23 / 07 / 2024

sanayi bölgelerinde Kentsel dönüşüm nasıl yapılır

sanayi bölgelerinde Kentsel dönüşüm nasıl yapılır

Ege İş Koop Başkanı Halil Kurt, "Bina dönüşümünden önce sanayi bölgelerinin dönüşümüne ağırlık verilerek küçük esnafın canlandırılması gerekiyor. Yapılacak dönüşümün çözümü de devlet desteği ile birlikte kooperatiflerde" dedi.

Bakan Özhaseki: Belediye başkanları şehirlerinin depreme dayanıksız bölgelerinde hazırlıklar yapsınlar, gelsinler!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, Belediye başkanlarına kentsel dönüşüm çağrısında bulundu ve "Belediye başkanları şehirlerinin depreme dayanıksız bölgelerinde hazırlıklar yapsınlar, gelsinler" dedi. İşte o açıklama...

Tanyer Yapı, sanayi tesisleri pazarında büyümeyi hedefliyor...

Konut sektöründe 30 senedir birçok projeler yapan Tanyer Yapı, son 2 senedir adım attığı sanayi tesisleri inşası konusunda büyümesini sürdürdüğünü açıkladı. Şu an farklı sanayi bölgelerinde de toplam 10 adet şantiyesi bulunan Tanyer Yapı'nin hedefi büyümek. İşte haberin ayrıntıları...

Ankara'nın en değerli bölgelerinde arsa satışı başladı!

Arsa alarak yatırım yapmak isteyenlere kaçırılmayacak bir fırsat daha. Ankara'nın en değerli bölgelerinde yr alan 245 muhtelif arsanın satışına başlandığı açıklandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı'nın başlattığı KDV'siz arsa satışı ve haberin detayları...

Kentsel dönüşüm bölgelerinde satış fiyatları en fazla Beyoğlu'nda, kiralar ise en fazla Esenler'de arttı!

15 milyondan fazla kişinin yaşamını sürdürdüğü İstanbul, kentsel dönüşüm çalışmalarının odak noktası oldu. Kentsel dönüşüm bölgelerinde değer değişimine bakıldığında satış fiyatlarında en fazla artış Beyoğlu, kirada en fazla artışın ise Esenler’de olduğu görüldü.

Ed-Dukum'daki sanayi bölgelerinde kira bedeli düşürülecek mi?

Umman`da ilk uzun vadeli teşvik planı onaylandı. Teşvik planının Ed-Dukum'daki Özel Ekonomik Bölge ile sanayi bölgelerindeki kira bedelinin gelecek yılın sonuna kadar düşürülmesini kapsadığı ifade edildi.

Ordu Küçük Sanayi Sitesi'nde kentsel dönüşüm başlıyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, şehrin mimarisi, dokusu ve görsel estetiğinin sistematik bir şekilde gerçekleşmesi amacıyla Küçük Sanayi Sitesi'nde kentsel dönüşüm çalışmalarını başlatıyor.  

Ankara'daki eski sanayi bölgelerinde yıkım!

Ankara'nın ortasındaki eski sanayi bölgelerinde çevre kirliliğinin ortadan kaldırılması için kaçak iş yerleri boşaltılarak tehlike oluşturan metruk binalar yıkılacak.

Şanlıurfa Eski Sanayi Bölgesi’nde yıkım başladı!

Şanlıurfa Eski Sanayi Bölgesi’nde kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkımlar başladı. TOKİ’ye devredilen alanda dükkanlar yıkılıyor.

Şanlıurfa Eski Sanayi Bölgesi Kentsel Dönüşüm'de 2. Etap başlıyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ tarafından hayata geçirilen Eski Sanayi Bölgesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 2. Etab'a geçiliyor. 2. Etap 1. Kısım start alacak.

Çanakkale İsmetpaşa Eski Sanayi Bölgesi'nde dönüşüm başlıyor!

Çanakkale İsmetpaşa Mahallesi Eski Sanayi Bölgesi Kentsel Yenileme Projesi için çalışmalar başladı. İhalesi yapılan alanda yüklenici firma 'alan çevirmesi'nri gerçekleştirdi. Toplam inşaat alanı 37 bin metrekare olan alanda konut ve iş yerleri yapılacak.

Şanlıurfa Eski Sanayi Bölgesi'nde dönüşüm başlıyor!

TOKİ’nin Büyükşehir Belediyesiyle birlikte eski hal pazarı arsası üzerinde hayata geçireceği ‘Eski Sanayi Bölgesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’ aylardır geri sayımda.

Kentsel dönüşümde öncelik sanayi bölgelerinde olmalı!

Ege İş Koop Başkanı Halil Kurt, "Bina dönüşümünden önce sanayi bölgelerinin dönüşümüne ağırlık verilerek küçük esnafın canlandırılması gerekiyor. Yapılacak dönüşümün çözümü de devlet desteği ile birlikte kooperatiflerde" dedi.

Şanlıurfa Eski Sanayi Bölgesi’nde kentsel dönüşüm ne durumda?

Şanlıurfa Eski Sanayi Bölgesi’nde hayata geçirilecek ‘Kentsel Dönüşüm Projesi’nde şimdi de dere yatağı pürüzü çıktı. Eski hal pazarı arsasındaki zemin etüdü sırasında dere yatağının inşaat sırasında sıkıntı oluşturacağı saptandı.

sanayi bölgelerinde Kentsel dönüşüm nasıl yapılır Haberi

sanayi bölgelerinde Kentsel dönüşüm nasıl yapılır

Ekonominin candamarını oluşturan Esnaf ve KOBİ'ler Karabağlar'da derme çatma baraka ve dükkanlarda iş hayatlarını sürdürmeye çalışıyor. Kurulacak bir sanayi bölgesinin ekonomiye hayat vereceğini belirten Ege İş Koop Başkanı Halil Kurt, merkezi idarenin ve yerel yönetimlerin kooperatifler ile ortak hareket etmesinin gerekliliğine dikkat çekiyor. 


8 bin civarında irili ufaklı işletmenin bulunduğu Karabağlar Bölgesi'nin, İzmir ekonomisinin can damanın oluşturduğunu belirten Kurt; "60'lı yıllardan beri bu bölgede sanayi faaliyetleri yürütülüyor. Dünyanın birçok yerinde bu tip bölgeler son teknolojiler kullanılarak önemli merkezler haline getirilirken, bizler bu konuda çok geride kaldık. Bu bölgede yapılacak bu dönüşüm hem İzmir'e hem de Türkiye ekonomisine ciddi katkılar verecek. Büyüyen esnaf istihdam yaratacak ve işsizlik sorununun çözümünde fayda sağlayacak. Hem merkezi hem de yerel yönetimin çarpık yapılaşmanın bitirilmesi adına...