04 / 07 / 2024

öğrencilerin barınma sorunu

öğrencilerin barınma sorunu

Türkiye'de uzaktan öğretim ve açık öğretimde okuyan kişiler de dahil olmak üzere üniversite öğrencisi sayısı 8 milyon 240 bin 997 olarak belirlendi. Örgün eğitim de ise 3 milyon 800 binden aşkın öğrenci bulunuyor. Son zamanlarda barınma sorunu yaşayan bu milyonlarca öğrenci için çözüm yolda...

Yurt sorununa ‘Yap-kirala' modeli!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Yalçın Bayer bugünkü köşesinde yurt sorunlarını kaleme aldı.

Öğrencilerin barınma sorunu nasıl çözülecek?

Öğrencilerin okudukları büyükşehirlere dönmesiyle beraber konut sorunu gündeme geldi. Ev kiraları hızla artarken, öğrenciler yurtlarda da yer bulamamaya başladı. Peki konut sorunu nasıl çözülecek?

Öğrencilerin yurt ve kira sorunu Meclis gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, 21 Eylül 2021 tarihi itibarıyla ülke geneli ile İstanbul, Ankara, Eskişehir ve İzmir illerinde barınma sorunu yaşayan öğrencilere ilişkin soru önergesi verdi. 

Öğrencilerin yurt ve barınma sorunları meclis gündeminde!

Öğrencilerin yurt ve barınma sorunları meclis gündemine taşındı. CHP'li Özkan, konuyla  ilgili soru önergesi hazırladı...

Yurt ve kiralık ev arayışındaki öğrenciler dikkat!

Üniversiteyi yeni kazanan on binlerce öğrencilerden gittikleri illerde ev kiralayan öğrencilere ve ailelerine uzmanlar uyarıda bulundu..

Öğrenci yurdu sorunu TBMM gündeminde!

CHP Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, Türkiye'de, öğrencilerin barınma sorununu TBMM meclis gündemine taşıdı..

Öğrenci yurtları ihtiyacı karşılayamıyor!

EVA Gayrimenkul, 2013 yılı itibariyle İstanbul'da öğrenim gören üniversite öğrencilerinin yüzde 35 ila 40'ının şehir dışından geldiğini, ancak sadece yüzde 35'inin barınma imkânı bulabildiği sonucuna vardı.

Mert Başaran evini satmak isteyenleri uyardı: Barınma krizi var sakın satmayın!

Ekonomist Mert Başaran, ev fiyatlarındaki hareketliliği değerlendirerek evini satmak isteyenlere seslendi. Başaran 'barınma krizi var' diyerek ev sahiplerini uyardı.

2 asgari ücretin altında hane geliri olan ailelere barınma yardımı verilmesi Meclis gündeminde!

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, 2 asgari ücretin altında hane geliri olan ailelere barınma yardımı verilmesi gerektiğini söyledi. İşte detaylar...

'Barınma en büyük sorun' diyen Özgür Özel: Türkiye'nin en büyük direnişini kira yardımı için başlatacağım!

Yaptığı açıklamada 'Barınma en büyük sorun' diyen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, depremzedeler için bu ay son defa kira yardımı yapıldığını dile getirerek, "Büyük bir belirsizlik ve haksızlık var. Türkiye'nin en büyük direnişini kira yardımı için başlatacağım" diye konuştu.

Konut piyasasında korkutan senaryo: 1-2 yıla kiralık ev bulamama cehennemi yaşanacak!

Konut piyasası son zamanlarda kötü günler geçiriyor. Konut fiyatları fahiş rakamlara ulaşırken kira bedelleri cep yakıyor. Vatandaşlar barınma sorunu ile burun buruna kalırken Yatırım Danışmanı Cihat Çicek'ten konut piyasasıyla ilgili korkutan senaryo geldi.

Yunanistan'a yerleşen Caner Özyurtlu'dan kira çıkışı! En büyük sorunum barınma endişesiymiş...

Türkiye'yi terk edip Yunanistan'a yerleşen ünlü oyuncu ve yönetmen Caner Özyurtlu, barınma endişesinin hayatını etkilediğini açıkladı.

Barınma krizine parmak basan CHP'li Bekir Başevirgen: Kiracıların taşınma maliyeti bile 100 bin TL'yi buluyor!

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen yaptığı açıklamada bir kiracının başka bir kiralık eve taşınma maliyetinin 100 bin Türk Lirası'nı bulduğunu söyledi.

Neden barınma krizi yaşıyoruz? Deva Partili Cem Avşar: Dar ve orta gelirliler değil, lüks konutlar öncelik oluyor!

Barınma krizi Türkiye genelinde gün geçtikçe büyüyor. Kira bedelleri neredeyse asgari ücrete denk duruma gelirken, ev alabilmek de imkansızlaştı. Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, konuyu Meclis'te değerlendirdi ve 'Neden barınma krizi yaşıyoruz?' sorusunun yanı

CHP’li Sevda Erdan Kılıç barınma krizine parmak bastı: Memurlar ya toplu ev tutuyor ya da baba evine dönüyor!

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç yaptığı açıklamada yaşanan barına krizine değinerek,  memurların ya toplu ev tuttuklarını ya da tayin isteyerek baba evine döndüklerini söyledi.

Barınma sorununa yeni öneri: Konutu kiralamak için yap, geliştir!

Kiralık ve satılık konut fiyatlarında yaşanan fiyat artışları barınma sorununu gündeme getirdi. Konut sorunu için yeni bir öneri gündeme geldi. İşte ayrıntılar...

Konut kira bedelleri aldı başını gitti! Bir maaş eşittir bir kira!

Konut kira bedelleri ülke genelinde büyük sorun haline geldi. Barınma sorunu yaşanan ülkemizde, kira ve konut fiyatları ise her geçen gün artmaya devam ediyor. Bir hanenin aylık maaş geliri bir evin kirasına eşit oldu.

Köylü tarlasına kulübe bile yapamıyor!

​​​​​​​Artan kiralar ve yüksek konut fiyatları nedeniyle barınma sorunu gündemdeki yerini korurken, ekonomist Ramazan Kurtoğlu, büyük şehir kanunu değiştirilsin çağrısı yaptı. Kurtoğlu, vatandaşın köylerdeki yaşam koşullarının iyileştirilmesini istedi

Konut ve barınma krizi küresel boyutlara ulaştı: Haftalığı 6 bin TL olan çadır pes dedirtti!

Giderek büyüyen konut ve barınma krizi kamuoyunun gündeminden düşmezken haftalığı 6 bin TL olan çadır adeta pes dedirtti. 

Kira artış oranı ocak ayında ne kadar oldu? Türkiye genelinde metrekare fiyatları!

Ülkemizde vatandaşların en büyük sıkıntılarından biri de barınma sorunu, bu konu giderek daha da sıkıntı yaratıyor. Vatandaşların sorun haline geşen barınma krizi derinleşiyor. 

öğrencilerin barınma sorunu Haberi

öğrencilerin barınma sorunu

Üniversite öğrencilerinin barınma sorununun araştırılarak alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla araştırma önergesi verildi. 

Türkiye'de uzaktan öğretim ve açık öğretimde okuyan kişiler de dahil olmak üzere üniversite öğrencisi sayısı 8 milyon 240 bin 997 olarak belirlendi. Örgün eğitim de ise 3 milyon 800 binden aşkın öğrenci bulunuyor.

Son zamanlarda öğrenciler, artan kira fiyatları sebebiyle ev bulamamaya ve barınma sorunuya karşılaşmaya başladı. 

Yüksek kira fiyatları son zamanlarda konut kiralamak isteyen öğrencileri de mağdur etti. Konut kiralayamayan öğrenciler, yurtlara yöneliyor. Ancak yurt kapasiteleri de öğrenci sayılarına yeterli seviyede değil. 

Ülke genelinde konut kiralarındaki yükseliş oranı yüzde 26 şeklinde belirlendi. Fakat bu oran bölgesel bazda bakıldığında yüzde 100'lere kadar...