11 / 05 / 2024

riskli binalarda kaç kişi yaşıyor

riskli binalarda kaç kişi yaşıyor

Türkiye'de 6,7 milyon konut kentsel dönüşümü bekliyor. Yapılan hesaplamalara göre, 22 milyon kişi çürük binalarda yaşıyor. Bu gerçek, özel sektörden devlete ve vatandaşlara kadar tüm paydaşların kentsel dönüşümde ortak hareket etmesinin önemini hatırlatıyor.

Riskli binalarda oturanlar dikkat! Güçlendirme hangi durumlarda tercih edilmeli?

Riskli binalarda oturan vatandaşlar binayı yıkıp yeniden yaptırmanın maliyeti yüksek olduğu için güçlendirme çalışmaları ile ilgili detayları araştırırken, İnşaat Doktoru da X hesabı üzerinden güçlendirme ile ilgili merak edilen detayları paylaştı. 

Riskli yapıların güçlendirilmesi için dikkat edilmesi gerekenler! Bunları gözden kaçırmayın!

Deprem Güçlendirme Derneği (DEGÜDER) Başkanı Sinan Türkkan, Kahramanmaraş merkezli depremlerin birinci yılında riskli konutların güçlendirilmesi için dikkat edilmesi gerekenleri paylaştı. İşte ayrıntılar...

Binalarda kolon demirlerinin bükülmesi riskli mi, değil mi? 

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra binaların depreme dayanıklıkları ve inşalarında yapılan hatalar sık sık gündeme gelmeye başladı. Akademisyen İnşaat Mühendisi Mayk İnşaat, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında bir inşaatta kolon demirlerinin büküldüğünü belirtti. Peki bu riskli mi?

Yeni binalarda elektrikli şarj ünitesi zorunlu! Bina ve AVM'lerde kaç otopark alanı elektrikli araçlara uygun olmalı?

Türkiye’de elektrikli araçlara olan talep yılın ilk 9 ayında, geçtiğimiz senenin aynı dönemine göre yüzde 862,8 arttı. Peki bina ve AVM otoparklarında kaç otopark alanı elektrikli araçlara uygun olmalı? İşte o rakamlar...

Sayıştay'dan son dakika açıklaması: Binlerce bina ve köprü uygunsuz yapılmış! Hangi ilde kaç bina riskli?

Pek çok şehirde can ve mal kaybına neden olan taşkınlarla ilgili Sayıştay tarafından önemli veriler aktarıldı. Peki hangi ilde kaç bina riskli? İşte Sayıştay tarafından açıklanan o rakamlar..

Büyük İstanbul depreminde en riskli üç ilçenin röntgeni çekildi: Kaç bina hasar görecek? Mahalle mahalle açıklandı!

Esenyurt, Büyükçekmece ve Küçükçekmece'deki deprem riskli rakamlarla açıklandı. Peki beklenen büyük İstanbul depreminde bu ilçelerde kaç bina hasar görecek?

İstanbul'daki 207 bin bina riskli: 99 depreminden sonraki binalarda da sorun var!

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökce İstanbul'da Ocak 2023 itibariyle toplam 142 riskli alanda, 207 bin riskli yapı olduğunu söyleyerek 1999 depreminden sonra yapılan binalarda da sorun olduğuna dikkat çekti.

‘Yarısı Bizden’ kentsel dönüşüm kampanyasında ödemeler nasıl yapılacak? 2+1, 3+1 ev taksitleri kaç lira? 

İstanbul’daki riskli yapıların yenilenmesi için hazırlanan ‘Yarısı Bizden’ kentsel dönüşüm kampanyasına talep yağarken, en merak edilen konulardan biri ödeme planı oldu. Peki ‘Yarısı Bizden’ kentsel dönüşüm kampanyasınde ödemeler nasıl yapılacak? 2+1, 3+1 ev taksitleri kaç lira? 

Narlıdere'de lüks sitenin hızla yanmasının nedeni ne? Binalarda hangi önlemler alınmalı?

İzmir Narlıdere’deki lüks bir sitede çıkan yangında 8 katın hızla alev almasının nedenleri uzmanı tarafından tek tek sıralandı.  İnşaat sırasında atılan bazı hatalı adımlar binaları adeta kağıttan evler gibi bir anda küle çeviriyor.  Peki yangına karşı binalarda nelere dikkat edilmeli?

Toplam 4 bin 159 okul deprem riski altında! Hangi ilde kaç okul riskli?

Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) yaptığı bilimsel bir çalışma sonucunda Türkiye genelinde toplam 4 bin 159 okulun deprem riski altında olduğunu açıkladı. Peki hangi ilde kaç okul riskli?

İstanbul'dan büyük kaçış başladı! Riskli bölgeler terk ediliyor

Kahramanmaraş depreminin ardından riskli bölgelerden taşınmaya başlayan vatandaşlar daha emniyetli gördükleri yerlere göç ediyorlar.

Bina güçlendirme kaç para? İşte daire başı ödenecek fiyatlar!

‘Asrın felaketi’ denilen büyük depremlerin ardından Türkiye’nin birçok ilinde riskli yapılar için gündeme gelen güçlendirmeyle ilgili fiyatlar açıklandı. Peki binasına güçlendirme yapmak isteyen vatandaşlar daire başına kaç para ödeyecek? İşte o rakam…

Binalarda yapılan mantolama da imar affı kadar riskli! Mantolama rapor ve ruhsat şartına bağlanmalı!

Binalarda yapılan mantolama da imar affı kadar riskli! Mantolama rapor ve ruhsat şartına bağlanmalı! İşte Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Kurucu Başkanı Tekin Saraçoğlu'nun o açıklamaları...

riskli binalarda kaç kişi yaşıyor Haberi

riskli binalarda kaç kişi yaşıyor

Ege depreminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şimdiye kadar riskli yapı tespiti yapılan 1.4 milyon bağımsız birimdeki kentsel dönüşüm çalışmaları için 5 milyon kişiye yaklaşık 15,5 milyar TL'lik destek verildiğini açıkladı. Ekonomist'ten Levent Gökmen Demirciler'in haberine göre, 6,7 milyon konutun da dönüşmesi gerektiğini hatırlattı. Kentsel dönüşüm eylem planına göre, önümüzdeki beş yılda 1,5 milyon konutun dönüşmesi hedefleniyor. Ortalama bir hesapla kamunun kentsel dönüşüme destek için bugünkü fiyatlarla kira ve taşınma için 28 milyar TL, konut üretimi için ise 280 milyar TL kaynak aktarması gerekecek. Devlet kaynaklarının sınırlı olması nedeniyle binalarda deprem güvenliği konusunda tüm ümidin ucuz kredilere ve kentsel dönüşüm desteklerine bağlanmadan, halkın ve özel sektörün kendi kaynaklarını zorlaması gerektiğine dikkat çekiliyor. TÜİK verilerine göre, konut başına 3-4 kişi...