul yatırım ortaklığı A.Ş Kurulu Başkan vekili Pelin Akın Özalp kimdir? Pelin Akın Özalp daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Pelin Akın Özalp'ın eğitim hayatı nasıldı? İşte Pelin Akın Özalp`ın hayatına dair merak edilenler.

Engin Akçakoca kimdir? Nereli? Kaş yaşında?

Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Engin Akçakoca kimdir? Engin Akçakoca daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Engin Akçakoca'nın eğitim hayatı nasıldı? İşte Engin Akçakoca`nın hayatına dair merak edilenler.

Nail Çakırhan hayatı Haberi

Nail Çakırhan hayatı

Nail Çakırhan kimdir?

Nail Çakırhan, (d. 1910, Ula-Muğla - ö. 10 Ekim 2008, Muğla) Türk gazeteci, şair, uluslararası ödüllü mimar ve restoratör. Nail Vahdeti Çakırhan, ikinci ismi Vahdeti'den esinlenerek şiirlerinde kendini Nail V. imzası ile tanıttı. 


Geleneksel mimariyi günümüze taşıyarak inşa ettiği yapılarla güneybatı Anadolu geneline ve özellikle de Akyaka mimarisine damgasını vurmuş ve 1983 yılında dünyanın en saygın mimarlık ödüllerinden Ağa Han Uluslararası Mimarlık Ödülü'nün sahibi olmuştur. Mimarlık eğitimi görmediği halde bu ödülü alan ilk kişidir. Türkiye'nin ilk kadın arkeologlarından Halet Çambel'in eşidir.


1910 yılında Ula'da doğdu. Muğla idadisi'ndeki ilk ve orta öğreniminin ardından Konya Lisesi'ne yatılı olarak girdi. Ahmet Hamdi Tanpınar, Saadettin Nüzhet Ergun gibi öğretmenlerin öğrencisi oldu.


Lisedeyken şiirler yazmaya başladı ve 17 yaşında Konya'da "Kervan" dergisini çıkardı. Lisenin son...