05 / 05 / 2024

orta gelirli kişiler ev alamıyor

orta gelirli kişiler ev alamıyor

Antalya Müteahhitler Derneği Başkanı Deniz Karataş, "Geçmişte vatandaştan 150 metrekarenin altındaki dairelerden KDV alınıyordu. Bu oran arttırılarak yüzde 18'e çıktı ve orta gelirli kişiler konut almaz hale geldi" dedi.

EYT'liler dikkat! Hangi EYT'liler emlak vergisinden muaf? Bu kişiler emlak vergisi ödemeyecek...

EYT'liler 2023 yılında emekli olanlardan koşulları sağlayanlar bu yıl emlak vergisi ödemeyecekler. Peki Hangi EYT'liler emlak vergisinden muaf? Bu kişiler emlak vergisi ödemeyecek.

Ev sahibi olmak artık orta gelirli için imkânsız!

Kredi maliyetlerinin artması vatandaşları çok fazla etkilediğini belirten CHP Milletvekili Türker Ateş, "Ev sahibi olmak orta gelirli için de imkânsız hale geliyor.

Miras konusunda bilmeniz gerekenler! Miras bırakılmayan kişi mirasını nasıl geriye alır?

Türkiye’de miras konusunda yaşanan sıkıntılar ilgili vatandaşlar sürekli araştırma yapıyorlar. Buna göre miras ile ilgili detay çok sayıda ayrıntı araştırılırken en çok da anne veya babasının miraslarından pay alamayan kişiler haklarını alıp alamayacakları merak edip araştırıyorlar.

5 bin TL'lik emekli ikramiyesi için geri sayım başladı! Aman dikkat, bu kişiler ikramiye alamayacak!

Milyonlarca kişinin merakla beklediği 5 bin TL'lik emekli ikramiyesi için geri sayım başladı. Aman dikkat, bu kişiler ikramiye alamayacak...

Bu kişiler direkt emekli maaşı alacak! SGK listedekileri tek tek duyurdu! Hemen tablaya göz atın!

Milyonlara kişi erken emeklilik hayali kuruyor. Türkiye'de emekliler prim ve yaş şartını sağladıkları vakit emekli olma şansına erişiyor. Ancak bazı durumlarda da erken emeklilik fırsatı sağlanıyor. 

Polisli çetenin 211 daireli site vurgunu: Evler usulsüz işlemlerle yaklaşık 600 kişiye satıldı! 

İstanbul Esenyurt'ta inanılmaz bir olay yaşandı. Aralarında da polis memurlarının da bulunduğu kişiler, 211 konuttan oluşan bir sitedeki daireleri usulsüz işlemlerle yaklaşık 600 kişiye sattı.

Yeni konut kredisi kampanyasında faizler 1.20 ile 1.50 arasında olacak: Dar ve orta gelirli kampanyası 2024'e mi kaldı?

Dar ve orta gelirliler için hayata geçirilmesi planlanan yeni konut kampanyasının detayları merak ediliyor. Peki yeni konut kredisi kampanyası ne zaman başlayacak? Faiz ve vade rakamları ne olacak? İşte ayrıntılar...

Bu kişiler için erken emeklilik fırsatı: 2000 sonrası sigortalılar yaşsız, EYT'siz erken emekli olacak! 

Erken emeklilik hayali kuranlar için emeklilik kapsamı genişletiliyor. Bu kişiler için erken emeklilik fırsatı: 2000 sonrası sigortalılar yaşsız, EYT'siz erken emekli olacak. Peki, nasıl? İşte detaylar...

Ek MTV için dava açanlar ile dava açmayıp ödeme yapmamış kişiler ne yapmalı?

Dünya yazarı Zeki Gündüz, Anayasa Mahkemesi'nin iptal talebini reddettiği ek MTV'de dava açanlar ile dava açmayıp ödeme yapmamış kişilerin ne yapması gerektiğini kaleme aldı.

Gayrimenkul yatırımcıları dar ve orta gelirli aileleri ev sahibi yapmak için kolları sıvadı!

Gayrimenkul yatırımcıları, dar ve orta gelirli ailelerin ev sahibi olabilmesi için yeni projeler geliştirmeye başladı.

Kültür Bakanlığı’ndan personel alımı!  517 kişilik personelin departmanları açıklandı!

Kültür Bakanlığı, Temizlik, Büro ve Güvenlik Personeli pozisyonları için 527 kişilik aday arasından 49 yedek personel seçimi yaptı. Lisans, ön lisans ya da lise düzeyinde eğitimini tamamlamış kişiler arasından sözleşmeli personel alımı yapılacağı kısa süre önce duyuruldu.

Aynı konutun birden fazla kişiye satılması nasıl önlenir?

Aynı konutun birden fazla kişiye satılmasının önlenmesi mümkündür. Bu durumda uzman kişiler, bu satışın önlenmesi için yöntemleri sunmuştur. Peki aynı konutun birden fazla kişiye satılması hangi yöntem ve haklarla önlenir? Aynı konutun birden fazla kişiye satışının önlenmesini sağlayan yöntemler…

SGK açıklama yaptı! Bu kişiler emekli olamayacak!

Son dönemlerde erken emeklilik konusu  gündemdeyken SGK’dan şok bir açıklama geldi. Açıklamaya göre bazı kişilerin emekli olamayacağı paylaşıldı. EYT hakkında alınan son kararla bu konuya bir açıklık getirildi. 

orta gelirli kişiler ev alamıyor Haberi

orta gelirli kişiler ev alamıyor

Sektör için müteahhitlik hizmet kanunu olması gerektiğini söyleyen Antalya Müteahhitler Derneği Başkanı Deniz Karataş, "Bir daireyi 3-5 kişiye satan müteahhit istemiyoruz. Daireleri maket aşamasında satıp da ileride sözünde durmayanı da istemiyoruz. Kısacası proje dışına çıkmış müteahhitleri sektörümüzün ihtiyacı yok. İşlerimizi düzgün yapmalıyız yanlış yapanları bir şekilde sektörden ayıklamalıyız. Bu nedenlerden dolayı müteahhitlik hizmet kanununa ihtiyacımız var" diye konuştu. 


"DENETİMLER UYUMLU OLMALI" 


Denetimler yapılırken kanunların birbiriyle uyumlu olması gerektiğini ifade eden Karataş, "İnşaat sektörün doğru denetlenmesi ve kontrol edilmesi gerekir. Sektöre giriş ve çıkış kriterlerin belirlenmesi gerekir. Yaptığnnız işlerin gerek 4708 sayılı yapı denetim ile gerek 3194 sayılı imar kanunu ile gerekse de belediyelerce de yapılan denetimler ile yaptığımız işler ortaya çıkmaktadır. Yapılan tüm bu denetimlerin birbirleriyle uyumlu olmalıdır" şeklinde konuştu. 


"KANUNLAR ÇELİŞMEMELİ" 


İnşaat...