21 / 05 / 2024

petrol üretim fabrikaları

petrol üretim fabrikaları

Altaca Enerji ve Çevre Teknolojileri Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Alper Önoğlu, atıkları değerlendirerek biyogaz üretimi yaptıkları tesisteki posayı kullanarak sentetik petrol üretimine başlayacaklarını belirterek dünyada bir ilk dedi...

Petrol ofisi madeni yağda dünyada 15’inci olmaya hazırlanıyor!

Petrol Ofisi, madeni yağda Türkiye tüketiminin yarısını karşılayacak dev bir yatırım yapmaya hazırlanıyor. 3 senede toplam 200 milyon dolarlık bir hacme ulaşacak yatırımla madeni yağ üretim kapasitesi 230 bin tonu bulacak.

Akaryakıt fiyatları için korkutan tahmin! ABD petrol fiyatı tahminini yükseltti!

ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA), Suudi Arabistan'ın üretim kesintilerinin petrol fiyatlarında yukarı yönlü baskı oluşturduğuna değinerek, bu sene ve gelecek seneye ilişkin petrol fiyatı tahminini yukarı yönlü revize etti.

Rusya bu sene için 515 milyon ton petrol üretim hedefini koruyor!

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, Rusya'nın petrol üretim kısıntısı kararı doğrultusunda sene sonu tahminlerinde değişiklik yapmadıklarını kaydederek, "2023 yılı için 515 milyon ton petrol üretim hedefini değiştirmedik." diye konuştu.

Son dakika! ABD petrol fiyatı tahminini yukarı yönlü revize etti!

Aktarılan detaylara göre, ABD Enerji Enformasyon İdaresi, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerin yer aldığı OPEC+ grubu üyesi ülkelerin üretim kesintilerini gerekçe göstererek Brent tipi petrol fiyatı tahminini yukarı yönlü revize etti.

OPEC'in ek üretim kesinti kararı petrol fiyatlarını nasıl etkileyecek?

Suudi Arabistan'ın günlük 1 milyon varil ek üretim kesintisi kararından sonra petrol fiyatları artış gösterse de küresel ekonomik resesyon endişeleri ve jeopolitik gerilimlerin fiyatları varil başına 90 doları geçmeyeceği hesaplanıyor.

Gabar'daki petrol keşfi Türkiye'nin enerji ihtiyacını karşılar mı? İşte yanıtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gabar'da petrol keşfi yapıldığını açıkladı. Güvenlik Politikları Uzmanı Mete Yarar CNN TÜRK'te günlük 100 bin varil üretim kapasiteye sahip petrol rezervini yorumladı. İşte tüm detaylar...

Fabrikalar çalıştıracak işçi bulamıyor! Kahramanmaraş’ta maaşlar 12 bin TL’ye çıkarılsın çağrısı!

Büyük deprem felaketi, nedeniyle bölgeden göç hızlandı. Aynı zamanda Türkiye’nin en büyük üretim kentlerinden olan Kahramanmaraş’ı terk edenlerin sayısı çığ gibi büyürken, fabrikaların istihdam sorunu yaşamaya başladığı bildirildi.

Bir ilde daha petrol heyecanı! İlk hamle geldi

Gaziantep'te heyecan yaratan karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Eande Petroleum Ham Petrol ve Doğal Gaz Arama Üretim Ltd Şti'ye, Gaziantep il sınırları içinde kalan bir saha için petrol arama ruhsatı çıktı.

Petroldeki kesinti beklenenden büyük olacak! Akaryakıta zam gelir mi?

OPEC’e yakın kaynaklardan elde edilen bilgilere göre 5 Ekim'de yapılacak toplantıda günde bir milyon varilden daha fazla bir petrol üretim kesintisinin göz önünde bulundurduğu belirtildi. Örgütün düşen petrol fiyatlarına önlem için keskin adımlar atması bekleniyor.

Rusya gazına bel bağlayan Avrupa, bir bir fabrikaları kapatıyor!

On yıllardır Avrupa endüstrisi, kıtanın fabrikalarını ayakta tutan düşük maliyetli petrol ve doğal gaz tedarik etmek için Rusya'nın enerjisine güvendi. Avrupa Birliği'nin doğal gazının yaklaşık %40'ını sağlıyan Rusya gazı kesme tehditi içinde. İşte detaylar..

Petrol için kritik gün! Fiyatlar tek tek yükselecek

Petrol piyasası, OPEC+ gerçekleşecek toplantıdan çıkacak karara odaklanmış durumda. Toplantıdan ise üretim kotalarının aynı tutulması veya üretimin düşürülmesi kararı çıkabilir. İşte detaylar…

Brent petrol fiyatlarını düşürecek üretim ve sevkiyat yeniden başladı! 3 aydır kuyular kapalıydı

Rusya Ukrayna savaşı yüzünden Rus petrolüne uygulanan ambargonun etkisiyle azalan ham petrol arzını yeniden yükseltmek için çalışmalar devam ediyor. Brent petrol Mart ayından bu yana en düşük seviye olan 97 doları gördükten sonra yeniden 100 doların üzerine çıkmıştı.

Aydın Sarı Ve Oğulları Petrol Ürün. İnş.Taah.Nak.Gıda Ve Eğitim Öğretim San.Tic.Ltd.Şti.Turizm 2 Şubesi açıldı!

Aydın Sarı Ve Oğulları Petrol Ürün. İnş.Taah.Nak.Gıda Ve Eğitim Öğretim San.Tic.Ltd.Şti.Turizm 2 Şubesi bugün Bahçelievler'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Erdoğan Sarı tarafından açıldı.

petrol üretim fabrikaları Haberi

petrol üretim fabrikaları


MUĞLA (AA) - Altaca Enerji ve Çevre Teknolojileri Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Alper Önoğlu, atıkları değerlendirerek biyogaz üretimi yaptıkları tesisteki posayı kullanarak sentetik petrol üretimine başlayacaklarını belirterek, "Atıkları sıvılaştırıp sentetik petrol üreten teknoloji dünyada bir ilk" dedi.


Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından Bodrum'da bir otelde düzenlenen Enerji ve Çevre Sektör Zirvesi'nin açılışında konuşan MÜSİAD Enerji ve Çevre Sektör Kurulu Başkanı Mustafa Albayrak, toplantıya her sektörden katılım olduğunu söyledi. Enerji ve çevre sektörel kurulu olarak yeşil enerjiye dayalı bir zirve düzenlemeleri gerektiğini belirten Albayrak, "Bu toplantıda çevreye duyarlı atıktan enerji elde edimi ve güneşten enerji elde edimi konularını ele alacağız.  Burada pratik detaya inmeden çözüm odaklı, sonuç odaklı sunumlarda bulunacağız" dedi.


Altaca Enerji ve Çevre Teknolojileri Yönetim Kurulu Başkanı Hasan...