02 / 05 / 2024

örnekköy imar planları

örnekköy imar planları

Örnekköy Kentsel Dönüşüm Projesi 2. Etap'ın temel atma töreninde bir grup, bölgedeki imar plan değişiklerine pankart açarak tepki gösterdi. 

Kanal İstanbul'a 3 ayrı iptal kararı geldi, çılgın projenin bütün imar planları iptal edildi!

Mega kent İstanbul’un yeşil alanlarına darbe vuracak, kentte göç yoğunluğu oluşturacak Çılgın proje Kanal İstanbul'un imar planlarına yargı ‘dur’ dedi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi hukuk savaşını şimdilik kazandı.

Silivri imar planlarına vatandaşlardan yeni suç duyurusu: Evlerimizi elimizden alacaklar!

2013'te iptal edilen ancak geçen aralık ayında yeniden yürürlüğe alınan Silivri imar planlarına karşı vatandaşlardan suç duyurusu geldi. Bölge sakinleri "Evlerimizi elimizden alacaklar" endişesi yaşıyor...

Şehir plancısından imar planlarındaki sisteme isyan! Artık kazanan siyaset değil, planlama olmalı!

Şehir plancısı Feriha Binici Mazı, Kıbrıs'taki imar planlarının hazırlanmasından daha çok yürürlüğe girmesinde zorluklar yaşandığını belirterek ''Artık kazanan siyaset değil, planlama olmalı'' diyerek isyan etti.

Büyükçekmece Tepecik'te imar planı krizi: Tepecik’in, Türkoba’nın, Kumburgaz’ın imar planları çıkmalı!

Büyükçekmece Tepecik'te İBB Meclis'inde görüşülmeyen imar planları tepkiye neden oldu. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, konuyu değerlendirdi ve "Tepecik’in, Türkoba’nın, Kumburgaz’ın imar planları çıkmalı" dedi. 

Mersin Toroslar Belediyesi yeni imar planlarını duyurdu!

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Aralık ayı Meclis Toplantısında yeni imar planları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Antalya yapılaşma sorunlarıyla gündemde! Kırcami imar planları yeni yargı sürecini bekliyor!

Antalya’da yapılaşma sorunlarının son zamanlarda en çok adını geçtiği Büyükşehir’in askı süresi ihlali ile bir kez daha iptal edilen Kırcami imar planları için yeni bir yargı süreci başlıyor.

İmar planları ertelendi, konut satışları düştü!

Mersin’de konut satışlarında düşüş sürürken, söz konusu düşüşte, yabancıya konut satışında kotanın dolması ve ertelenen imar planlarının etkisinin büyük olduğu öğrenildi. Planların uygulanmasıyla konut açığında düşüş bekleniyor.

Atatürk Orman Çiftliği'nde yapılacak rezidans ve AVM'nin imar planları iptal edildi! 

Atatürk Orman Çiftliği’ndeki çimento fabrikası alanına rezidans ve AVM inşa edilmesine imkan sunan imar planı yargıdan döndü. Saraçoğlu Mahallesi ve Büyükesat Vadisi’ndeki yapılaşmaya onay veren imar planları idare mahkemeleri tarafından iptal edildi. 

Emlak Konut GYO'nun Mecidiyeköy'de inşa edeceği 20 katlı binanın imar planları onaylandı!

Emlak Konut GYO'nun Şişli Mecidiyeköy'de inşa edeceği 20 katlı binanın imar planları onaylandı. İşte detaylar...

Limonlu Bahçe Konakları projesinin inşa edileceği arazinin imar planları durduruldu!

İstanbul Anadolu Yakası Ümraniye’de eski Netaş arazi şeklinde bilinen yaklaşık 190 bin metrekarelik alanı konut ve ticaret imarına açan imar planlarının yürütmesi durduruldu. İşte detaylar...

Hükümet 10 ilde bulunan taşınmazların imar planlarını değiştirdi ve satışını onayladı! İşte o iller

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 ilde bulunan 17 taşınmazın imar planlarını değiştirdi ve satış işlemlerini onayladı. Karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte o iller ve satışı yapılan mülkler...

Beykoz Örnekköy Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Beykoz İlçesi, Örnekköy Mahallesi, 121 ada 13 parsel ve kadastral yolun üzerinde Eğitim Alanı yapılmasına ilişkin 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ile 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı. 

İş GYO Altunizade projesinin bölgesindeki imar planları için iptal davası açıldı!

İş GYO'nun yüzde 50 oranında ortak olduğu Altunizade Konut Projesinin bulunduğu bölgeye ilişkin imar planlarının ve bu kapsamda yapı ruhsatlarının iptali istemi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Üsküdar Belediye Başkanlığı aleyhine dava açıldı.

örnekköy imar planları Haberi

örnekköy imar planları

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Örnekköy'de hayata geçecek olan kentsel dönüşüm projesinde 2.etap için temel atma işlemi bugün gerçekleşti. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; tören alanına gelen bir grup, "Sayın Genel Başkanım Hoş geldiniz, İnönü Mahallesi imar mağdurları olarak sizlerden yardım istiyoruz.", "Suçumuz oy vermek mi?" "Oy verdiğimiz başkanları mahallemize getiremedik, siz gelin utansınlar." şeklinde pankartlar açtı. 

Gruptan Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Özay Dağhan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Atakent, İnönü, Cumhuriyet ve Örnekköy mahallelerinin bir kısmında imar değişikliği yapılmak istediğini ancak buna karşı çıktıklarını belirtti. 

Hazırlanan imar planına itiraz ettiklerini aktaran Dağhan, "Sayın Genel Başkanı mahallemize çağırıyoruz. Başkanları 6-7 aydır getiremedik. Genel Başkan geldi diye umutla geldik buraya. Gelsin Genel Başkanımız mağduriyeti görsün. Biz eyleme gelmedik. Sesimizi duymayan başkanları şikayete...