07 / 05 / 2024

Samsun park alanına avm

Samsun park alanına avm

Samsun'un Atakum ilçesinde 'bölge parkı' yapılması şartıyla izin verilen alana kültür merkezi inşa edildi.

Ev sahibi kiracının evden çıkmasını istedi, ortalık savaş alanına döndü!

Ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan olaylara her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Esenyurt'ta bir ev sahibi kiracının evden çıkmasını istedi, ortalık savaş alanına döndü. İşte ayrıntılar...

Sancaktepe Sarıgazi'de askeri arazi ticaret alanına çevrildi! İBB dava açtı!

Sarıgazi'de rezerv alan ilan edilen 4 dönümlük askeri arsa imar planı değişikliğiyle ticaret alanına çevrildi, mahkeme planı iptal etti.

Bornova Anadolu Lisesi'nin koru alanının inşaat alanına çevrilmesine büyük tepki!

İzmir Bornova Anadolu Lisesi'nin koru alanının inşaat alanına çevrilmesine öğrencilerden büyük tepki geldi Söz konusu inşaat durduruldu fakat belirsizlik hala devam ediyor.

Antalya'da 106 dönümlük tarım alanına konut inşa edileceği iddia edildi! 

Antalya’nın Alanya ilçesi Kargıcak-Karagedik mevkisinde yer alan 106 dönümlük tarım alanının konut alanına çevrilmek üzere yapılaşmaya açılacağı kaydedildi. İşte konu ile ilgili detaylar...

Antalya'da milli park alanına beş yıldızlı otel yapma talebi! Bakanlığa resmen başvuru yapıldı!

Erkan Güral’ın şirketi NG Kütahya Seramik Porselen Turizm Anonim Şirketi,  Antalya’da “milli park alanı”nda beş yıldızlı otel işletmek için Bakanlığa başvuruda bulundu.

İzmir Gaziemir'deki trafo alanın ticaret alanına çeviren imar planı askıda! 5 kata kadar yapılaşma izni bulunuyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gaziemir ilçesindeki Optimum Alışveriş Merkezi karşısında yer alan trafo alanını ticaret alanına çeviren imar planlarını askıya çıkardı.

Antalya'daki Haşim İşcan Kültür Merkezi ticaret alanına çevrilecek! 

Antalya'daki Haşim İşcan Kültür Merkezi’nin yaklaşık 10 bin metrekarelik kültür alanın ticaret alanına çevrileceği haberi gündeme bomba gibi düştü. İşte söz konusu çalışmalara ilişkin merak edilenler...

İnşaat yapanlar, yapacak olanlar dikkat! Otoparktan, konut alanına kadar birçok değişiklik yapıldı!

İnşaat yapanlar ve yapacak olanlar için çok önemli bir haber geldi. Yönetmelikte yapılan değişiklikle bodrum katlarına yapılacak zorunlu otoparktan, ofislerin konut alanına dönüştürülmesine kadar birçok değişiklik yapıldı.

Son dakika! Park alanlarına aile sağlığı merkezi yapılabilecek!

Park alanlarına "aile sağlığı merkezi" yapılmasına ilişkin düzenleme bugünkü 32060 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İstanbul Çekmeköy'de son dakika imar değişikliği! Park alanı yapılaşmaya açıldı: Konut yapılacak!

İBB Meclisi'nin haziran ayı oturumlarında, Çekmeköy Ömerli Mahallesi'nde dikkatleri çeken bir plan değişikliği yapıldı. Buna göre park alanı yapılaşmaya açıldı.

Büyükyalı’da yaşayanlar 5 dakikada yaşamın her alanına dokunuyor!

‘İyi Yaşam’ mottosunu benimseyen Büyükyalı projesinde yaşayanlar ‘5 dakikada’ yaşamın her alanına dokunmanın avantajını yaşıyor.

Park alanının imara açılmaması için mücadele veren Kıymet Teyze hayaline kavuştu!

Edirne'de 7 sene önce park alanının imara açılmaması için kepçe önünde eylem yapan Kıymet Teyze'nin hayalleri gerçek oldu. 

Ankara'da Anıtkabir'in yakınındaki parselin ticaret alanına dönüştürülmesine tepki!

Ankara'da Anıtkabir'in hemen yakınındaki Hürriyet İlkokulu içindeki bir parsel ticaret alanına dönüştürüldü. Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı plan değişikliğine tepki gösterdi.

Samsun park alanına avm Haberi

Samsun park alanına avm


Samsun Atakum'da 'bölge parkı' yapılması şartıyla izin verilen alana kültür merkezi inşa edildi. Sözcü gazetesinden İsmail Akduman'ın haberine göre, mahkeme, merkezin inşaat ruhsatını iptal etti. Kültür merkezi alanı için ayrılan alanında da AVM inşaatına başlandı. Mimarlar Odası ise konuyu yargıya taşıdı.

İşte ilginç ‘imar’ olayının hikayesi….

BÖLGE PARKI İÇİN ALINAN ALANA KÜLTÜR MERKEZİ YAPILDI

Samsun’da dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı, AKP Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz zamanında, DSİ’den ‘bölge parkı’ yapılacağını belirtilerek alınan ve ağaçların bulunduğu denize sıfır olan araziye, kültür merkezi inşa edildi. Mimarlar Odası Şube Başkanlığı da bu durum üzerine konuyu yargıya taşıdı. Yargı süreci sonunda kültür merkezi için alınan inşaat ruhsatı iptal edildi.

KÜLTÜR MERKEZİ ALANINA İSE AVM!

Belediye tarafından kültür merkezi olarak ayrılan 10 bin metrekarelik başka bir alana ise alışveriş...