05 / 07 / 2024

otel maliyetlerindeki artış

otel maliyetlerindeki artış

Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Ar - Ge Birimi verilerine göre, otellerdeki maliyet artışları, haziran itibarıyla 12 aylık ortalamada yüzde 10'a yaklaşarak, enflasyonun üzerine çıktı...

Konut fiyatları düşüyor ama maliyetler artıyor! Ünlü stratejist ev almak isteyenlere seslendi! Oturacağınız evi alın!

Konut sektörü inşaat maliyetlerindeki artışlar karşısında zor günler geçiriyor. Konut fiyatları real olarak düşse de maliyetlerdeki artışlar devam ediyor. Ünlü stratejist konut piyasasını değerlendirerek ev almak isteyenlere 'oturacağınız evi alın'' çağrısında bulundu. 

İstanbul'da 10 daireli bir apartmanın inşaat maliyeti 30 milyon TL!

Konut fiyatları, inşaat maliyetlerindeki artışla bilikte yükselmeye devam ediyor. Vatandaşlar konut almakta zorlanırken, özellikle İstanbul'da barınma büyük sorun haline geldi. Oysa ki İnşaat doktoru İstanbul'da konutun çok önemli bir yatırım aracı olduğunu belirtti.

İnşaat maliyetleri ile konut fiyatları arasındaki makas açılıyor

İnşaat maliyetlerindeki artış devam ederken, konut satışlarıyla birlikte fiyatlarda da düşüş gözleniyor. Finans yatırım uzmanı Songür Ulus, yıl sonunda maliyetlerin geleceği rakamı vererek, konut fiyatları yukarı çıkar ön görüsünde bulundu.

Konut piyasası ne durumda?

Konut fiyatları, kira bedelleri, yüksek kredili faizler, inşaat maliyetlerindeki artış gibi konular gündemde yerini koruyor. Peki konut piyasası ne durumda?  Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, konut piyasasını sekiz maddede değerlendirdi.

İnşaat maliyetlerindeki artış gayrimenkul sektörünü küçülttü! Maliyetler beş kat arttı...

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, maliyetlerin beş kat armasıyla sektörün olumsuz etkilendiğini ve gayrimenkul sektörünün küçülmesine neden olduğunu söyledi.

Müteahhitlerin yarım bıraktığı konutlara çözüm: Bina tamamlama sigortasında denetim şartı!

İnşaat maliyetlerindeki artış karşısında bazı müteahhitler projeleri tamamlamakta zorluk çekerken bazıları işi bırakıyor. Bunun önüne geçilebilmesi için Akademisyen İnşaat Mühendisi Mayk İnşaat'tan çözüm önerisi geldi.

İslam Memiş'ten kendi evini yaptırmak isteyenlere altın gibi bir tavsiye!

Son zamanlarda konut fiyatları ve inşaat maliyetlerindeki artış hız kesmeden devam ederken yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş de kendini evini yaptırmak isteyenlere altın gibi bir tavsiye verdi. İşte İslam Memiş'in o paylaşımı...

İnşaat sektöründe şaşırtan gelişme: Fiyatlar bu kez yükselmedi düştü!

İnşaat maliyetlerindeki artış sık sık gündeme gelirken şaşırtan bir gelişme yaşandı. 360 TL olan seramik fiyatı 260 TL'ye indi. Yaşanan durumu resmi X hesabından paylaşan yazar Barış Soydan, Avrupa'daki durgunluk nedeniyle büyük düşüş olduğunu belirtti.

İnşaat maliyetlerindeki artış durulmuyor: 1 yılda yüzde 67,31 arttı!

TÜİK tarafından inşaat maliyet endeksinin 2023 Aralık'ta bir önceki aya göre yüzde 1,94, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 67,31 arttığı açıklandı. İşte o son dakika rakamları...

Ekonomist Selçuk Geçer'den uyarı! Ev alıp satacaklar dikkat etsin!

Ekonomist Selçuk Geçer, genel yaşam maliyetlerindeki artışların ve konut fiyatlarında yaşanan aşırı yükselişlere değinerek piyasadaki verilerin yeterince net olmadığını söyledi. İşte Selçuk Geçer'in o açıklamalar...

Konut kredisi taksitleri uçtu: 3 milyon liralık konutun maliyeti 9,5 milyon liraya yaklaştı!

Yükselmeye devam eden konut fiyatları, artan faiz oranları ile birleşince konut kredilerinin aylık maliyetlerindeki artış da devam etti ve 3 milyon liralık konutun maliyeti 9,5 milyon liraya yaklaştı...

İnşaat sektöründe işçi krizi büyüyor! Günlük 2 bin liraya çalışan bulunamıyor!

İnşaat maliyetlerindeki artış, konut fiyatlarını da doğrudan etkiliyor. Sektör temsilcileri ise bir taraftan istihdamı artırmanın çabasına girdi. Günlük 2 bin lira ile çalışacak işçi bulunamıyor.

Beton ve demir maliyetlerindeki artış o binaları da vurdu! Spor tesis binalarında prefabrik konteyner dönemi başladı! 

Beton ve çimento maliyetlerindeki artışlar, spor tesis binası yatırımlarını da değiştirdi.  Spor tesis binaları artık prefabrik konteyner olarak inşa edilecek.

otel maliyetlerindeki artış Haberi

otel maliyetlerindeki artış


Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Ar-Ge Birimi verilerine göre, otellerdeki maliyet artışları, haziran itibarıyla 12 aylık ortalamada yüzde 10'a yaklaşarak, enflasyonun üzerine çıktı. 


AKTOB Ar-Ge Birimi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, otellerdeki maliyet artışları, haziran ayı itibarıyla 12 aylık enflasyon ortalamasının da üzerine çıkarak, yüzde 10'a yaklaştı. Otellerde en yüksek maliyet artışı, yüzde 26 ile meyve-sebze ve yüzde 16 ile bakliyat-un gruplarında gerçekleşti. 


Bu grupları, sırasıyla süt, içecek ve et grubu takip etti. Yiyecek grubundaki toplam maliyet artışı ise yüzde 10'u aştı. 


Haziran ayı itibarıyla, maliyet artışları enflasyonun altında kalan gruplar da yağ, çay-şeker, enerji-yakıt şeklinde...