17 / 05 / 2024

pandemi sonrası bina değişimleri

pandemi sonrası bina değişimleri

Tüm dünyayı etkileyen koronovirüs yaşam standartlarını bir hayli etkilerden bu değişim kuşkusuz binalarda yaşandı. Bu dönemde okullarda kullanabilir alanlar ve doğal havalandırma gibi özellikler aranmaya başladı.

İnşaat sektörü zor günlerden geçiyor!

Pandemi sonrası artan enflasyonla birlikte konut fiyatlarındaki yükselişin devam ettiğini belirten Seaside Alanya Real Estate’in kurucusu Abdullah Tuncer inşaat sektörünün zor günlerden geçtiğini söyledi.

Araba fiyatları düşüte! Bu arabaların fiyatları 200 bin TL’nin altına indi! 

Araba almak isteyen ve birikmiş parası olmadığı için alamayan vatandaşlara müjde. Piyasadaki bazı araba fiyatları dibi gördü. Pandemi sonrasında hızlı bir artışa geçen araba fiyatları bu kez en düşük rakamlarla satışa çıktı. 200 bin TL’nin altındaki arabalar.

ABD Hazine Bakanı Yellen'dan ticari gayrimenkul sektörü açıklaması!

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, yüksek faiz oranları ve pandemi sonrası değişen çalışma modelleri ile ofislerin boşalmasından dolayı ticari gayrimenkul sektörüne ilişkin endişelerinin bulunduğunu fakat durumun yönetilebilir olduğuna inandığını kaydetti.

Deprem sonrası Avcılar'daki 5 katlı bina mühürlendi! Kolonlarından ses geliyor...

Gemlik Körfezi'nde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem, İstanbul'da da hissedildi. Depremin ardından Avcılar'daki 5 katlı binada çatlakların oluşması üzerine inceleme başlatıldı ve sonrasında bina mühürlendi.

Pandemide patladı! Şimdilerin en popüler konaklama yolu: İşte fiyatları

Pandemi sonrası kiralık villalar resmen yeni bir sektör oldu. Antalya'da kişi sayısına ve konseptlerine göre 7 günlük fiyatları 17 bin ile 200 bin lira arasında değişen lüks villalar, yaz sezonunda yoğunluk yaşıyor. İşte tüm detaylar...

Günlük kiralık ev arzı yüzde 97 artarak zirveye yerleşti! Toplamda 110 bin 857 ev günlük olarak kiralanıyor

Türkiye'de son iki yılda günlük kiralık ev arzı yüzde 97 arttı. Özellikle pandemi sonrasında artışların başlaması ile toplam 110 bin 857 ev günlük olarak kiraya veriliyor. 

'Büyük İstifa' dalgası Türkiye'yi de etkiledi! Pandemi sonrası ortaya çıkan bu akımla çalışanlar istifa etmeye başladı!

Amerika'da başlayan ve Avrupa'da yaygınlaşan ‘Büyük İstifa’ dalgası Türkiye'de de etkisini gösteriyor. Egon Zehnder'in kıdemli ortağı Murat Yeşildere, ‘’yeteneğin mobilizasyonu’’ olarak da nitelendirilen ‘Büyük İstifa’ ile ilgili bilinmeyenleri açıkladı.

Motosiklete talep patladı! Sıfır araçtaki tedarik sıkıntısı motosiklete yaradı!

Pandemi sonrası artan bireysel ulaşım aracı ihtiyacı motosiklete olan talebi de patlattı. Motosiklet, hem otomobil fiyatlarına göre fiyatlarının daha erişilebilir olması hem de yoğun trafikten etkilenmemesi nedeniyle sürücülerin gözdesi oldu.

Kahramanmaraş depremleri sonrası tüm Türkiye alarmda! Bina güçlendirme ve prefabrik ev yapımı talepleri katlandı!

Tüm Türkiye’yi yasa ve üzüntüye boğan Kahramanmaraş depremlerinin ardından deprem testi ve bina güçlendirme talepleri arttı. Taleplerin yarıdan fazlası İstanbul’dan gelirken, prefabrik ev yapımı taleplerinin de yüzde 488 oranında artış gösterdiği belirtildi.

Ev sahipleri dikkat! Kiracılar artık bina risk raporu istiyor!

Deprem sonrası konutların sağlamlığı artık daha fazla sorgulanmaya başladı. Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan uzmanlar kiracıların artık bina risk raporu istediğini söyledi...

Deprem sonrası evlerde az bilinen detay ortaya çıktı! Bunu yapmayan tazminat ödeyecek!

Depremden felaketinden yara alan 11 ilde yüz binlerce bina kullanılamaz hale geldi. Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emre Cumalıoğlu, “İçerisinde sözleşmeli kiracı bulunan konut, deprem sonrası hasar aldığı için oturmak için müsait değilse kiracı sözleşmeyi feshetme hakkına

Depremden sonra herkes araştırıyor! İşte bina sağlamlık testi ücreti

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası bina dayanıklılık testine talepte yüzde 100'ü aşan artış görülürken, ayrıntılı rapor bir ayda hazırlanıyor ve bina başına maliyet 20 bin liradan başlamakta.

Deprem sonrası evlere girenler için kritik uyarı geldi! Bunlara dikkat edin lütfen!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum deprem sonrasında evlere giren vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu. Ayrıca hasarlı bina sayısı da açıklandı. İşte detaylar…

pandemi sonrası bina değişimleri Haberi

pandemi sonrası bina değişimleri

Koronavirüs döneminde özellikle okul tercihlerinde akademik olanakların yanı sıra fiziki özellikler de dikkat edilmeye başladı. Milliyet'ten Mine Özdemir'in haberine göre; bu özelliklerin başında bahçe özellikleri sınıf büyüklükleri, pencere ve kapıların durumu ışıklandırma gibi faktörler yer alıyor. Özellikle pandemi döneminde okul binalarında bulunan doğal havalandırma alanları daha da önem kazandı. Bu nedenle okul mimarisinde büyük değişiklik yaşanacağı tahmin ediliyor. 

Portekiz’deki Porto Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dijital Fabrikasyon Laboratuvarı’nda doktora sonrası araştırmacısı olarak görev yapan ve İTÜ İç Mimarlık Bölümü’nde Adaptif İlkokul Tasarımı konulu proje stüdyosunu yürüten mimar Orkan Zeynel Güzelci okul değişimine göre; soruları şu şekilde yanıtladı: 

1.Öğrenme ile okul mimarisi arasında bir bağlantı var mı?

Eğitim bilimi kapsamında geliştirilen yaklaşımların, eğitim yapılarının ve mekânlarının tasarımlarını doğrudan etkilediğini söyleyebiliriz. Özellikle Batı toplumlarında, yaparak öğrenme,...