18 / 05 / 2024

Plastik üretim ihracatı

Plastik üretim ihracatı

Türk plastik sektörü yükseliş trendini sürdürdü. Sektör yıl sonu hedeflerini de aşarak; 2013 yılında üretimde yüzde 6,3, ihracatta ise yüzde 11,9 oranında büyümeye imza attı...

Deprem bölgesinde ekonomik toparlanma 2026 yılını bulacak!

TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez, depremin yıl dönümü dolayısı ile bir açıklamada bulundu. Deprem felaketinin bölgedeki üretim, ihracat ve istihdama etkileri hakkında bilgiler ileten Sönmez, ihtiyaçlara yönelik çözüm önerilerini açıkladı.

Makarna üretim ve ihracatında dünya ikincisi olan Türkiye liderliğe oynuyor!

Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği Başkanı Aykut Göymen, “9 ayda 700 milyon dolarlık makarna ihracatı yaptık. Makarna üretimi için buğday ithal ederken artık buğdayı da ihraç eder durumdayız” dedi.

Üretim ve ihracatında dünya lideri olduğumuz ürünlerden 1,1 milyar dolar gelir elde ettik!

Ege İhracatçı Birlikleri tarafından açıklanan verilere göre kuru incir, kuru üzüm ve kuru kayısı ihracatı bir sezonda yüzde 5 artarak 1,1 milyar dolara yükseldi.

Vgi İnşaat Metal Tekstil Orman Ürünleri Hırdavat Plastik İthalat İhracat Ve Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Vgi İnşaat Metal Tekstil Orman Ürünleri Hırdavat Plastik İthalat İhracat Ve Ticaret Limited Şirketi Başakşahir’de 750.000,00 TL sermaye bedeli ile Veysi Gökçek tarafından kuruldu.

Plastik sanayicileri: İhracatı artırmak için katma değerli üretim kredilerle desteklenmelidir!

Pazar daralmasına rağmen plastik sektörünün, makine teknolojisine yatırım yapmaya devam ettiğini belirten PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu, “Büyümenin sürdürülebilir olması için ihracat odaklı katma değerli üretim, uygun krediyle desteklenmeli” dedi.

İnşaat sektörü, üretim ve ihracata odaklandı!

Türkiye ekonomisinde önemli yere sahip olan inşaat ve sanayi sektörünün temsilcileri, sürdürülebilir binalar ve inşaat malzemesi imalatının yanında üretim ve ihracatın önemine de dikkati çekti.

Finans kuruluşları kredi musluklarını kapattı! Üretim ve ihracat tehlike sinyali veriyor!

Finans sektöründeki bir çok banka ve kuruluşun kredi musluklarını kapatması, üretim ve ihracatta tehlike sinyalleri vermeye başladı. Seçim belirsizliği ve nakit sıkışıklığı nedeniyle önünü göremeyen sanayici, ‘kredi yok, bankası var’ diyor.

Batı Akdeniz'in ihracatında lider ülke Rusya oldu!

Yaş sebze meyveden demir ve demir dışı metallere, kimyadan madencilik ürünlerine, tekstilden toprak sanayiye kadar birçok sektörde üretim gerçekleştiren Batı Akdeniz Bölgesi'ndeki ihracatçıların en büyük pazarını Rusya oluşturuyor.

Otomotivde üretim de ihracat da yükselişte!

Otomotiv sektöründe üretim, 2022 yılında yüzde 6 artarak 1 milyon 352 bin 648 adede çıktı.

Haki Plastik İnşaat Mobilya Otomotiv İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Haki Plastik İnşaat Mobilya Otomotiv İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 1 milyon TL sermaye bedeli ile Ahmet Furkan Koca ve Mücahit Duman Ceyhan ortaklığında kuruldu.

İthalatçılar ihracatçılar bu haber size! Bir sektörde direksiyon kırıldı, yokuş yukarı gidilecek

Türkiye'de ithalat ve ihracat sektörünü yakından ilgilendiren alanlardan biri de ambalaj sanayi olarak görülüyor. Ambalaj sanayide üretim hedefleriyle ilgili önemli gelişmeler yaşandı.

Eles Gayrimenkul İnşaat İthalat İhracat Üretim Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Eles Gayrimenkul İnşaat İthalat İhracat Üretim Ticaret Anonim Şirketi bugün Sarıyer'de Murat Ceylan tarafından kuruldu.

Invest Services Group Gayrimenkul Üretim İthalat Ve İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Invest Services Group Gayrimenkul Üretim İthalat Ve İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Beylikdüzü’nde Bilal Gül, Mohammet Mesut Kabiri ve Muhammet Zilgey ortaklığında kuruldu.

Plastik üretim ihracatı Haberi

Plastik üretim ihracatı

Ülke ekonomisine yön veren birçok sektör 2013 yılını zorluklarla tamamlarken, Türk plastik sektörü yükseliş trendini sürdürdü.  Sektör yıl sonu hedeflerini de aşarak; 2013 yılında üretimde yüzde 6,3, ihracatta ise yüzde 11,9 oranında büyümeye imza attı. Plastik sektörünün direkt ihracatına otomotiv, beyaz eşya, inşaat sektörleri kanalıyla yaptığı dolaylı ihracat da eklendiğinde 12 milyar dolara yakın bir toplam ihracat gerçekleştirildi.



Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) tarafından hazırlanan 2013 yılı değerlendirme raporuna göre; sektör gerek üretimi gerekse ihracatı ile başarılı bir şekilde yoluna devam ediyor. Hammadde dâhil plastik ve mamulleri ihracatı, 2013 yılında 2012’ye kıyasla yüzde 11,9 oranında artarak 5 milyar 610 milyon dolara ulaştı. Plastik sektörünün direkt ve otomotiv, beyaz eşya, inşaat sektörleri aracılığıyla dolaylı olarak yaptığı toplam...