22 / 07 / 2024

ruslar türkiyeye pasaportsuz giriş

ruslar türkiyeye pasaportsuz giriş

Rusların Türkiye'ye pasaport yerine kimlikleriyle giriş yapabilmesine imkan sağlayacak çalışma, turizm sektörü temsilcileri tarafından olumlu karşılandı.

Konut piyasasını sarsan Rusların Türkiye'ye göçünde bir ilk! 

Senelerdir düzenli şekilde artış gösteren Türkiye'de ikamet eden Rus sayısı, ilk defa 2023'te azaldı. Geçen sene nette 43 bin 642 Rus, Türkiye'yi terk etti.

Ruslar Alanya’dan vazgeçmedi! 2024'ün ilk 5 ayında en çok konutu yine onlar aldı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan resmi verilere göre 7 ülkeden yüksek talep gören Antalya Alanya’da 2024 yılında en çok konut satın alan yabancı uyruklu vatandaşlar Ruslar oldu. 

Rusların Türkiye'den aldığı konut sayısı yüzde 59 düştü!

2024'ün başından itibaren yabancıların ülkemizden konut satın alımındaki talepler düşmeye devam ederken bu yılın ilk dört ayında Rusların satın aldığı konut sayısı, geçen senenin aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 59 düştü.

Rusların emlakta Türkiye tercihi daralıyor: Artan fiyatlar Rus vatandaşları kaçırıyor! 

Rusya vatandaşlarının Türkiye’de emlak alımları azalıyor. Bunun nedeni ise artan fiyatlar oluyor. İşte konu ile ilgili yapılan açıklamalar...

Türkiye'den çılgınlar gibi konut alan Ruslar ülkelerine dönmeye başladı! 

Ukrayna savaşının durulmasından sonra Türkiye'de ikamet eden bazı Ruslar yavaş yavaş ülkelerine dönmeye başladı. İşte detaylar...

Ruslar geri dönüyor! Konut fiyatları ve kiralar derinden etkilenmişti...

Savaşla beraber ülkelerinden ayrılan Ruslar yavaş yavaş geri dönmeye başladı. En çok gelinen ve geri dönüş kararı alınan ülkeler arasında Türkiye de bulunuyor. Yaşanan bu geri dönüşler, yaptırımlara rağmen Rus ekonomisinin hızlanmasında da etkili oluyor.

Türkiye'den konut alan Rusların sayısı 1 yılda yüzde 88 azaldı! Ruslar konutta Türkiye'den vaz mı geçiyor?

Açıklanan son dakika rakamlarına göre, son bir senede ürkiye'den konut alan Rusların sayısı yüzde 88 azaldı. İşte ayrıntılar...

Ruslar en çok Türkiye'den konut almak istiyor!

Rusya vatandaşlarının yurt dışında konut edinme talepleri 2024 yılının ilk çeyreğinde yarı yarıya azalırken, Ruslar'ın en çok Türkiye'den konut almak istediği belirtildi.

Antalya kiralık ve satılık konut fiyat artışında dibi gördü! Ruslar ülkelerine döndü, konut piyasası altüst oldu!

2022 yılında savaştan kaçan Rusların gelişiyle kiralık ve satılık konut fiyat artışında Türkiye'nin zirvesini gören, Antalya, Rusların geri dönüşünün de etkisiyle bu Şubat ayında listenin dibine geriledi. İşte o rakamlar...

Türkiye Rusların konut tercihinde 3. sırada!

Yandex Nedvijimost servisi tarafından açıklanan resmi verilere göre Türkiye, Rusların konut tercihinde 3. sırada yer aldı. Rusya vatandaşlarının inşaat halinde olan konutlar için en çok arama yaptıkları ülkeler arasında ilk sırada başında Birleşik Arap Emirlikleri yer aldı.

Rusların yurt dışındaki emlak yatırımları azaldı!

Rusya vatandaşlarının yurt dışındaki emlak yatırımları azaldı. Rusların en çok emlak satın aldığı ülkeleri Birleşik Arap Emirlikleri, Türkiye, Tayland, Güney Kıbrıs ve İspanya oldu. 

Türkiye'de konut fiyatları Rusların da cebini yaktı! Yüzlerce Rus konutta büyük para kaybetti!

Türkiye'de göçmen politikalarının ağırlaştırılmasının Ruslara büyük para kaybettirdi. Ülkeden gayrimenkul alan yüzlerce Rus, pahalı fiyatlar karşısında batak verdi. 

Türkiye'de en çok gayrimenkulü Ruslar ve İranlılar aldı!

Türkiye'de yabancıya gayrimenkul satışında il sırayı Ruslar, İranlı'lar ve Irak vatandaşları aldı.

ruslar türkiyeye pasaportsuz giriş Haberi

ruslar türkiyeye pasaportsuz giriş

Rusya'da yaşanan ekonomik krizin Türkiye'ye yansımalarının azaltılması için alınan tedbirler kapsamında Rusların Türkiye'ye pasaport yerine kimlikleriyle giriş yapabilmeleri için başlatılan çalışma, turizm sektörü temsilcileri tarafından olumlu karşılandı.


Türkiye'ye en fazla seyahat eden milletlerin başını çeken Ruslar, son iki ayda yerini Almanlara bıraktı. Rusya'da yaşanan "ruble" krizine karşı geliştirilen tedbirler arasında Rusların Türkiye'ye kimlikleriyle seyahat edebilmeleri de yer alıyor. 


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun bu konudaki açıklamaları, turizm sektörü temsilcileri tarafından da olumlu bulundu.


Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, turizm sektörü temsilcileri olarak kendilerinin bu yönde teklifte bulunduklarını, hükümetin de teklif üzerinde önemli çalışmalar yaptığını söyledi.


Rusya'da pasaport almanın kolay olmadığını ifade eden Ayık, "Rusların kimlikleriyle seyahat edebilmeleri daha kolay olacaktır. Rusya'da yaşanan krize karşı alınacak tedbirlerden biri de...