02 / 05 / 2024

Rusya Türkiye rezervasyonu

Rusya Türkiye rezervasyonu

Şubat'ın ortasına geldik. Rusya'dan tek bir rezervasyon yok. Batı ile çalışan tur operatörleri de bunu fırsat bilip indirim istedi. Mecburiyetten % 25 hatta % 40 indirim yapan tesisler var.

Türkiye ve Rusya, ihracatta Avrupa’nın öncüsü olacak!

OECD ve FAO’nun ortak hazırladığı “Tarımsal Görünüm 2023-2032” raporunu paylaştı Rapora göre, Doğu Avrupa’daki tarımsal ürünlerin, özellikle tahılın, ihracatındaki büyüme, Türkiye ve Rusya’nın üzerinde yoğunlaşacak.

Türkiye’de kurulacak doğal gaz merkezi Rusya için hayati öneme sahip!

Türkiye’de kurulması öngörülen doğal gaz merkezi, Rusya tarafından Avrupa’ya doğal gaz sevkiyatında son derece önemli alternatif güzergah yaratacak cazip ve gerçekçi bir proje olarak görülüyor.

Vatandaşa ne zaman yansıyacak? Türkiye’nin Rusya’da aldığı petrolde çok büyük indirim!

Rusya tarafından üretilen Ural petrolünün fiyatı Brent petrol fiyatının yarısının da altına düştüğü ve Türkiye’nin bu ülkeden yaptığı petrol ithalatının katlandığı bildirildi.

Flaş gelişme! Doğal gazda dünyanın gözleri Türkiye’ye çevrildi, Rusya, Türkiye’de doğal gaz merkezi kuruyor!

Rusya’nın en büyük enerji şirketi Gazprom, Türkiye’de bir doğal gaz merkezi kurmak için çalışmalar yaptıklarını ve bu adımla, gaz piyasasında adil ve şeffaf fiyatlandırma sağlanacağını duyurdu.

Rusya'nın açıklaması şok yarattı! Türkiye nasıl etkilenecek?

Rusya tahıl koridoru anlaşmasından çekildiğini duyurdu. Dünya alarma geçti. BM'den iletişim halindeyiz açıklaması geldi. Peki bundan sonra ne olacak? Türkiye nasıl etkilenecek?

Rusya Türkiye’nin öncü olduğu tahıl koridoru anlaşmasını askıya aldı

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan son açıklamaya göre, Türkiye’nin öncü olduğu tahıl koridoru anlaşması askıya alındı. Rusya, bu karara gerekçe olarak ise devam eden savaşı gösterirken "Terör eylemi" vurgusu yaptı.

Türkiye’ye Rusya ile ticaret baskısı artıyor! Ekonomide ipler gerildi

Rusya’ya Türkiye üzerinden yapılan ticaretin hızlanması, Rusya’ya yaptırımlar uygulayan Avrupa ve ABD’yi kızdırdı. Amerikan hükümetinden bir heyet Türkiye’ye gelerek Türk iş insanlarını ve de Ankara yönetimini yaptırımlar konusunda uyardı.

'Türkiye gaz fiyatlarını belirleyen ülke olabilir'

Putin'in "Türkiye'de gaz merkezi kurabiliriz" açıklamasının yankıları sürüyor. Türkiye ve Rusya tarafı çalışma yapılması için talimat verirken, AB konuyla ilgili bir değerlendirme yapmaktan kaçındı. Öneri iş dünyasında ise fırsat olarak görüldü. İşte konuyla ilgili son gelişmeler

Putin'in Türkiye ile ilgili doğal gaz açıklaması büyük yankı uyandırdı

Avrupa'ya gaz sevkiyatı konusunda alternatifler arayan Rusya'dan Türkiye'de Avrupa'nın en büyük gaz merkezini kurabiliriz açıklaması geldi. Açıklama yurt içinde ve yurt dışında büyük bir yankı uyandırdı.

Türkiye'nin altın ithalatı iki yılın zirvesinde!

Türkiye'nin altın ithalatı eylül ayında 3,1 milyar dolarla 2 yılın zirvesine yükseldi. Darphane'nin altın üretimi de son dönemde hızla artarken, uzmanlardan  yastık altı ve Rusya etkisi ile ilgili açıklamalar geldi.

Elektrik fiyatlarıyla ilgili şaşırtan haber! Türkiye başı çekti

Rusya-Ukrayna savaşı, enerji fiyatlarında tüm dünyada artışa neden oldu. Fiyatlarda geçtiğimiz bir yıl içinde 8-10 kat artış yaşandı. Fiyat artışını vatandaşına en az yansıtan ülke Türkiye oldu.

Avrupalılar kış için ülkeleri terk ediyor! Türkiye ilk tercihleri olacak!

Rusya ve Avrupa arasında yaşanan kriz nedeniyle artan enerji fiyatları Avrupalıları kış turizmine itiyor… Türkiye’nin Avrupalılar için ilk tercih olması bekleniyor.

Türkiye'den doğal gaz krizi için kritik hamle

Rusya, Avrupa’ya doğal gaz akışını keserken, Türkiye için gaz tedarik tehdidi henüz yok. Ancak kış ayları gelirken herhangi bir sorun oluşmaması için Türkiye, kritik hamleler yaptı. Bu kapsamda ABD'yle LNG alımına yönelik görüşülüyor.

Rusya Türkiye rezervasyonu Haberi

Rusya Türkiye rezervasyonu

Rusya önce Batı'nın ambargosu ile sarsıldı, ardından 50 doların altına inen petrol fiyatı ile ekonomik olarak çöktü. Rublenin inanılmaz değer kaybı ile Ruslar için yurtdışına çıkış da ekstra maliyetli hale geldi. Geçen yıl 35 rublesi 1 dolar eden Ruslar'ın bugün 1 dolar alabilmesi için 66 rubleye ihtiyacı var. Rusya böyle zor günler geçirirken. Rus turistin en çok tercih ettiği Antalya'daki turistik tesislerde endişeli bir bekleyiş var. 




Rezervasyon yok 


Gürallar olarak cam sektörü ve turizmde devreye alacakları yeni yatırımları konuşmak üzere biraraya geldiğimiz Yönetim Kurulu Başkan Vekili Esin Güral Argat, tehlikeye dikkat çekti: "Şubat ayını yarıladık ve Rusya'dan hiç rezervasyon yok. Geçen yıl bu dönemde 1 milyon eurolıık satış yapmış olurduk, şu an rakamlar sıfır. Benzer bir trendi cam şirketimizde de görüyoruz....