23 / 07 / 2024

özellik arz eden binalar

özellik arz eden binalar

Özellik arz eden binaların metrekare maliyeti ile ilgili esaslar, Emlak Vergisi Genel Tebliği kapsamında açıklanıyor. İşte 2015 yılı özellik arz eden binaların metrekare maliyeti hesaplamaları..

Emlakçılardan çiftçilere ‘İmar tamamlanana kadar arazinizi ekmeyin’ çağrısı!

Batman Tüm Emlakçılar Derneği Başkanı Mehmet Emin Değirmenci, Batman kenti konusunda son derece büyük önem arz eden imar, yeni yol ve bazı yatırımların gecikmemesi konusunda arazi sahipleri ve çiftçilere seslendi. Değirmenci, “İmar tamamlanana kadar arazinizi ekmeyin” dedi.

Avrupakent GYO halka açılacak! Halka arz için Sermaye Piyasası Kurumu’na başvuruda bulundu!

Avrupa Konutları’nı inşa eden Artaş Holding iştiraki Avrupakent GYO halka arz için ilk adımı attı. Sermaye Piyasası Kurumu’na başvuruda bulunan şirket, her yıl karın yüzde 50’sini temettü olarak dağıtmayı planlıyor.

Eylül ayı enflasyon beklentisi belli oldu mu? Ne zaman belli olacak?

Eylül ayı enflasyon beklentisinin açıklanıp açıklanmadığına ilişkin soruların cevapları sorgulanan konular arasında yer alıyor. Emekli aylıkları ve kira artış oranı gibi birçok kalemde önem arz eden enflasyon oranlarının hangi tarihte açıklanacağı merak ediliyor. İşte detaylar...

Tapu intikal işlemleri nelerdir?

Tapu intikal işlemleri, miras hukukunda önem arz eden terimlerden biridir. Dolayısıyla bazı hukuki süreçlerde pek çok kişinin araştırdığı ve öğrenmek istediği kavramlardan biridir. Peki tapu intikal işlemleri nedir, nasıl yapılır ve kimler bu işleme dahil olur? İşte tüm ayrıntılar...

OPEC açıkladı: Küresel petrol arzı 1 milyon varil azaldı

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) Küresel petrol arzında mayıs ayında önceki aya göre günlük düşüş olduğunu açıkladı. İşte detaylar...

Emekli biri ne kadar kredi çekebilir? Emekliler ihtiyaç kredisi çekebilir mi?

Kredi konusu pek çok insan için önem arz eden bir konudur. Kredi çekme şartları en ince ayrıntısına kadar araştırılır. İşte bu konuda emeklilerin merak ettiği bazı hususlar!

Maçkolik’in halka arzıyla, Türkiye sermaye piyasalarında bir ilk yaşanacak!

Dünyadaki tüm futbol ve basketbol spor dallarıyla ilgili güncel gelişme ve haberleri takip eden ve iddia sonuçlarını da yayınlayan internet sitesi Maçkolik halka arz oluyor. Maçkolik’in halka arzıyla birlikte bir ilk yaşanacak.

Gram altın 975 TL olacak! Tarihi net şekilde açıklandı! Elinde altını olanlar bu haberi bekliyor

Geçen hafta önemli bir düşüş yaşayan önem arz eden gram altın için ekonomist Mustafa Berk Erdal, bir takım açıklamalarda bulundu. Erdal, “Daha da düşecek” şeklinde konuşarak kullanarak açık bir şekilde tarih verdi. İşte detaylar…

1 yıllık kira sözleşmesi sona erince ne olur?

Kira sözleşmeleri, karşılıklı borç yükleyen ve süreklilik arz eden bir sözleşme türü olarak karşımıza çıkıyor. Gayrimenkul kiralama süresince yerine getirilmesi gereken tüm yükümlülüklerin kira sözleşmelerinde belirtilmesi gerekiyor...

Memur maaş zamları ve emekli maaşları için Erdoğan'dan yeni formül: İşin içinden çıkacağız

Enflasyon rakamlarının Mart ayında beklenenin üzerinde çıkması hükümetin rakamları yeniden masaya yatırmasına neden olacak mı? Memur, emekli maaşları ve milyonlarca asgari ücretli için hayati önem arz eden durum için Erdoğan'dan yeni bir formül sinyali geldi.

Avrupa Merkez Bankası'ndan emlak sektörü açıklaması! İşte sektördeki riskler...

Avrupa Merkez Bankası (AMB) tarafından koronavirüs pandemisinde yüksek fiyatlarla daha çok borçlanılması sebebiyle emlak sektörünün Euro Bölgesi bankalarında önem arz eden bir "güvenlik açığı" olduğunun altı çizildi.

Ziraat GYO esas sözleşme tadili için SPK'ya başvuracak!

Ziraat GYO "Faaliyet Kapsamı Faaliyet Yasakları Yatırım Sınırlamaları" başlıklı 4. ve "Özellik Arz Eden Kararlar" başlıklı 16. maddelerinin tadil edilmesi amacıyla Sermaye Piyasası Kurulu ve Ticaret Bakanlığı 'na başvurulmasına karar verildi.

Giresun Kale Kentsel Dönüşüm Projesi'nde çalışmalar hızlandı!

Giresun şehri adına büyük önem arz eden Kale Kentsel Dönüşüm Projesi'nde çalışmalar hızlandı. Proje, Giresun için sevinç ve gurur kaynağı oldu.

özellik arz eden binalar Haberi

özellik arz eden binalar

Özellik arz eden binaların metrekare maliyeti!

Özellik arz eden binaların metrekare maliyeti ile ilgili esaslar, Emlak Vergisi Genel Tebliği kapsamında açıklanıyor. 

Tebliğ gereğince, özellik arz eden binaların vergi değerinin hesabı için kullanış tarzına göre ortalama değerler kullanılıyor.


Özellik arz eden binaların metrekare maliyeti 2015..

Özellik arzeden binaların vergi değerinin hesabında, kullanış tarzına göre (otel, sinema, tiyatro, işyeri ve mesken binası gibi) varsa bir üst inşaat değerinin ortalama rakamı esas alınıyor.


Bir üst sınıfa ait inşaat değeri yoksa tespit edilen inşaat sınıfınfaki ortalama değer yüzde 50 artırılmak suretiyle değerlendirme yapılıyor.


İnşaat türü için metrekare normal inşaat maliyet bedeli belirlenmemiş ise bu sınıfın altında belirleme yapılmış ilk sınıfa ait ortalama rakam yüzde 50 artırılarak dikkate alınıyor.


Hafif prefabrik binalar, yığma yarı kagir grubunda değerlendiriliyor.


Not: Metrekare normal inşaat bedellerinin...