05 / 05 / 2024

Ozondaki iyileşme ne kadar sürer

Ozondaki iyileşme ne kadar sürer

İstanbul Karbon Zirvesi Komite Başkanı Başkanı Prof. Dr. Etem Karakaya: “WMO, son yıllarda atmosferdeki ozon miktarında artış olduğunu ve ozon deliğinin kapanmakta olduğu yolundaki açıklamalar umut verici.”

Emeklilik yaşında flaş gelişme! 5 yıl öne çekiliyor! 1999'dan önce sigortalı olanlara piyango vurdu!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), bayram tatilinin ardından yoğun bir mesaiyle çalışmalara başlayacak. Bu çalışmalar arasında emeklilik yaşı da yer alıyor. Emeklilik yaşında flaş gelişme,5 yıl öne çekiliyor! 7200 günle emeklilik kapısı açıldı! 1999'dan önce sigortalı olanlara piyango vurdu...

Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistem hattı kaç gün ücretsiz? Durak isimleri ne, kaç durak var? Seyahat süresi ne kadar?

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi bugün hizmete açıldı. Peki Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistem hattı kaç gün ücretsiz? Durak isimleri ne, kaç durak var? Seyahat süresi ne kadar? İşte Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistem hattı ile ilgili ayrıntılar...

Seçim sonrasında konut piyasasında iyileşme olacak mı? Gayrimenkul İktisatçısı piyasayı değerlendirdi!

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman, 'Seçim sonrasında konut piyasasında iyileşme olacak mı?' sorusunu yanıtladı ve konut fiyatları ile ilgili de konuştu. İşte Ahmet Büyükduman'ın sektör ile ilgili önemli açıklamaları...

Kentsel dönüşüme katılmayanların evi ne olacak? 5 soruda kentsel dönüşüm!

Kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırılırken merak edilen sorular tek tek yanıt buldu. Kentsel dönüşüme katılmayanların evi ne olacak? Risk tespiti nasıl yaptırılır, maliyeti nedir? İşte 5 soruda tüm detaylarıyla...

2024’te ABD konut piyasasında iyileşme görülüyor!

Morgan Stanley analistleri, konut kredisi oranlarının mevcut yüksek seviyelerinden düşeceğini ve gelirlerin artacağını tahmin ederek önümüzdeki yıl ABD konut piyasasının daha güçlü olacağını öngördü.

Çeşme Turizm Projesi'nde son durum ne? Mimarlar Odası: Çeşme'deki planlamalar yapı yapmak için olmamalı!

TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Uğur Yıldırım, Çeşme'deki planlamalar ile Çeşme Turizm Projesi'ne değinerek önemli açıklamalarda bulundu. Yıldırım, Çeşme'deki planlamaların yapı yapmak için olmaması gerektiğini vurguladı. 

Bank of America’dan bazı Türk bankaları için tavsiye!

Bank of America Türk bankalarında hedef fiyatını yüzde 110 yükseltti. Banka, yayımladığı araştırma raporunda Türk bankalarının durumunda iyileşme olduğuna işaret etti. Hedef fiyatların ortalama yüzde 110 yukarı yönlü revize edildiği raporda, Garanti ve Yapı Kredi için al tavsiyesi verildi.

Cari açık çığ gibi büyüyor! Yıllık olarak beklenen açığa 7 ayda ulaşıldı!

Türkiye’nin 19 aylık kesintisiz açık sürecinin ardından haziranda 651 milyon dolarla fazla veren cari işlemler dengesindeki iyileşme temmuzda durdu ve aylık olarak 5,5 milyar dolar açık verildi.

SON DAKİKA DEPREM: Az önce nerede, ne zaman deprem oldu? 18 Ağustos 2023 güncel depremler!

Ülkemizde sıkça yaşanan depremlerden en sonuncusu 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli gerçekleşti. Şu an iyileşme süreci yaşanıyor ancak artçı sarsıntılar devam ediyor. İşte AFAD ve Kandilli Rasathanesi'nin hazırladığı 18 Ağustos 2023 tarihli son depremler listesi...

Durmuş Öztek kimdir? Ne işle meşgul?

İş Bankası'nın yönetim kurulunda yer alan Durmuş Öztek kimdir? Ne işle meşgul? İşte ayrıntılar...

Dul, yetim ve yaşlılık aylığı alanlar için flaş gelişme. Ne kadar zamlı para alacağını belli oldu

Dul, yetim ya da yaşlılık maaşı alan vatandaşlar enflasyon rakamlarının belli olmasının ardından ne kadar maaş zammı alacaklarını merak ediyor.

Murat Özgel ne işle meşgul? Murat Özgel kimdir?

Türk iş insanı ve Coca-Cola'nın Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak görev yapan Murat Özgel ne işle meşgul? Murat Özgel kimdir?

Kamu işçilerinin maaş zammı ne kadar olacak? 2023 kamuda 700 bin işçiye maaş zammında son dakika! Sözleşme ne zaman?

700 bini aşkın işçiyi ilgilendiren 2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmeleri tüm hızıyla devam ediyor. Peki kamu işçilerinin maaş zammı ne kadar olacak?

Ozondaki iyileşme ne kadar sürer Haberi

Ozondaki iyileşme ne kadar sürer

İstanbul Karbon Zirvesi Komite Başkanı Başkanı Prof. Dr. Etem Karakaya, Dünya Meteoroloji Örgütü’nün (WMO), son yıllarda atmosferdeki ozon miktarında artış olduğunu ve ozon deliğinin kapanmakta olduğu yolundaki açıklamalar umut verici olduğunu belirterek, “Ozon tabakası belki eski haline döndürülemeyebilir ama bizlere düşen görev sürdürülebilir ve çevreye duyarlı politikaları uygulamak. Çünkü ozondaki iyileşme yüz yıllar sürebilir” dedi.


16 Eylül Uluslararası Ozon Tabakası Koruma Günü öncesi, Birleşmiş Milletler’in Cenevre Ofisi'nde düzenlenen ve atmosferdeki ozon miktarı değişimine ilişkin raporun açıklandığı basın toplantısında, yerden 40 kilometre yükseğe çıkıldığında, ozon miktarında gerçekleşen artışın net bir şekilde görülebildiği belirtildi.


Ozon tabakasındaki iyileşmenin tüm dünya için bir tehdit haline gelen ve iklim değişikliğine yol açan karbon salımı ile mücadele yolunda oldukça önemli bir gelişme olduğunu ifade eden Adnan Menderes...