28 / 04 / 2024

önalım hakkı dava dilekçesi

önalım hakkı dava dilekçesi

Önalım hakkı hisseli bir taşınmazın paydaşlarından birinin kendi payını başkasına satması halinde kullanılıyor. Kendisine haber verilmeyen hissedarlar bir dilekçe ile karşı tarafa dava açabiliyor. İşte önalım hakkı dava dilekçesi 2016..

Önalım hakkı davası dilekçesi 2015!

Bir bağımsız bölümün paydaşlarından birinin kendi payını başkasına satması halinde öteki paydaşlar, öncelikle satınalma hakkı olarak da nitelendirilen önalım hakkını kullanabiliyor. İşte önalım hakkı davası dilekçesi 2015..

Önalım hakkı dava dilekçesi örneği!

Paylı mülkiyette bir paydaşın taşınmaz üzerindeki payını tamamen veya kısmen üçüncü kişiye satması hâlinde, diğer paydaşlar önalım hakkını bir dilekçe ile dava açarak kullanabiliyor. İşte önalım hakkı dava dilekçesi örneği...

Önalım hakkı davası dilekçe!

Bir taşınmazın hissedarı, payını diğer paydaşlardan hariç üçüncü kişilere satarsa paydaşlara tanınan "öncelikle alım" hakkı olan önalım hakkı davası dilekçe örneği haberimizin devamında yer alıyor..

65 yaş üstü ücretsiz ulaşım hakkı ne zaman sona eriyor?

65 yaş üstü ücretsiz ulaşım hakkı ile ilgili yapılan değerlendirme kapsamında, ücretsiz ulaşımda yeni karar uygulamaya alındığı kaydedildi. İşte haberin detayları...

Şufa hakkı süresi ne kadar?

 Şufa hakkı, önalım hakkı olarak adlandırılan bir hak olup paylı mülkiyette hissedarın payını satması durumunda öncelikli olarak satın alma yetkisi verir. Bu hak dava ile çözümlenir ve bu dava belirli bir sürece yayılır. Peki şufa hakkı süresi ne kadar olur? İşte şufa hakkı süreci...

Geri alım (vefa hakkı) nedir?

Geri alım (vefa hakkı) gayrimenkul alanında kullanılan bir hukuki terim olarak karşımıza çıkıyor. Taraflar arasında geçerli olan geri alım hakkının ne anlama geldiğini bilmek önemlidir. Peki geri alım (vefa hakkı) nedir, ne anlama gelir ve nasıl kullanılır? İşte geri alım hakkı ile ilgili bilgiler…

Adana'da depremde 2 kişinin yaşamını yitirdiği apartmanın müteahhidi ve mühendisine dava!

Adana'da 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremde Kubilay Apartmanı'nın yıkılmasıyla ilgili olarak tutuklanan müteahhit Murat Helete ile tutuksuz teknik uygulama sorumlusu inşaat mühendisi Mehmet G. hakkında 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası talebiyle dava açıldı.

Adana'da depremde yıkılan binanın müteahhidi mühendisine dava!

İhsan Bayram Apartmanı'nın C Blok'unun yıkılmasına ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanmış olan inşaat mühendisi Ferit Işık ve müteahhit Celal Gül hakkında 22 sene 6'şar aya kadar hapis istemiyle bir iddianame hazırlandı.

Adana'da depremde 96 kişinin yaşamını yitirdiği apartmanın müteahhidine dava! 

Adana'da, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılması sonucu 96 kişinin hayatını Alpargün Apartmanı'nın tutuklu müteahhidi ve teknik uygulama sorumlusu Hasan Alpargün hakkında, 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası talebiyle dava açıldı.

Ev sahibi olanlar dikkat! 3 ay süre tanındı

Tapu sahipleri dikkat. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü (TKGM)'nde yer alan tapu ile ilgili kayıtlar için düzenleme çalışmaları başlatılıyor. Önalım hakkı sahibi paydaşlara gayrimenkul alıcısı tarafından satışın bildirilmesi durumunda önalım davasının açılması gerekiyor. İşte tüm ayrıntılar...

Hisseli tapuda kullanım hakkı! Miras payının kardeşe devri nasıl yapılır?

Hisseli tapu kullanım hakkı pek çok vatandaşın kafasını kurcalayan konulardan biridir. Bunun dışında devir işlemi de merak edilmektedir. İşte Hisseli tapuya dair merak edilenler!

Geri alım hakkı nedir? Vefa hakkı nedir? Geri alım hakkı nasıl kullanılır?

Geri alım hakkı nedir? Geri alım hakkı nasıl kullanılır? sorusu sıkça sorulan sorular arasında yer almaktadır. İşte merak edilen soruların detayları!

Geri Alım (Vefa) Hakkı nedir? Geri Alım Hakkı nasıl kullanılır?

Satın alma hakkının saklı tutulmasını sağlayan vefa hakkı, taşınmaz bir malın satışı durumunda eski sahibine tekrar satın alma hakkı tanıyor. Geri Alım (Vefa) Hakkı ile ilgili merak edilenlerin tümünü sizler için derledik..

Hisseli mülklerde hissedarların önalım hakkı kaç aydır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde hisseli mülklerde hissedarların önalım hakkını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in merak edilen konuyla ilgili o yazısı...

Vefa hakkı (Geri alım) hakkı nedir? Vefa hakkı nasıl kurulur, ücreti ne kadardır?

Vefa hakkı olarak da bilinen geri alım hakkı, kişinin mecbur kalarak elden çıkardığı bir gayrimenkulü yeniden satı alabilme imkanını sağlayan uygulama olarak bilinmektedir. Peki, vefa hakkı nasıl kurulur, ücreti ne kadardır? İşte vefa hakkı (Geri alım) hakkındaki detaylar…

Kentsel dönüşümde ekstra para isteyen müteahhite dava açılır mı?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen kentsel dönüşümde ekstra para isteyen müteahhite dava açılır mı?

önalım hakkı dava dilekçesi Haberi

önalım hakkı dava dilekçesi

Önalım hakkı dava dilekçesi 2016!

Önalım hakkı, kanundan ya da sözleşmeden doğabiliyor. Bu hak, hisseli bir taşınmazın paydaşlarından birinin kendi payını başkasına satması halinde kullanılıyor.


Diğer paydaşlar, önalım hakkını bu noktada kullanmak isteyebiliyor. Böylece taşınmaz satışı 3. şahısa satılmamış oluyor.


Ancak, Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince; kat mülkiyeti kurulmuş bir gayrimenkulün bağımsız bölümlerinden birinin veya kat irtifakı bağlanmış arsa payının satılması halinde diğer kat maliklerinin veya irtifak hakkı sahiplerinin öncelikle satın alma hakkı bulunmuyor. 


Kendisine haber verilmeyen hissedarlar bir dilekçe ile karşı tarafa dava açabiliyor. Önalım hakkı davası dilekçesi şu şekilde:


Önalım hakkı dava dilekçesi 2016 örneği


.........… HUKUK MAHKEMESİ HAKİMLİĞİNE


DAVACI      :

VEKİLİ      :

DAVALI      :


KONU        : Önalım hakkının kullandırılması talebinden ibarettir.


DAVA DEĞERİ   : ...… TL


AÇIKLAMALAR   :

1-...