20 / 05 / 2024

Ormanın mevcut durumunun tespiti

Ormanın mevcut durumunun tespiti

Orman Amenajman Yönetmeliği kapsamında yer alan hükümlere göre amenajman planlarının uygulanması nda bazı noktalara dikkat edilmesi gerekiyor. İşte Orman Amenajman Yönetmeliğinde yer alan yasal maddeleri...

Ormanın mevcut durumunun tespiti!

Orman amenajman planları dahilinde ormanın mevcut durumunun tespiti nasıl yapılır? Orman fonksiyonları nasıl belirlenir? İşte Orman amenajman yönetmeliğinde yer alan "Ormanın mevcut durumunun tespiti" ile ilgili hükümler...

Aydos Ormanı’nın hemen yanında konut projesi yapılacak!

İstanbul Kartal’daki Aydos Ormanı “millet bahçesi” yapılacağı öğrenildi. Projeye ilişkin itirazlara karşın Aydos’taki çalışmalar hız kesmeden devam ederken, ormanın bileşenlerinden Velibaba Ormanı’nın yanı başında konut projesi için adım atıldı.

Mansion Orman ön satışta! Yeni proje!

Mutlu İnşaat imzası ile hayata geçirilen Mansion Orman projesinde ön satışlar başladı. Mansion Orman projesinin teslimlerinin 2024 yılının Aralık ayında yapılması planlanıyor.

Zeray İnşaat Dilasa Orman'ın lansmanı yapıldı! Yeni proje!

"Çevreye duyarlı sağlıklı ev" mottosuyla konut sektörüne yeni bakış açısı kazandıracak olan Zeray İnşaat, Dilasa Orman projesinin lansmanını gerçekleştirdi.

Aydos Ormanı’nın yanı başındaki Siltaş Korupark lokasyonuyla da hayatı kolaylaştırıyor!

İstanbul Anadolu Yakası Pendik’te oksijen deposu Aydos Ormanı’nın yanı başında hayata geçirilen Siltaş Korupark, ulaşım alternatiflerinin kesişim noktasında yükseliyor. 

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden Atatürk Kent Ormanı'nın yanına otel! İstanbul'un göbeğindeki otel 21 yıllığına kiralık!

Vakıflar Genel Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ilk projelerinden biri olan İstinye’deki “Atatürk Kent Ormanı'nın yanına otel yaptırmak için kolları sıvadı.

DenizKoru Sarıyer ön satışta! Yeni proje! 

DenizKoru Sarıyer projesinde ön satışlar başladı. Proje, Belgrad Ormanı'nın ve boğazın yanı başında yükseliyor. Peki DenizKoru Sarıyer'de konut büyüklükleri ve fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

İhtiyaç sahibi olanlar hemen bu habere baksın! Bakanlıktan 3.708 TL nakit desteği

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığı ile yapılan, SED yardımı, alım gücü düşük vatandaşların çocukları için her ay muntazam bir şekilde hesaplara iletiliyor.  Her bir başvuru yapanın mevcut hesabına 3 BİN 708 TL transfer edildiğini Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, kamuoyuna ilan

Bu model araçların satışı resmen yasaklandı! İkinci ellere ne olacak belli oldu

Otomobil piyasasını kökünden değiştirecek karar çıktı. Bu model araçların satışı resmen yasaklandı. Elinde önceden alınmış ikinci el araçlardan olanların mevcut araçlarını ne yapacağı da belli oldu. Karar 339 "evet", 249 "hayır" ve 24 "çekimser" oyla kabul edildi.

Altın fiyatlarının kaderi bu istatistiğe bağlı! İşte dünyadaki altının tükeneceği tarih

Dünya Altın Konseyi'ne göre şu anda dünyada 53 bin ton altın mevcut. Eğer rezervlere yenileri eklenmezse bu miktar sadece 18 yıl, yani 2040 yılına kadar yetecek. Altın rezervlerinin düşmesi, doğal olarak fiyatların da yükselmesi anlamına geliyor.

Emlak Konut GYO Bizim Mahalle 1. Etap 3. Kısım'ın değeri ne kadar?

Emlak Konut GYO Bizim Mahalle 1. Etap 3. Kısım'ın mevcut durumuyla KDV hariç toplam değeri 203 milyon 713 bin 877 TL, mevcut durumuyla KDV dahil toplam değeri 240 milyon 382 bin 374 TL, projenin tamamlanması durumunda bugünkü değeri 675 milyon 724 bin 288 TL olarak belirlendi.

Avrasya GYO Metrocity'deki gayrimenkulünü aylık 12.7 bin TL'ye kiraya verdi!

Avrasya GYO'nun portföyünde yer alan İstanbul Şişli Metrocity İş Merkezi A Blok 17'nci kattaki 187 numaralı bağımsız bölümün mevcut kiracısı olan Metro Portföy Yönetimi A.Ş. ile yapılan kira sözleşmesi 14 Ağustos'tan başlayarak 1 yıl uzatıldı; aylık 12 bin 711 TL + KDV bedelle kiraya verildi. 

Bursa Nabi Ergin Özel Ormanı'nda inşaat yapılamayacak!

Özel Orman Hissedarı Hüseyin Cihangir Dönmez, Bursa Nabi Ergin Özel Ormanı'nındaki inşaat yasağını kaleme aldı. 

Nasuhzade Tarım Orman İnşaat Hayvancılık Ve Yem Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nasuhzade Tarım Orman İnşaat Hayvancılık Ve Yem Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Fatih’te 2 milyon 250 bin TL sermaye ile Hadi Selimoğlu Ve  Muhammet Masum Tumaç tarafından kuruldu.

Ormanın mevcut durumunun tespiti Haberi

Ormanın mevcut durumunun tespiti

Amenajman planlarının uygulanması!

Amenajman planlarının uygulanması ndan, ilgili işletme şefi, işletme müdürü, bölge müdürü ile plan uygulamasında kendilerine yetki ve görev verilen diğer teknik elemanlar, görevleriyle sınırlı olmak üzere müştereken sorumlu luyor.


Amenajman planında öngörülen gençleştirme çalışmaları, silvikültür konusunda uzman teknik elemanlar ve işletme şefi tarafından düzenlenen detay silvikültür planlarına göre yürütülüyor. Amenajman planlarının uygulanması ile ilgili yasal hükümler şu şekilde sıralanıyor:


             Uygulamadan önce yapılacak hazırlıklar

             MADDE 82 – (1) Uygulamaya başlamadan önce amenajman planı, uygulayıcı tarafından bütün olarak incelenir. İşletme sınıfı sınırları; bölmelerin sınırları ve değişiklik bulunup bulunmadığı; fonksiyonlar, işletme amaçları, optimal kuruluşlar ve bu kuruluşlara ulaşmak için önerilen yöntemler ile kesim planları tam ve ayrıntılı olarak kavranır. Planda gösterilen...