18 / 05 / 2024

Niğde Yüksek Öğrenim Yurdunda son durum

Niğde Yüksek Öğrenim Yurdunda son durum

Niğde İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin, Türkiye’ye örnek olan 4 bin kişilik yurt ve sosyal tesisin yüzde 90’nın tamamlandığını söyledi.

Yüksek konut fiyatlarına bakın nasıl çözüm buldular: Kapış kapış gidiyor!

Son günlerde gündemden düşmeyen yüksek ev fiyatları dünyanın her bölgesinde sorun olurken, insanlar da yüksek fiyatlar için farklı bazı alternatiflere yöneldi Bakın ABD'de yüksek konut fiyatlarına bakın nasıl çözüm buldular...

İngiltere'de yüksek gıda fiyatları tüketici harcamalarındaki büyümeyi baskıladı! 

İngiltere'de tüketici harcamalarındaki büyüme, yüksek seyreden gıda fiyatları sebebiyle bu yılın Mayıs ayında son 6 ayın en düşük seviyeleri gerçekleşti.

ABD'de son 41 yılın en yüksek seviyesine çıkan enflasyon altına olan talebi düşürdü! Altın fiyatları düştü mü?

ABD'de enflasyonunun beklentilerden daha fazla artarak 41 yılın en yüksek seviyesine çıkması, altına olan talebi de düşürdü. Peki altın fiyatları nasıl seyrediyor? Altındaki düşüş devam edecek mi?

ABD'de konut başlangıçları 9 ayın en yüksek seviyesinde!

Açıklanan resmi verilere göre, ABD'de konut başlangıçları 9 ayın en yüksek seviyesini kaydetti.

Seul'de yüksek teknolojili 10 dakikalık şehir inşa edilecek!

Seul'de yüksek teknolojili 10 dakikalık şehir hayata geçirilecek. 8 konut binasını ortak çalışma ofisleri ve çalışma alanları ile bir araya getiren 125 dönüm büyüklüğündeki bölgede aynı zamanda eğlence mekanları, fitness merkezleri ve yüzme havuzları bulunacak.

Düzce'de yatay kentleşme modeliyle yüksek katlı yapılaşmanın önüne geçildi!

17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 tarihlerinde meydana gelen depremle sarsılan Düzce'de yüksek katlı yapılaşmanın önüne geçildi...

Türkiye'de kira anketi: Katılımcıların yüzde 96,5'i kiralar çok yüksek dedi!

Türkiye'de ev kiralarına ilişkin bir anket yapıldı. Ankete katılanların yüzde 96,5'i Türkiye'de ev kiralarının çok yüksek olduğunu belirtti.

Türkiye'de en yüksek DASK oranı hangi ilde?

Türkiye'de deprem meydana gelen şehirlerde deprem sigortası bilincinin daha yüksek olduğu belirlendi. Ülkedeki 17,6 milyon konuttan 10,3 milyonunun sigortalı olduğu tespit edilirken, en yüksek sigortalı şehir yüzde 97 ile Bolu oldu.

ÇEDBİK Yüksek Yapıların Yenilenmesi Konferansı 8 Eylül'de!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) hız kesmeden etkinliklerine devam ediyor. Yüksek Yapıların Yenilenmesi Konferansı 8 Eylül'de gerçekleşecek.

ABD'de konut başlangıçları 3 ayın en yüksek seviyesinde!

Merakla beklenen rakamlara göre, ABD'de konut başlangıçları, Haziran 2021'de yüzde 6,3 artış gösterdi ve 1 milyon 643 bine çıktı. Yaşanan bu gelişmeyle konut başlangıçları 3 ayın en yüksek seviyesine ulaşmış oldu.

Uygar Peyzaj İnşaat Turizm Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti.Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurdu Şubesi açıldı!

Uygar Peyzaj İnşaat Turizm Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti.Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurdu Şubesi bugün Çekmeköy'de 19 milyon TL sermaye bedeli ile Yüksek Kırıcı tarafından açıldı.

Yatırım değeri yüksek gayrimenkul nasıl belirlenir?

En temel yatırımlardan biri gayrimenkul almak. Ancak birçok kişi oturmak için ev alırken bunun aslında bir yatırım olduğu göz ardı ederek duygusal kararlar alıyor. Peki yatırım değeri yüksek gayrimenkul nasıl belirlenir? İşte detaylar...

Berlin'de yüksek kiralar protesto edildi!

Artan kira fiyatlarıyla sık sık gündeme gelen Berlin'de yüksek kiralar protesto edildi...

Niğde Yüksek Öğrenim Yurdunda son durum Haberi

Niğde Yüksek Öğrenim Yurdunda son durum

Niğde İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin, Türkiye’ye örnek olan 4 bin kişilik yurt ve sosyal tesisin yüzde 90’nın tamamlandığını söyledi. Peşin, Yüksek Öğrenim Yurdu Projesinin 5 yıldızlı otel konforunda olacağını belirterek; “Niğde İl Özel İdaresi tarafından kat karşılığı modeli ile yaptırılan, 120 milyon liralık dev bir yatırım olan Yüksek Öğrenim Yurdu Projesi 5 yıldızlı otel konforunda 4 bin kişilik yurt ve sosyal tesislerden oluşmaktadır. İlimiz Merkez Fertek Köyü sınırları, Niğde üniversitesi Merkez Yerleşkesi içerisinde yer alan ve idaremize ait 276 ada 18 ve 19’nolu parseller üzerine yapılmakta olan 4 bin kişilik yurt Projesi inşaatında sona yaklaşılıyor. 2015-2016 eğitim ve öğretim yılında öğrencilerin hizmetine sunulması için çalışmalar son hızla devam etmektedir. Toplam inşaat alanı 74 bin metrekare olup, inşaatlar...