05 / 05 / 2024

Sakaryada orta hasarlı binalar

Sakaryada orta hasarlı binalar

Sakarya'da 17 Ağustos 1999 depreminin üzerinden 16 yıl geçmesin; rağmen yaklaşık 500 binada toplam 900 hasarlı konut (daire) hâlâ onarılmadı.

CHP'li Müzeyyen Şevkin sordu: Kaç konut teslim edilecek? Murat Kurum 653 bin, Bakan Özhaseki 75 bin dedi! Hangisi doğru?

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, TBMM'de gerçekleştirdiği basın toplantısında depremden sonra ağır ve orta hasarlı yapıların yıkımı ile konut teslimlerinde tam bir kaos ve çelişki yaşandığını dile getirdi. 

Depremzedelere orta hasarlı binalarda maliyet şoku: Daire başı 100 bin TL isteniyor!

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır yıkım yaşanan illerden olan Hatay’daki orta hasarlı binalarda yaşanan belirsizlik sürüyor. Aktarılan bilgilere göre, güçlendirme için istenen rakamlar depremzedelerin ödeyebileceği rakamlar değil. 

Deprem bölgesindeki konutlar için 'orta hasar' çıkmazı: Konutlar neden güçlendirilmiyor?

Depremde en çok hasar alan illerden biri olan Hatay'daki orta hasarlı konutların yıkımına karar verildi. Peki neden güçlendirme yapılmıyor, neden direkt yıkım kararı veriliyor?

İzmir'de orta ve az hasarlı binalar için belirlenen rezerv alanlar nerede? Milletvekili tek tek sordu! 

CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın, İzmir'de orta ve az hasarlı binalar için belirlenen Rezerv Yapı Alanlarının nerede olduğunun bilinmediğine dikkat çekerek, Bakanlığın açıklaması gerekenleri tek tek sıraladı. 

AK Partili Hamza Dağ: İzmir'deki orta hasarlı binalar için formül hazır!

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ yaptığı açıklamada, Bayraklı’da yıkıma sebep olan ve 30 Ekim depreminde orta hasarlı binalar ile ilgili çalışma yürüttüklerini dile getirdi. 

Hatay Defne'de rezerv alan krizi: Tahliye için 1 gün süre verildi, habersiz yıkım başlatıldı! 

Hatay Defne’de orta hasarlı olmasına karşın yıkım kararı verilen konutların tahliye edilmesi için bir günlük süre tanındı. Yıkım için gelen ekip vatandaşların direnmesi üzerine geri gitti. İşte detaylar...

Ağır hasarlıdan orta hasarlıya çevrilen bina herkesi şaşırttı!

Akademisyen İnşaat Mühendisi Mayk İnşaat, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ağır hasarlıdan orta hasarlıya çevrilen binanın son halini paylaştı. İşte o paylaşım ve paylaşıma gelen yorumlar...

Kahramanmaraş'ta orta hasarlı binalara güçlendirme izni verilmiyor mu? Milletvekili tek tek açıkladı!

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, deprem bölgesindeki son durum ile ilgili konuştu. Orta hasarlı binalara güçlendirme izni verilmediğini söyleyen Öztunç, deprem konutlarının inşaatı ile ilgili de açıklama yaptı. İşte ayrıntılar... 

Malatya'da çalışmalar tam gaz: Orta hasarlı binalar, yerinde dönüşüm, TOKİ konutları... Hem tarih hem rakam verildi!

Depremden etkilenen Malatya'da konut sahipleri, kiracılar ve esnaf için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. AK Parti Malatya Milletvekili Doç. Dr. Abdurrahman Babacan, Malatya genelindeki son durumu paylaştı. İşte o rakamlar ve yeni konutların teslim tarihleri...

Kahramanmaraş'ta orta hasarlı binalar için yeni süreç başladı! Ekip kurulacak, masraf ve zaman kaybı olmayacak!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, orta hasarlı binaların güçlendirme süreçlerinin daha sağlıklı ilerlemesi noktasında yeni bir model ortaya koyduklarını açıkladı ve şehirdeki çalışmaları tek tek anlattı. Peki orta hasarlı binalar için neler değişti?

İnşaat halindeki emniyet binası için 'orta hasarlı' denilerek yıkım kararı verildi!

Hatay İl Emniyet Müdürlüğü’nün kaba inşaat halindeki yeni hizmet binasının 6 Şubat depremleri sonrası ‘orta hasarlı’ denilerek yıkılması Meclis gündemine taşındı.

Kahramanmaraş'ta güçlendirme raporu krizi: Orta hasarlı bina sakinleri güçlendirme raporu alamıyor!

Depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ta orta hasarlı bina mağdurları Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü önünde toplandı ve güçlendirme raporu ile ilgili taleplerini dile getirdi. İşte ayrıntılar...

İçişleri Bakanlığı ve AFAD harekete geçti! Orta hasarlı binalar için yeni düzenleme geliyor!

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) özellikle orta hasarlı yapılar için önemli bir genelge yayınlandı. Yayımlanan genelge, orta hasarlı binaları ağır hasarlı olarak kabul etme ve ilgili yasal düzenlemeleri içeriyor.

Sakaryada orta hasarlı binalar Haberi

Sakaryada orta hasarlı binalar

3 yıl önce ağır hasarlıya çevrilen ve yıkılması gereken konutların büyük kısmında yasak olmasına rağmen ikamet ediliyor.


Adapazarı İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Hüsnü Gürpınar, 1999 depreminden sonra dışarıdan bakıldığında hasarsız görünen çok katlı binaların yeni deprem yönetmeliği şartlarına göre mutlaka kontrol edilmesi gerektiğini söyledi. Sakarya’da bu durumda 25 bin konutun olduğunu belirten Gürpınar’ın tespitleri şöyle:


-Büyükşehir Belediyesi ve Valilik onarım süresi sona eren orta hasarlı konutlar için yaklaşık 3 yıl önce yıkım karan alındı. 'Binam sağlam' diye itirazda bulunanlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı son kez binalara sağlamlık testi uyguladı. İnceleme sonucunda 900 konuttan sadece 90 konut güvenli çıktı, 910 konutla büyük risk olduğu belirlendi. Ancak yıkım kararının üzerinden yıllar geçmesine rağmen bu karar henüz uygulanmadı. Büyük tehlike ve yasak olmasına...