25 / 07 / 2024

nükleer reaktör sayısı

nükleer reaktör sayısı

Türkiye'de nükleer santralle ilgili tartışmalar sürerken dünyada halen 72 santralin inşaatı sürüyor. Enerji zengini Güney Afrika, Birleşik Arap Emirlikleri ve Brezilya ise çoktan nükleere geçti.

İnşaat sektöründe çalışan sayısı 99 ayın zirvesini gördü! Kentsel dönüşüm sektörü hareketlendirdi!

İnşaat sektöründeki ücretli çalışan sayısı mayısta geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 11,1 artarak 1 milyon 823 bin 929'a yükseldi. İşte sektör temsilcilerinin konu ile ilgili değerlendirmeleri...

Sigortalı çalışan sayısı yüzde 1,5 azalırken, inşaat sektöründe güçlü istihdam görünümü korundu!

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından açıklanan Mart 2024 verilerine göre, sigortalı çalışan sayısı yıllık olarak yüzde 1,5 azalırken, inşaat sektöründe güçlü istihdam görünümü korundu.

Arkadaşla konut alanların ve ‘Guppies’lerin sayısında artış!

Birleşik Krallık medyasının geniş yer verdiği Zoopla anketinin sonuçlarına göre arkadaşla konut alanların ve ‘Guppies’lerin sayısında artış yaşandı.

Arap turist ‘evinde’ kaldı! Günübirlik kiralamaların artması ile konaklayan sayısı azaldı...

2023 senesinin 11 ayında Türkiye’ye gelen Arap ziyaretçi sayısında değişikli olmasa da günübirlik kiralamaların yükselmesi ile konaklayan sayısı yüzde 20 azaldığı kaydedildi. Konaklamanın azalmasında “ev sahibi” Arapların etkisi büyük.

İcradaki dosya sayısı bir haftada 134 bin arttı!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, icra takibinde olan vatandaşların sayısının 3 milyon 830 bin 149’a çıktığını belirterek, icradaki dosya sayısının bir haftada 134 bin arttığını kaydetti.

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: Ücretsiz halk plajlarımızın sayısını artıracağız!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'nin turizm ülkeleri arasındaki sıralamada konumunu yükselttiğini söyledi. Bakan Ersoy ayrıca, ücretsiz halk plajlarının sayısını artırılacağını belirtti.

Akkuyu NGS'de inşaatın ilk reaktörünün devreye alınması için geri sayım başladı.... 

Akkuyu Nükleer AŞ Üretim ve İnşaat Organizasyon Direktörü Denis Sezemin, ilk reaktörün işletmeye alınması için Nükleer Düzenleme Kurumunca (NDK) gerekli iznin alındığı Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) tam kapsamlı olarak ayarlama ve çalıştırma aşamalarına geçeceklerini kaydetti.

Beyaz yakalılar 2020 itibarıyla arsa yatırımcısı olmaya başladı!

Türkiye'de yılda 750 milyon dolar değerinde ve minimum 5 milyon metrekare büyüklüğünde arazi satışı yapmak istediklerini söyleyen arsaVev Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Öztürk, 2020 yılı itibarıyla beyaz yakalıların arsa yatırımcısı olduğunu söyledi.

Kira sorununa çözüm ‘ev arkadaşlığı’ oldu! Ev arkadaşlarının yaşadığı konut sayısı 10 yılda yüzde 95,2 arttı!

Milyonlarca vatandaş, artan kira giderleriyle baş etmenin yollarını arıyor. Bunlardan en yaygın olanı ise ‘ev arkadaşlığı’ oldu. Çekirdek aile bulunmayan birden fazla bireyin yaşadığı konutların sayısı 10 yılda yüzde 95,2 arttı.

Bodrum Altaş Otel oda sayısını artırıyor! 1 milyon 175 bin liraya mal edilecek! 

Erdem Mühendislik tarafından, 40 oda, 80 yatak inşa edilerek faaliyetine başlanılan Altaş Otel San ve Tic. A.Ş oda sayısını artırıyor. 

Demir çelik sektörünün sanal pazarı 10 bin alıcı sayısına ulaştı!

İş Bankası Grubu’nun iştiraki Proemtia, daha yıl bitmeden amacına ulaştı. Demir çelik piyasasının dijital pazarı olarak hizmet veren platform, 10 bin alıcı sayısına ulaştı. Proemtia Genel Müdürü Umut Feyzioğlu, bu seneyi 1 milyar liralık işlem hacmi ile kapatmayı amaçladıklarını belirtti.

Sinpaş Yapı’da faizsiz finansmanı tercih edenlerin sayısı 8 yılda yüzde 850 arttı!

Sinpaş, 2021 yılında hayata geçirdiği Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı’nı genişletiyor. Şube sayısını 2023 sonuna kadar 70’e çıkacaklarını ifade eden Sinpaş Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Çelik, “Faizsiz finansmanı seçenlerin sayısı son sekiz yılda yüzde 850 arttı" şeklinde konuştu.

Borsadan sonra kriptoda da çılgın artış! Yatırımcı sayısı 425 milyonu buldu!

Kripto para piyasalarının meydana getirdiği değere ve dünya çapında kriptonun ne kadar benimsendiğine yönelik yeni bir rapor yayımlandı. New World Wealth’e göre, küresel çapta toplam kripto para yatırımcısı sayısının 425 milyonu buldu.

nükleer reaktör sayısı Haberi

nükleer reaktör sayısı

Türkiye'de nükleer santral kurulmasına yönelik tartışmalar yapılırken, dünya devleri enerjisini bu kaynaktan sağlıyor. G20 ülkeleri başta olmak üzere 33 ülkede nükleer enerji santralleri bulunuyor. Dünyada işletme halindeki nükleer santral sayısı toplam 435 iken, inşaat halindeki nükleer santral sayısı ise 72. Petrol, doğalgaz ve kaya gazı kaynaklarıyla dikkat çeken ABD'de 100, Fransa'da 58, Almanya'da 9 nükleer santral bulunuyor.


Faturamız 60 milyar dolar

Halen Amerika'da 5, Fransa'da ise 1 nükleer santralin inşaatı sürüyor. Zengin enerji kaynaklarına sahip G. Afrika, Birleşik Arap Emirliği, Brezilya gibi ülkelerde ise ya nükleer santral var ya da inşaat halinde bulunuyor. Türkiye yıllık 60 milyar dolara yaklaşan enerji faturasını ve bu faturaya bağlı olarak cari açığını düşürmenin hesabını yaparken, farklı kesimler tarafından nükleer santrale yönelik eleştiriler devam ediyor. Enerji...