05 / 05 / 2024

Şahintepe Azatlı Baruthanesi

Şahintepe Azatlı Baruthanesi

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, Kanal İstanbul’un güzergahında olan Şahintepe’de bulunan Osmanlı yapısı Azatlı Baruthanesi’nin yıkılmaya yüz tutmuş halini gösteren bir video paylaştı. Polat, "Osmanlı yapısının içler acısı hali… Restorasyon için çalışmalara başlıyoruz” dedi.

Başakşehir Şahintepe Mahallesi sakinlerinden yeni eylem: 'Mahkeme kararlarına uyun'

Başakşehir Şahintepe Mahallesi sakinleri Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü önünde bir protesto gösterisi gerçekleştirdi. Yetkililere seslenen yurttaşlar mahkeme kararlarına uyulması için çağrı yaptı...

Şahintepe mahalle sakinleri Murat Kurum'la görüştü: Tapularımızda kesintiler yaptınız! 

İstanbul Başakşehir’de kentsel dönüşüm mağduru Şahintepeliler, İBB Başkan Adayı Murat Kurum'la görüştü ve sorunlarını paylaştı. Mahalle sakinleri Kurum'a "Tapularımızda hukuksuz kesintiler yaptınız" dedi. 

Rezerv alan yasası nasıl uygulanacak? Eviniz habersiz yıkılabilir mi? Tek tek açıklandı!

İstanbul Şahintepe Mahallesi’nde yaşayanlar "Rezerv alan yasası ne getiriyor; Şahintepe halkı ne yapmalı?" konulu panelde bir araya ve "Parseliniz bir gün Hazineye devredilebilir mi? Eviniz habersiz yıkılabilir mi?" sorularının yanıtları konuşuldu. Peki rezerv alan yasası neleri getirecek?

Başakşehir Şahintepe Mahallesi sakinleri seslerini duyurabilmek için Meclis'e gitti! Rantsal dönüşüm istemiyoruz!

İstanbul, Başakşehir Şahintepe Mahallesi sakinleri, mahallelerindeki kentsel dönüşümle ilgili olarak, bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) giderek isteklerini siyasilere aktardı.

Başakşehir Şahintepe'nin kentsel dönüşümünde flaş gelişme: Ev yıkıldıktan sonra yürütmeyi durdurma kararı geldi!

Başakşehir Şahintepe Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm krizinde bir son dakika gelişmesi yaşandı. İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Altıncı İdari Dava Dairesi, bir vatandaşın evi yıkıldıktan sonra yürütmeyi durdurma kararı verdi. 

Başakşehir Şahintepe'deki kentsel dönüşüm için talepler sıralandı: Şahintepeliler Meclis'e gidiyor!

İstanbul Başakşehir'de Şahintepe Mahallesi'nde yapılacak dönüşüm için, mahalle sakinleri Meclis'in yolunu tuttu. Peki Şahintepe Barınma Hakkı Meclisi'nin talepleri neler? İşte ayrıntılar...

Vatandaşlar kentsel dönüşümü istemeyince belediye yetki devri kararı çıkardı!

Başakşehir’de vatandaşlar kentsel dönüşüme karşı uzun süredir mücadele ediyor. Başakşehir Belediyesi, kesinleşmiş yargı kararına rağmen Şahintepe için yeni yetki devri kararı çıkardı. Vatandaşlar, “Hukuksuzluğa direneceğiz” dedi.

Başakşehir'deki kentsel dönüşüm çalışmalarına karşı çıkan vatandaş nöbet tutmaya başladı! İşte nedeni...

İstanbul Başakşehir Belediyesi'ne bağlı Şahintepe Mahallesi'nde hukuksuz yürütüldüğü iddia edilen kentsel dönüşüm çalışmalarına karşı vatandaş gece gündüz demeden nöbet tutmaya başladı.

Başakşehir Şahintepe Bölgesi 1/100 ölçekli imar planı değişikliği askıya çıkarıldı!

İstanbul İli, Başakşehir İlçesi, Şahintepe Bölgesi, 1/1000 Ölçekli Revizyon İmar Planına İlişkin Plan Değişikliği askıya çıkarıldı.

Gaziantep Şahinbey'de 20 adet arsa satılıyor! İhalesi 26 Ekim'de!

Gaziantep ili Şahinbey Belediye Başkanlığı, Gaziantep ili, Şahinbey ilçesi, K.Kızılhisar, Teksilkent, Mavikent, Şahintepe ve Yeditepe mahallelerinde yer alan 20 adet arsayı satıyor. İşte ayrıntılar...

Başakşehir Şahintepe Mahallesi 1/1000 Ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Başakşehir İlçesi, Şahintepe Mahallesi, 1544 ile 1545 adalar arasında kalan 7 metrelik Yol Alanına ilişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

İBB Meclisi'nin gündemi Kanal İstanbul: Tansiyon yükseldi!

Cumhuriyet Halk Partili Meclis Üyesi Hayrettin Özbakır, Kanal İstanbul projesinin güzergahındaki Başakşehir'in Şahintepe Mahallesi'de proje için start verilen tapu sürecinde karşılaştığı problemleri meclis gündeminde anlattı. Kanal İstanbul, mecliste tartışmalara neden oldu.

Kanal İstanbul güzergahındaki Şahintepe Mahallesi taşınıyor!

Kanal İstanbul güzergahı üzerinde bulunan Şahintepe Mahallesi'nde vatandaşa önce tapular dağıtıldı, hemen sonrasında sürgün kararı verildi. Mahalleli, "Rant peşinde değiliz, trilyonluk olalım demiyoruz ama düzenimizi bozmayın" dedi ve tepkilerini dile getirdi.

Şahintepe Azatlı Baruthanesi Haberi

Şahintepe Azatlı Baruthanesi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, Kanal İstanbul Projesi'nin güzergahında bulunan Başakşehir ilçesine bağlı Şahintepe'de yer alan Osmanlı yapısı Azatlı Baruthanesi'nin yıkılmaya yüz tutmuş halini gösteren videoyu sosyal medya hesabından paylaştı.

Sözcü'de yer alan habere göre; yapının restorasyon çalışmalarına başlayacaklarına dikkat çeken Polat, paylaştığı videoda “Yıkılsın diye yıllardır yetkililer elini sürmedi. Şimdi de Beton Kanal tehdidi altında. Kurtaracağız” ifadelerini kullandı. 

“RESTORASYON ÇALIŞMALARINA BAŞLIYORUZ”

Videoda, yapının bakımsız ve yıkılmaya yüz tutmuş durumda olduğu kaydedildi. Polat videoda, “Azatlı Baruthanesi, çok önemli Osmanlı yapısının içler acısı hali… Restorasyon için çalışmalara başlıyoruz” dedi. 

“BETON KANAL TEHDİDİ ALTINDA”

Polat, paylaştığı videoya, “Burası neresi biliyor musunuz? Burası Osmanlı ecdad yadigarı Azadlı Baruthanesi… Yıkılsın diye yıllardır yetkililer elini sürmedi. Şimdi de Beton Kanal tehdidi altında. Size ne...