30 / 04 / 2024

Ortak tapu ile kredi çekilir mi

Ortak tapu ile kredi çekilir mi

Ortak tapu, bir gayrimenkul sahibinin birden fazla olması durumunda mülk sahiplerine verilen tapu belgesi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, ortak tapu ile kredi çekilir mi? İşte yanıtı...

Konut kredisinde ortak tapu yapılabilir mi, nasıl yapılır?

Konut kredisi almak isteyenler Konut kredisinde ortak tapu yapılabilir mi, nasıl yapılır? sorusuna yanıt arıyor. İşte konut kredisine ilişkin merak edilen tüm detaylar...

Hisseli tapu tek tapu olur mu? Hisseli tapu haciz işlemi nasıl yapılır?

Hisseli tapu tek tapu olur mu ve Hisseli tapu haciz işlemi nasıl yapılır sorularının yanıtları tapu sahipleri tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. İşte hisseli tapu ile ilgili detaylar...

Ortak tapu nedir?

Ortak tapu, gayrimenkul alanında sıkça kullanılan önemli kavramlardan biridir. Gayrimenkul sahipliği, tapu belgeleri aracılığıyla belirlendiği için tapu türlerinin ne anlama geldiğini bilmek önemlidir. Ortak tapu da bazı hakları temsil eden bir belge türüdür. Peki ortak tapu nedir?

Web tapu nedir? Web tapu nasıl kullanılır? 

Web tapu, günümüzde birçok işlemin hızlı bir şekilde yapılmasını sağlayan teknolojik bir yöntemdir. Bu yöntem sayesinde, tapu işlemleri hızlı ve etkili şekilde yapılır. Bu noktada web tapu sisteminin nasıl işlediği ve nasıl kullanıldığı merak ediliyor. İşte web tapu ile ilgili kapsamlı bilgiler...

Hisseli tapu alınır mı? Hisseli tapu almak mantıklı mı?

Birden fazla kişinin sahibi olduğu hisseli arsa alınıp alınmayacağı kişiden kişiye değişir. Bu arsayı almadan önce avantajlarını ve dezavantajlarını değerlendirmek gerekir. Peki hisseli tapu almak mantıklı mı, avantajları ve dezavantajları neler? İşte hisseli tapu ile ilgili bilinmesi gerekenler…

Tapu hangi hallerde bozulur? Tapu İptal Davası Nasıl Açılır? Tapu ile ilgili şikayet nereye yapılır?

Tapusu olan pek çok kişilerin aklını kurcalayan sorular silsilesi vardır. İşte tapusu olan herkesin merak ettiği o sorular ve onların yanıtları!

Hisseli tapuda ne yazar? Hisseli tapu kimlere devredilir?

Hisseli tapu ile yapılan işlemler diğer tapu türlerine gör farklılık göstermektedir. Yapmak istediğiniz işlemler hakkında diğer hissedarların bilgi sahibi olması gerekir. Peki “Hisseli tapular ile neler yapılabilir?” İşte detaylar!

Hisseli tapu ile kredi çekilir mi? Hisseli tapudan nasıl çıkılır?

Hisseli tapuya sahip kişiler, öncelikle bu tapu üzerinden hangi işlemlerin yapılacağını araştırmaktadır. İşte hisseli tapulara dair merak edilen detaylar!

Hisseli tapuda kendi hissemi satabilir miyim? Bir kişi hissesini satmak istemezse ne olur?

Hisseli tapuya sahip olan vatandaşlar, ellerindeki tapu ile hangi işlemlerin yapıldığını bilmek isterler. Zira bu tapu türü diğer tapulardan farklıdır. Bundan dolayı da yapılan işlemler de farklılık gösterir. İşte bu konuda merak edilip sorulan sorular!

Hisseli tapu paylaşımı nasıl olur? Babadan miras kalan hissemi nasıl satarım?

Hisseli tapuya sahip olan kişiler, öncelikle bu tapunun farkını ve bu tapu ile hangi işlemlerin yapılacağını sorgularlar. Zira bu tapu diğer tapulardan farklıdır. Bundan dolayı da gerçekleştirilecek işlemlerde farklılık gösterir.

Ev sahibi olanlar dikkat! 3 ay süre tanındı

Tapu sahipleri dikkat. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü (TKGM)'nde yer alan tapu ile ilgili kayıtlar için düzenleme çalışmaları başlatılıyor. Önalım hakkı sahibi paydaşlara gayrimenkul alıcısı tarafından satışın bildirilmesi durumunda önalım davasının açılması gerekiyor. İşte tüm ayrıntılar...

Tapu sahipleri 3 ayınız kaldı! Duyuru üzerine duyurular yapılıyor! Hakkınızı kaybetmeyin!

Tapu sahiplerine yapılan uyarılar devam ediyor. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, tapu ile ilgili kayıtlar için düzenleme çalışmalarına başlanıldı. İşte detaylar!

Hisseli tapuların ayrılması nasıl yapılır? Babam 80 yaşında mal satışı yapabilir mi?

Hisseli tapu sahipleri ellerindeki tapu ile hangi işlemlerin yapıldığını bilmek istiyor ve bu yönde de araştırmalar yapmaktadır. İşte bu konuya dair sorulan sorular ve yanıtları!

Ortak tapu ile kredi çekilir mi Haberi

Ortak tapu ile kredi çekilir mi

Ortak tapu ile kredi çekilir mi?

Ortak tapu, bir gayrimenkul sahibinin birden fazla olması durumunda mülk sahiplerine verilen tapu belgesi olarak karşımıza çıkıyor.


Bu şekilde ortak tapu ile ev sahibi olmak isteyenlerin merak ettiği hususlar arasında "Ortak tapu ile kredi çekilir mi?" sorusu yer alıyor.


Konut kredisi çekerek ev sahibi olmak isteyenlerin gelirlerinin tek başına kredi çekmek için yeterli olmaması halinde, istenilen kişi ile birlikte "ortak kredi" kullanılabiliyor.


Bir ortakla gelirin birleştirilerek konut kredisi çekilmesi halinde ortak; hem borca, hem de eve ortak olmuş oluyor. 


Peki ortak konut kredisi ödenemezse ne olur?

Ortak borç demek her bir borçlunun tüm borçtan sorumlu olması anlamına geliyor. 


Yani borcun yarısının ödenmesi; kendi payıma düşen kısım mantığı ile kredinin sorunlu hale gelmesini ve sonuç olarak yasal takibe geçilerek konutun satılmasına...