03 / 05 / 2024

ormanlık alanda petrol izni

ormanlık alanda petrol izni

Bugün Resmi Gazete'de yayımlanan Orman Kanunu’nun 16, 17/3 ve 18. maddelerinin uygulanmasına ilişkin yönetmelikler gereğince, ormanlık alanlarda petrol ve doğalgaz boru hattı kurulmasına izin verilecek..

Limak’ın Bodrum’daki otel projesi için imza kampanyası başlatıldı!

Muğla Bodrum'da Limak Holding tarafından denize sıfır ormanlık alanda inşa edilmesi planlanan yeni otel projesi için imza kampanyası başlatıldı.

Küresel petrol arzı Eylül ayında günlük 270 bin varil arttı!

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) tarafından açıklanan verilere göre, küresel petrol üretiminin, Eylül ayında bir önceki aya göre günlük 270 bin varil artış göstererek, 101 milyon 570 bin varile ulaştığı bildirildi.

Küresel petrol talebi 2045'te günlük 116 milyon varile ulaşacak!

Küresel petrol talebinin 2045 yılında geçen seneye göre günlük 16 milyon varil artış göstererek günlük 116 milyon varile ulaşması bekleniyor.

Küresel petrol arzı Ağustos ayında günlük yaklaşık 280 bin varil artış gösterdi!

Açıklanan rakamlara göre, dünyada günlük petrol üretimi Ağustos ayında bir önceki aya göre yaklaşık olarak 280 bin varil artış göstererek, 101,5 milyon varil seviyelerinde gerçekleşti.

Çanakkale cayır cayır yanıyor! Son dakika: 7 ev hasar gördü, 9 köy boşaltındı, Çanakkale Boğazı kapatıldı!

Çanakkale'de merkeze bağlı Kayadere köyü yakınındaki ormanlık alanda yangın çıktı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, orman yangınına sabah saatleri itibarıyla 7 yangın söndürme uçağı ve 22 helikopterle havadan müdahalenin sürdüğünü bildirdi.

Küresel petrol arzı Temmuz ayında yaklaşık 1 milyon varil azaldı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, dünyada günlük petrol üretimi geçen ay, bir önceki aya göre 910 bin varil azaldı ve 100 milyon 900 bin varil seviyelerinde gerçekleşti.

Küresel petrol arzı Haziran ayında yaklaşık yarım milyon varil arttı!

Açıklanan son dakika rakamlarına göre, dünyada günlük petrol üretimi geçen ay, bir önceki aya göre 480 bin varil artış gösterdi ve 101 milyon 760 bin varil seviyesinde gerçekleşti.

Son Dakika! Ankara'da ormanlık alanlara girişler yasaklandı!

Ankara sınırları içinde bulunan mesire alanları, milli park ve tabiat parkları hariç olmak üzere, ormanlık alanlara girişler yasaklandı.

Uluslararası Enerji Ajansı, küresel petrol talebindeki artış tahminini yükseltti!

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA), bu sene için küresel petrol talebine yönelik artış tahminini günlük 240 bin varil yukarı yönlü şekilde revize etti.

OPEC açıkladı: Küresel petrol arzı 1 milyon varil azaldı

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) Küresel petrol arzında mayıs ayında önceki aya göre günlük düşüş olduğunu açıkladı. İşte detaylar...

OPEC, küresel petrol talebindeki artış öngörüsünü sabit tuttu!

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC), 2023 yılı için küresel petrol talebine yönelik artış öngörüsünü sabit tutarak günlük 2 milyon 320 bin varil olarak duyurdu.

Ars2000 Yapı Malzemeleri Metal Mimarlık Otomotiv Petrol Elektrik Limited Şirketi kuruldu!

Ars2000 Yapı Malzemeleri Metal Mimarlık Otomotiv Petrol Elektrik Limited Şirketi Şişli'de 650 bin TL sermaye bedeli ile Nahit Yıldız tarafından kuruldu.

Rg İç Ve Dış Mimarlık Turizm Petrol Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Rg İç Ve Dış Mimarlık Turizm Petrol Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Avcılar'da Rüstem Güney tarafından kuruldu.

ormanlık alanda petrol izni Haberi

ormanlık alanda petrol izni

Ormanlık alanlarda verilecek izinler hakkında yönetmelik!

Bugün Resmi Gazete'de yayımlanan Orman Kanunu’nun 16, 17/3 ve 18. maddelerinin uygulanmasına ilişkin yönetmelikler gereğince, ormanlık alanlarda petrol ve doğalgaz boru hattı, enerji üretim santralleri, petrol ve doğalgaz arama tesislerinin kurulmasına izin verilecek.


Ayrıca, haberleşme tesisleri, işletilme ve yeraltı doğalgaz depolanmasına ilişkin tesisler ile eğitim ve spor tesislerine, yol, liman geri hizmet alanı, havaalanı, demiryolu, teleferik hattı, tünel gibi ulaşım tesislerine izin verilebilecek.


Ormanlık alanlarda verilecek izinler arasında; balık üretim tesislerine, odun kömürü gibi işletilmesinde ağaç kullanılan ocaklara, define aramasına, arkeolojik kazı ve restorasyon yapılması da yer alıyor. 


Buna karşılık, arkeolojik kazı ve restorasyon yapılması için yalnızca Kültür ve Turizm Bakanlığı izin verebilecek.


Ormanlık alanlarda verilecek izinler hakkında yönetmelik tam metni;


Orman Kanununun 16. maddesinin uygulama yönetmeliği!
Orman...