11 / 05 / 2024

sabancı sasa polyester kime satıldı

sabancı sasa polyester kime satıldı

Sabancı Holding, polyester üreten şirketi SASA'yı Taylandlı Indorama Grubu'na 62 milyon dolara sattı. SASA'da yüzde 51 hisssesi olan Sabancı Grubu'nun satış sonrası SASA'da hissesi kalmadı...

Ünlü analistten Sasa bedelsiz sermaye artırımı değerlendirmesi! Sasa kaç liradan bölünür?

Borsa İstanbul BIST 30 endeksinde işlem gören Sasa Polyester KAP’a yaptığı açıklama ile bedelsiz sermaye artırım kararını duyurdu. Sasa bugün borsada gündem oldu. Borsa Temel Analisti Tardu Barlas, Sasa’nın aldığı kararı artı ve eksileriyle değerlendirdi.

Sasa dünyada bir ilki başaracak!

Honeywell, son jenerasyon Honeywell Oleflex™ teknolojisi ile, SASA Polyester Sanayi A.Ş.’nin, dünyanın en büyük Propan Dehidrojenasyon (PDH) ünitesini Türkiye’de inşa etmesine yardımcı olacağını açıkladı. Tesis bir senede 1 milyon ton propilen üretmeyi amaçlıyor.

Son dakika! Erdemoğlu Holding tam 3.55 milyar TL'lik SASA hissesi sattı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Erdemoğlu Holding AŞ elindeki SASA Polyester Sanayi AŞ adi hisselerinin bir bölümünün ödenmiş sermayesinin yaklaşık olarak yüzde 1,26'sına denk gelen 66,9 milyon adet hissenin, yaklaşık 3,55 milyar Türk Lirası brüt gelir elde etmek üzere satışı tamamlandı.

SPK'dan SASA’nın bedelsiz sermaye artımına onay!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Sasa Polyester Sanayi AŞ ve Çemtaş Çelik Makina Sanayi ve Ticaret AŞ'nin bedelsiz sermaye artırımına onay verdi

Mehmet Erdemoğlu kimdir? Ne iş yapar? Nereli?

Sasa Polyester San. AŞ. Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Erdemoğlu kimdir? Mehmet Erdemoğlu daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Mehmet Erdemoğlu Ne iş yapar? Mehmet Erdemoğlu Nereli?  İşte Mehmet Erdemoğlu`nun yaşamına dair merak edilenler.

İbrahim Erdemoğlu kimdir?

Sasa Polyester San. AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu kimdir? İbrahim Erdemoğlu daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte İbrahim Erdemoğlu`nun biyografik bilgisi.

Sasa'dan yüzde 130 bedelsiz sermaye artırım kararı!

Borsa İstanbul’un en gözde hisselerinden Sasa Polyester'in, borsa şirketlerindeki bedelsiz sermaye artırımına katılarak, yüzde 130 oranında bedelsiz sermaye artırımı kararı aldı.

Sasa Polyester 2022 yılında karını 15 kat artırdı! 

Sasa Polyester 2022'nin dördüncü çeyreğinde 2,58 milyar TL net dönem kârı elde etti. Şirket geçen senenin son çeyreğinde 710 milyon TL zarar etmişti.

Patron çok net konuştu! Sasa Polyester’den borsa açıklaması!

Borsa İstanbul’un en gözde hisselerinden Sasa’dan önemli bir açıklama geldi. Borsa İstanbul’da işlem gören ve en fazla takip edilen hisselerden Sasa Polyester’in Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, hisseler ile ilginç bir açıklama yaptı.

Borsayla ilgilenenler dikkat! 20 milyar dolarlık yatırımın yol haritası netleşti

SASA Polyester'in 20 milyar dolarlık Adana Yumurtalık Petrokimya Tesisleri yatırım projesinde yol haritası netleşti. İşte tüm detaylar...

Sasa, Hollanda'da 1 milyon euro sermayeli şirket kurdu!

Sasa Polyester'den KAP'a yapılan açıklamada, şirketin Hollanda'da Sasa Trading BV adıyla yeni bir şirket kuracağı açıklandı. Şirket, Sasa International Financial Investments'a ait ve 1 milyon Euro sermayeye sahip.

SPK’dan borsayı hareketlendirecek karar

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), SASA Polyester Sanayi AŞ’nin paya dönüştürülebilir tahvil itfası dahilinde 15,8 milyon Türk Lirası nominal değerli tahsisli sermaye artırımı başvurusunu onayladı. Tahvillerde dönüştürme fiyatı, 1 lot için 1,78 euro olarak belirlendi.

556 kat değerlendi! Koç Holding’i de geride bıraktı

Sabancı Holding bünyesinde bulunan ve 2015 yılında 102 milyon dolarlık fiyatla Erdemoğlu Holding'e satışı yapılan SASA Polyester'in borsada hisse değeri ciddi şekilde yükseliş göstermeye devam ediyor. SASA bu değeri ile Koç Holding'i de geride bıraktı.

sabancı sasa polyester kime satıldı Haberi

sabancı sasa polyester kime satıldı


Sabancı Holding, polyester üreten şirketi SASA'yı Taylandlı Indorama Grubu'na 62 milyon dolara sattı. SASA'da yüzde 51 hisssesi olan Sabancı Grubu'nun satış sonrası SASA'da hissesi kalmadı. Şirketin yüzde 49'u ise halka açık durumda. Yüzde 49’luk hissesi halka açık olarak Borsa İstanbul’da işlem gören SASA’nın hisse devir işlemleri, gerekli onay sürecinin tamamlanmasının ardından gerçekleşecek.


Sabancı Holding'den konuya ilişkin KAP'a yapılan açıklamada, " Şirketimiz iştiraklerinden SASA Polyester Sanayi A.Ş.' de sahip olduğumuz şirket sermayesinin % 51'ni temsil eden 110.313.001,18 TL nominal değerli hisselerin tamamının Tayland merkezli Indorama Ventures Public Company Limited'in Hollanda'da kurulu bulunan iştiraki Indorama Netherlends B.V.' ye satışına ilişkin hisse devir anlaşması 9.Nisan.2014 tarihinde imzalanmıştır. Hisse devir anlaşmasına göre, Şirketimizin SASA Polyester Sanayi A.Ş.'de sahip olduğu % 51 oranındaki hisselerin devir...