28 / 08 / 2024

Nirengi noktası

Nirengi noktası

Nirengi noktası nedir? Nirengi şebekesi nedir? Merak ediyorsanız, sorularınızın yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Yüksek maliyetler inşaatları durma noktasına getirdi!

Yaptığı açıklamada maliyetle birlikte inşaatların durma noktasına geldiğini belirten AS Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Sert  kentsel dönüşüm için ev sahiplerinin metrekarelerinde fedakarlık yapması gerektiğini söyledi.

Kentsel dönüşüm neden durma noktasına geliyor? İşte dönüşümü hızlandıracak çözümler! 

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı  Prof. Dr. Orhan Derman, 'Kentsel dönüşüm neden durma noktasına geliyor?' sorusunun yanıtını vererek, dönüşümü hızlandıracak durumları sıraladı. İşte detaylar...

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt: Yüksek enflasyon ve faiz ortamı konut satışlarını durma noktasına getirdi!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt düşüş gösteren konut satışlarına değinerek yüksek enflasyon ve faiz ortamının konut satışlarını durma noktasına getirdiğini söyledi.

Otomobil satışları durma noktasında! Al-sat işi yapanlar ters köşe oldu!

Otomobil piyasasındaki durgunluk devam ediyor. Otomobil satışları her geçen ay düşüşe geçerken, piyasa neredeyse durma noktasına geldi. Otomobil al-sat işi yapanlar ise ters köşe oldu. 

Yüksek faiz konut kredilerini durma noktasına getirdi!

Konut kredileri sektörde yılsonuna göre yalnızca yüzde 1,3 yükselirken; kamuda yüzde 5 düştü. Yüksek faiz konut kredilerini durma noktasına getirdi. İşte o son dakika rakamlar...

Yüksek faizler konut satışlarını durma noktasına getirdi!

Yaptığı açıklamada Antalya'da Mart'ta konut satışında yüzde 7 oranında gerileme yaşandığını dile getiren  ATSO Başkanı Ali Bahar yüksek faizlerin konut satışlarını durma noktasına getirdiğini söyledi.

Tapu dairelerinde işler durma noktasına geldi! Yatırımcılar Dubai ve İngiltere’ye gidiyor!

Ülkedeki ekonomik zorluklar ve seçim süreci Muğla’daki emlak sektöründe olumsuz etki gösterdi. Tapu dairelerinde işlemlerin durma noktasına geldiği belirtilirken, yatırımcıların da Dubai ve İngiltere’ye gittiği vurgulandı. 

Konut sektörü inşaat malzemelerindeki fahiş zamlardan sonra durma noktasına geldi! 

Müteahhitler Federasyonu Başkanı ve İZTO Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Kahraman, konut satışları ile konuştu ve sektörün inşaat malzemelerindeki fahiş zamlardan sonra durma noktasına geldiğine dikkat çekti. Kahraman, çözüm önerilerini tek tek sıraladı.

Emlak sektöründe kriz beklenenden erken geldi! İnşaatlar durma noktasında!

Emlak sektöründe KKTC’de fiyatlar ve satışlar düşüyor. İnşaatlar da durma noktasına geldi. İşte detaylar...

İnşaat sektörü o ilde durma noktasına geldi!

Başta çimento ve demir olmak üzere inşaat maliyetlerinin ana kalemlerinde meydana gelen fiyat artışları uzun süredir sorunlarla boğuşan inşaat sektörünü durma noktasına getirdi. DİMDER Başkanı Elaldı, “Önümüzdeki yıllarının çok ciddi sıkıntılardan geçeceğini biliyoruz” dedi.

Merkez Bankası Başkanı Erkan’dan çok konuşulacak ‘dijital para’ açıklaması! ‘Kritik dönüm noktasındayız!’

TCMB Başkanı Erkan, merkez bankalarının dijital paralarına (Merkez Bankası Dijital Parası-MBDP) yönelik açıklama yaptı. Erkan, "Güvenli ve dayanıklı MBDP sistemlerinin oluşturulmasında BIS'in rolü ve İİT iş birliğinin kilit önemde olduğu kritik dönüm noktasındayız” ifadelerini kullandı.

Nirengi noktası nedir?

Nirengi noktası, belirli bir alanda kullanılan terimdir. Geometri işlemiyle ayarlanan bu nokta özellikle de denizcilikte yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu noktada öncelikle nirengi kavramının ne olduğunu bilmek faydalı olacaktır. Peki nirengi nedir ve nirengi noktası ne anlama gelmektedir?

Tamer Özyurt: Konutta kredi muslukları açılmazsa satışlar durma noktasına gelir!

Yeni bir konut sahibi olmanın ancak banka kredisiyle mümkün hale geldiğini kaydeden Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, kredi musluklarının açılması gerektiğini belirtti. Tamer Özyurt açıklamasında aksi halde üretimin ve satışların durma noktasına geleceğinisöyledi.

Nirengi noktası Haberi

Nirengi noktası

Nirengi noktası nedir?

Belli sayıda noktanın konumunu kesin olarak tespit edebilmek için bu noktaları tepe kabul ederek bir alanı üçgenlere bölme işine "nirengi" deniyor.


Büyük sahalarda poligon güzergahlarındaki hataları küçük parçalar içinde bırakmak amacıyla nirengi şebekeleri kuruluyor. Poligon güzergahları bu nirengi şebekelerine bağlanır.


Nirengi noktaları ve nirengi şebekesi

Nirengi şebekeleri birbirlerini gören ve birbirlerine üçgen şeklinde bağlı olan noktalardan oluşuyor. Bu üçgenlerin köşe noktalarına nirengi noktaları, noktaların meydana getirdiği şebekeye ise nirengi şebekesi deniyor.


Nirengi noktaları, yatay kontrol noktalar olarak karşımıza çıkıyor. Yatay kontrol noktalarının koordinatları, ülke nirengi sisteminin Gauss Krüger projeksiyonunda üç derecelik dilim esasına göre belirleniyor. 


Nirengi şebekelerinin hesaplanabilmesi için en az bir kenarının ve iki açısının ölçülmesi gerekiyor. Ancak hassasiyeti artırmak, hesap ve ölçü kontrolünü sağlamak, hata sınırı içinde kalacak ölçülere dağıtabilmek...