28 / 07 / 2024

rusların ekonomik krizi

rusların ekonomik krizi

İge Pırnar, Türkiye'nin Rusya'da "Her şey dahil" paket sistemler yerine zengin turisti çekecek tanıtımlara ağırlık vermesi gerektiğini söyledi. Pırnar, Rusya'da yaşanan ekonomik krizin Türk turizmine etkilerini değerlendirdi.

Rusların konut tercihinde büyük değişim!

Rusların yurt dışındaki gayrimenkul tercihlerinde önemli değişimler yaşandı. Türkiye'nin popülaritesi giderek azalırken, Dubai ve Güneydoğu Asya bölgeleri öne çıktı. Ayrıca Tayland ve Bali gibi destinasyonlar da ilgi görüyor.

Yabancıya konut satışı dip yaptı! Rusların tercihi artık Antalya değil Dubai!

Rusya-Ukrayna savaşıyla beraber bu 2 ülkeden göç sonrası Antalya ve İstanbul'da rekor kıran yabancılara konut satışı, 2024'ün ilk 6 aylık döneminde yüzde 45 düşerken, yabancıların tercihi Antalya değil Dubai oldu. 

Türkiye Emekliler Derneği açıkladı! Primlerin emeklilere geri dönüşü sağlanmalı

Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Ergün, ekonomik koşulların her 4 emekliden birini çalışmak zorunda bıraktığını ifade ederken çalışan emeklilerin primlerinin geri dönüşünün sağlanması gerektiğini kaydetti.

Alanya'dan vazgeçen Rusların konutta yeni tercihi Uzak Doğu oldu!

Bir dönem Antalya Alanya’yı mesken tutan ve çok sayıda gayrimenkul satın alan Rus vatandaşları rotayı Uzak Doğu'ya çevirdi. İşte detaylar...

Rusların Türkiye'den aldığı konut sayısı yüzde 59 düştü!

2024'ün başından itibaren yabancıların ülkemizden konut satın alımındaki talepler düşmeye devam ederken bu yılın ilk dört ayında Rusların satın aldığı konut sayısı, geçen senenin aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 59 düştü.

Rusların emlakta Türkiye tercihi daralıyor: Artan fiyatlar Rus vatandaşları kaçırıyor! 

Rusya vatandaşlarının Türkiye’de emlak alımları azalıyor. Bunun nedeni ise artan fiyatlar oluyor. İşte konu ile ilgili yapılan açıklamalar...

Ruslar’ın konut tercihi değişti: Antalya'yı terk ediyorlar!

Son zamanlarda gündemden düşmeyen konut fiyatlarında yaşanan rekor artışlar, ekonomik kriz, Rusların da tercihlerini değiştirdi. 2022'de tatilcilerin gözdesi Antalya’da 22 bin konut satın alan yabancılar, 2023'te yalnızca 12 bin 901 ev aldı.

Türkiye'den konut alan Rusların sayısı 1 yılda yüzde 88 azaldı! Ruslar konutta Türkiye'den vaz mı geçiyor?

Açıklanan son dakika rakamlarına göre, son bir senede ürkiye'den konut alan Rusların sayısı yüzde 88 azaldı. İşte ayrıntılar...

Zengin Rusların ülkeye dönüşü hızlanınca, Rusya'daki lüks gayrimenkul fiyatları  tavan yaptı!

Rusya-Ukrayna savaşı sonrası, Dubai'ye yerleşen zengin Rusların ülkeye dönüşü hızlanınca Rusya'da da lüks gayrimenkul fiyatları tavan yaptı... İşte konu ile ilgili merak edilen detaylar...

Ruslar en çok Türkiye'den konut almak istiyor!

Rusya vatandaşlarının yurt dışında konut edinme talepleri 2024 yılının ilk çeyreğinde yarı yarıya azalırken, Ruslar'ın en çok Türkiye'den konut almak istediği belirtildi.

Antalya kiralık ve satılık konut fiyat artışında dibi gördü! Ruslar ülkelerine döndü, konut piyasası altüst oldu!

2022 yılında savaştan kaçan Rusların gelişiyle kiralık ve satılık konut fiyat artışında Türkiye'nin zirvesini gören, Antalya, Rusların geri dönüşünün de etkisiyle bu Şubat ayında listenin dibine geriledi. İşte o rakamlar...

Türkiye Rusların konut tercihinde 3. sırada!

Yandex Nedvijimost servisi tarafından açıklanan resmi verilere göre Türkiye, Rusların konut tercihinde 3. sırada yer aldı. Rusya vatandaşlarının inşaat halinde olan konutlar için en çok arama yaptıkları ülkeler arasında ilk sırada başında Birleşik Arap Emirlikleri yer aldı.

Ruslar Antalya'yı terk ediyor! Konut fiyatları ve kiralar yüzde 25 geriledi!

Rusya ve Ukrayna savaşı sonrası bu iki ülkeden yoğun göç alan Antalya'da yabancı nüfusu son zamanlarda azalmaya başladı. Rusların, konut ve kira bedellerindeki yüksek artıştan dolayı Antalya'yı terk etmesiyle konut ve kiralarda yüzde 25 düşüş meydana geldi.

rusların ekonomik krizi Haberi

rusların ekonomik krizi

Yaşar Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İge Pırnar, Türkiye'nin Rusya'da "Her şey dahil" paket sistemler yerine zengin turisti çekecek tanıtımlara ağırlık vermesi gerektiğini söyledi. Pırnar, Rusya'da yaşanan ekonomik krizin Türk turizmine etkilerini değerlendirdi. Rusya'nın Türkiye'ye en fazla turist gönderen ülke olduğunu belirten Pırnar, bu pazarda alternatif turizm tanıtımlarına ağırlık verilmesi gerektiğini kaydetti. Pırnar, turizimcilerin Rusya için mutlaka B planı olması gerektiğini söyledi. 



Habertürk...