28 / 07 / 2024

sahte psikoloğa devredilen arazi

sahte psikoloğa devredilen arazi

Madde bağımlısı oğlu için başvurdukları sahte psikolog tarafından dolandırıldığını söyleyen baba, mahkeme yoluyla bu kişiye tedavi karşılığında devrettiği arazisini geri almayı başardı.

150 bin dolara vatandaşlık iddiası ortalığı karıştırdı! Tüketiciler Birliği yetkililere çağrı yaptı!

Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz yaptığı açıklamada şebekelerin 400 bin yerine 150 bin dolara yabancılara sahte evrakla vatandaşlık sattığını iddia etti.

SGK açıkladı! 88 bin sahte sigortalıya iptal gelecek!

SGK, geçen sene 1533 işyerinin sahte olduğu ifade edilirken,  88 bin 455 kişinin de sigortasını iptal ettiği açıklandı. Buna göre, SGK Denetmenleri Derneği Genel Başkanı Şahin “Hamilelerin sahte sigortalılığında bir yükselme var” dedi.

Sahte emlakçılar şimdi de yazlıkçıların peşinde! Günlük ev kiralarken dikkat! Dolandırılmayın!

Yaz sezonun açılmasıyla birlikte vatandaşlar tatil bölgelerinden ev kiralamaya başladı. Edirne Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Serhat Çeker,  günlük ev kiralamak isteyenleri sahte emlakçılara karşı uyardı. 

Kiralık ev arayanlar dikkatli olun! 'Kiralık evler' hesabı üzerinden ev arayanları tuzağa düşürdü!

Vatandaşlar kiralık ev bulabilmek için çeşitli ilan sitelerinin kiralık evlerini araştırıyor. Bazı dolandırıcılar ise bunu fırsat bilerek kiracıları ağlarına düşürmeye çalışıyor. Sosyal medya hesabından 'Kiralık evler' adı altında açılan sahte ilanlar 6 kişiyi mağdur etti. İşte ayrıntılar...

Ankapark baharda ücretsiz olarak açılıyor!

801 milyon dolarlık maliyetiyle dikkat çeken ve 3,5 senelik hukuk mücadelesinden sonra mahkeme kararıyla Ankara Büyükşehir Belediyesine devredilen Ankapark’ın yeniden hizmete açılması için elektrik hattı döşeme ve havuz yenileme çalışmaları yapılıyor. 

Ev ve araba alacaklar aman dikkat: Sahte tapu ve kimlikle dolandırıcılık yapan örgüt çökertildi!

İçişleri Bakanı Yerlikaya, sahte tapu ve kimlikle, sahibi olmadıkları  konut ve arabaları satmaya çalışan, silah ticareti yaptığı belirlenen suç örgütünün çökertildiğine ilişkin açıklama yaptı. İşte ayrıntılar..

Hastane yapımı için hazineye devredilen arazi, sağlık turizm tesis alanı vasfı ile 776 milyon 678 bin TL'ye satılacak!

Alanya eski Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu döneminde hastane yapımı için hazineye devredilen 110 bin 954 metrekarelik arazi, sağlık turizm tesis alanı vasfı ile satışa çıkarıldı. Arsanın muhammen bedeli ise 776 milyon 678 bin 770 Türk Lirası olarak belirlendi.

Tüketici Konfederasyonu Başkanı uyardı! Efsane Günler, Black Friday indirim kampanyalarında sahte linklere dikkat!

Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu birçok firmanın indirim yaptığı şu günlerde internet sitelerinden alışveriş yapan vatandaşlara gönderilen sahte linklere karşı güvenlik uyarısında bulundu.

Sahte ev ilanları bir bir siliniyor! 3 sitede silinen satılık konut ilanı sayısı 15 bin oldu! 

İlan sitelerine gelen düzenleme sonrası sahte ilanlar peş peşe siliniyor. Açıklanan rakamlara göre, 3 sitede silinen satılık konut ilanı sayısı 15 bin oldu. İşte ayrıntılar...

Konutta sahte ilan tedbirleri resmen devrede: 2 günde binlerce ilan sitelerden silindi! 

Gayrimenkul ve ikinci el araç satışında uygulanacak sahte ilan tedbirleri 1 Kasım itibarıyla yürürlüğe alınmıştı. İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa ve İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği Başkanı Hayrettin Ertemel, düzenlemenin ilk sonuçlarını açıkladı. 

Bakan Bolat açıkladı, emlak ve oto satışlarında manipülatif çabaları ağır cezalar geliyor

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 1 Kasım 2023 tarihinde yürürlüğe girecek olan yönetmelikle emlak ve oto satışlarında sahte isimler ve hesaplarla ücretleri arttırmak için yapılan manipülatif çabaların ağır bir şekilde cezalandırılacağını kaydetti.

Kuyumcuda görünce şaşırmayın: Altın artık bu şekilde satılacak

Sahte altın satışını önlemek için önemli bir adım atıldı. Darphane Bandrollü Ürün İzleme Sistemleri Dairesi Başkanı Bülent Yılmaz'ın açıklamalarına göre, yeni sistemin uygulanmasıyla sahte altın satışının önüne geçilmesi hedefleniyor. Tüm gram altınlar ambalaj içinde ve sertifikalı olarak sunulacak.

Sahte emlak ilanları engellenecek!

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik'te yapılan değişiklikle tüketici mağduriyetlerine yol açabilen sahte ilanların engellenmesinin hedeflendiğini kaydetti.

sahte psikoloğa devredilen arazi Haberi

sahte psikoloğa devredilen arazi

İstanbul'da yaşayan 3 çocuk babası Selçuk Güler, 17 yaşındaki madde bağımlısı oğlunun tedavisi amacıyla kendisini psikolog olarak tanıtan Ertan Ş.'nin Beyoğlu'ndaki ofisine gitti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Ertan Ş.'nin oğlunu iyileştireceğini söyleyerek talep ettiği 300 bin TL'yi denkleştiremeyen Güler, eşi üzerine kayıtlı Sakarya'daki toplam 3 araziyi Ertan Ş.'ye devretti.

Güler, Ertan Ş.'nin, Şarköy'deki yazlıklarını da istemesinden şüphelenerek araştırma yaptı.

Ertan Ş.'nin psikolog olmadığını ve birçok kişiyi kandırdığını öğrenen Güler, dava yoluna giderek arazilerini geri almayı başardı.

- "Makamındaki duvarında mesleki diploma ve sertifikalar bulunuyordu"

Anadolu Ajansı muhabirine açıklama yapan Güler, 2015 yılında Taksim'deki bürosunda kendisini uzman psikolog olarak tanıtan Ertan Ş.'ye, madde bağımlısı oğlunun tedavisi için bazı testler ve yöntemler nedeniyle para istemesi üzerine ilk başta yaklaşık 15 bin TL ödeme yaptıklarını...