25 / 07 / 2024

ruslar neden türkiyedeki konutlarını satıyorlar

ruslar neden türkiyedeki konutlarını satıyorlar

Rus turist oranındaki düşüşün ardından Antalya’da Ruslar’a yönelik konut satışı da yüzde 90 azaldı. Sektör temsilcileri kimi Ruslar’ın Antalya’daki konutlarını da satarak ülkelerine dönmesinden tedirgin.

Konut piyasasını sarsan Rusların Türkiye'ye göçünde bir ilk! 

Senelerdir düzenli şekilde artış gösteren Türkiye'de ikamet eden Rus sayısı, ilk defa 2023'te azaldı. Geçen sene nette 43 bin 642 Rus, Türkiye'yi terk etti.

Konut satışları neden düştü? 

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre Türkiye genelinde konut satışları Haziran ayında bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 5,2 azaldı. Peki konut satışları neden düştü? 

Türk vatandaşları neden yurt dışından konut alıyor? Yüzde 25 zam sınırı, yeni vergiler sektörü karıştırdı!

Finans uzmanı Tunç Satıroğlu, 'Türk vatandaşları neden yurt dışından konut alıyor?' sorusunun yanıtını verdi ve sektörle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Altın neden düştü? 8 Haziran Cumartesi altın fiyatları ne kadar oldu? Kapalıçarşı anlık altın fiyatları

Altın fiyatlarındaki düşüş devam ediyor. Gram altın 2437 liraya kadar gerilerken yatırımcılar altın fiyatlarının neden düşüşe geçtiğini merak ediyor. Peki altın neden düştü? 8 Haziran 2024 altın fiyatları...

Rusların Türkiye'den aldığı konut sayısı yüzde 59 düştü!

2024'ün başından itibaren yabancıların ülkemizden konut satın alımındaki talepler düşmeye devam ederken bu yılın ilk dört ayında Rusların satın aldığı konut sayısı, geçen senenin aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 59 düştü.

Türkiye'den çılgınlar gibi konut alan Ruslar ülkelerine dönmeye başladı! 

Ukrayna savaşının durulmasından sonra Türkiye'de ikamet eden bazı Ruslar yavaş yavaş ülkelerine dönmeye başladı. İşte detaylar...

Türkiye'de konut neden pahalı? 

Türkiye’de konut fiyatları bir yılda yüzde 84 değer kazanırken, ortalama konut fiyatı da 3 milyon 92 bin TL oldu. Peki Türkiye'de konut neden pahalı? 

Dolar artığında zamlanan ürünler, düştüğünde neden inmiyor?

Ekonomi yönetimi tarafından alınan tedbirlere rağmen zamlar durmuyor. SGK uzmanı Özgür Erdursun, sosyal medya hesabından, ”Döviz arttığında anında ürünlerine zam yapanlar döviz düştüğünde neden indirim yapmıyor” diye sordu. Vatandaş cevapladı.

Türkiye'den konut alan Rusların sayısı 1 yılda yüzde 88 azaldı! Ruslar konutta Türkiye'den vaz mı geçiyor?

Açıklanan son dakika rakamlarına göre, son bir senede ürkiye'den konut alan Rusların sayısı yüzde 88 azaldı. İşte ayrıntılar...

Borsa neden düşüyor? En çok hangi sektörler düştü!

Yerel seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Borsa İstanbul, ilk gününde günün ilk yarısında geriledi. Çimento ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı hisseleri yatırımcısına kaybettirdi. Peki borsa neden düşüyor? En çok hangi sektörler düştü!

Ruslar en çok Türkiye'den konut almak istiyor!

Rusya vatandaşlarının yurt dışında konut edinme talepleri 2024 yılının ilk çeyreğinde yarı yarıya azalırken, Ruslar'ın en çok Türkiye'den konut almak istediği belirtildi.

Yabancılara konut satışı neden düştü? 

Yabancılara konut satışı 2023'te önceki seneye göre yarı yarıya düşüş gösterdi. Peki yabancıya konut satışları neden düştü? 

Türkiye Rusların konut tercihinde 3. sırada!

Yandex Nedvijimost servisi tarafından açıklanan resmi verilere göre Türkiye, Rusların konut tercihinde 3. sırada yer aldı. Rusya vatandaşlarının inşaat halinde olan konutlar için en çok arama yaptıkları ülkeler arasında ilk sırada başında Birleşik Arap Emirlikleri yer aldı.

ruslar neden türkiyedeki konutlarını satıyorlar Haberi

ruslar neden türkiyedeki konutlarını satıyorlar

ABD ve AB’nin ambargo kıskacında olan Rusya ekonomisindeki kriz, turizm ve gıda sektörlerinin ardından inşaat sektörünü de olumsuz etkiledi. Dünya gazetesinde yer alan haberde Antalya’da Ruslar’a yönelik konut satışının yüzde 90 oranında düştüğü ifade edilirken,kentte yaşayan bazı Rus işadamlarının da Rusya’daki kriz nedeniyle Antalya’daki konutlarını satarak ülkelerine döndükleri belirtiliyor.


GAYRİMENKULLERİNİ SATIYORLAR


Rusya pazarında etkili olan Antalya merkezli Azpo.ru emlak, Gayrimenkul ve Danışmanlık şirketinin sahibi Mustafa Demir, ülkelerinde ticaretle uğraşan euro ya da dolarla iş yaptıkları için sıkıntıya giren bazı Rus müşterileri olduğunu belirterek, “Sayıları 30-40 kişiye ulaşan bu müşterilerimiz Antalya’daki konut ve gayrimenkullerini euro veya dolar cinsinden satarak krizden kurtulmanın yollarını arıyor. Diğer taraftan yine Antalya’da euro-dolar cinsinden yatırım yapmak isteyen, inşaat halindeki konutlardan yatırım amaçlı alanlar da var. Hatta 10-15...