05 / 05 / 2024

Sakarya Rüstemler imar planı

Sakarya Rüstemler imar planı

Sakarya Rüstemler mahallesi muhtarı Yakup Işık, bölgedeki sorunlarını ve beklentilerini anlattı. Işık, Rüstemler'de en büyük sorunun imar olduğunu söyledi.

Büyükçekmece Tepecik'te imar planı krizi: Tepecik’in, Türkoba’nın, Kumburgaz’ın imar planları çıkmalı!

Büyükçekmece Tepecik'te İBB Meclis'inde görüşülmeyen imar planları tepkiye neden oldu. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, konuyu değerlendirdi ve "Tepecik’in, Türkoba’nın, Kumburgaz’ın imar planları çıkmalı" dedi. 

Sezgin Tanrıkulu: Korkunç rantlar var, o bölgeleri talan ettiler!

Diyarbakır'daki imar değişikliğine ilişkin konuşan CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, korkunç rantların olduğunu ve Sur ve Bağlar'ın talan edildiğini söyledi.

Koordineli çap nedir, nereden alınır?

Koordineli çap, gayrimenkul taşınmazlarının bazı niteliklerini belirten bir belgedir. Bu belge belirli bir sisteme dayanır ve imar planlarında işe yarar. Peki koordineli çap nedir, nereden alınır ve neden gereklidir? İşte koordineli çap ile ilgili bilinmesi gerekenler...

İmar affı nedir? Neden yapılır ve avantajları nelerdir?

3194 sayılı İmar Kanunu'nda gerçekleştirilen düzenleme, ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı inşa edilen yapıların kayıt altına alınmasını sağlayarak devlet ile vatandaş arasında uzlaşmayı amaçlayan bir uygulamadır. Peki imar affı neden yapılır ve yapı sahiplerine ne kazandırır?

Ankara Beytepe'de inşaat alan artırımı İmar Komisyonu'nda onaylandı!

Başkent Ankara'da bulunan Beytepe Lodumlu’daki arsanın inşaat hakkının yükseltilmesine yönelik teklif Büyükşehir Belediye Meclisi İmar Komisyonu’nda oy çoğunluğu ile kabul edildi.

Çeşme Sakarya Mahallesi'nin imar planları yargıda! 

İzmir Çeşme Belediyesi, Sakarya Mahallesi'nde imar planlarında 'ticaret-turizm-konut' olarak işli olan yaklaşık 5 bin metrekare taşınmazı meclis kararıyla 'belediye hizmet alanı' olarak değiştirdi. Söz konusu imar planları yargıya taşındı. 

Ataşehir'de 10 yıldır beklenen imar planları hayal kırıklığı yarattı!

Ataşehir’in Mustafa Kemal ve Aşık Veysel mahallerinin 1/5000’lik imar planları, komşu mahallelerinkinden çok daha düşük çıktı. Ataşehir Belediyesi ve mahalleliler itiraza hazırlanıyor.

Irak'taki Kubehan Medresesi yarım asırdır yeniden imarı bekliyor!

Osmanlı döneminde hayata geçirilen ve  bölgenin önemli dini eğitim merkezleri arasında yer alan Kubehan Medresesi, yarım asırdır yeniden imarı bekliyor...

Diamond of İstanbul projesinin imar planında değişiklik!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Hattat grubunun yarım kalan Ayazağa’daki mühürlü gökdelenlerinin önünü açmak için hazırladığı ileri sürülen imar planında, itirazlar üzerine değişiklik yapıldı. Gökdelenlerin 45 olan kat yüksekliği 40 kat olarak değiştirildi... 

ŞUTSO'da gündem inşaat sektörü ve imar planı!

ŞUTSO 8. Meslek Komitesi organizasyonuyla, İmar Planları, Proje incelemeleri ve Ruhsat Uygulamaları kapsamında eğitim toplantıları gerçekleşecek.

Sakarya'da 7 mahallenin imar planları bir ay askıda!

Sakarya Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından, Adapazarı’nın Süleymanbey, Köprübaşı, Karaköy, Rüstemler, Taşlık, Çökekler ve Göktepe Mahallelerin kırsal alan sınırlarına yönelik imar planı kararı onaylandı...

Ankara Adliyesi'nin yıkım kararı iptal edildi!

Melih Gökçek döneminde yapılan ve Ankara Adliyes’sinin yıkım çalışmaları sonrası Ulaşım Transfer Merkezi yapılmasını öngörülen imar planı, yargının kararı ile iptal edildi.

Sakarya Rüstemler'de en büyük sorun imar!

Sakarya Rüstemler mahallesi muhtarı Yakup Işık, bölgedeki sorunlarını ve beklentilerini anlattı. Işık, Rüstemler'de en büyük sorunun imar olduğunu söyledi.

Sakarya Rüstemler imar planı Haberi

Sakarya Rüstemler imar planı

Sakarya Rüstemler mahallesi muhtarı Yakup Işık ve mahalle sakinleri, bölgedeki sorunlarını ve beklentilerini anlattı.

Muhtarlıkta ilk dönemi olan Yakup Işık, adaylık döneminde yaptıkları çalışmalarda tespit ettikleri sorunları ivedilikle çözmeye çalıştıklarını belirterek, mahallelerindeki en büyük sorunun imar olduğunu söyledi. İmar sorununu çözmek için Belediye Başkanı Mutlu Işıksu ile görüştüklerini söyleyen Işık, “Umuyoruz ki bu sorun kısa sürede çözümlenecek ve vatandaşlarımızda yerlerini rahatlıkla değerlendirebilecek” şeklinde konuştu.

“CAMİ YAPTIRMAK İSTİYORUZ” 

Mahalle mezarlığında yaklaşık 15 yıl boyunca temizliğin yapılmadığını sözlerine ekleyen muhtar Işık, “Mahalle mezarlığımızın iç temizliği 15 yıldan beri yapılmıyordu. Onların temizliğini gerçekleştirdik. Öncelikli olarak mahallemizi gezerek temel sorunlarımızı belirledik. Bu sorunlar arasında başlıca altyapı ve mahalleye imarın girmesi oldu. Bunları çözmek için elimizden gelene yapıyoruz. Bir de mahallemize cami yaptırmak istiyoruz. Sponsorlarımız hazır. Yer...