28 / 07 / 2024

sanayi cirosu azaldı mı

sanayi cirosu azaldı mı

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış toplam sanayi ciro endeksi bir önceki aya göre yüzde 0.7 azalırken, takvim etkisinden arındırılmış sanayi cirosu geçen yılın ağustos ayına göre yüzde 11.7 oranında arttı

TÜİK açıkladı! Sanayi üretimi ekim ayında yüzde 0,4 daraldı

Sanayi üretimi ekim ayında, aylık olarak yüzde 0,4 düşüş gösterirken, yıllık bazda da yüzde 1,1 yükseldi. Buna göre, piyasa beklentisi, aylık yüzde 0,2 azaldı, yıllık bazda ise yüzde 2 yükseliş yönünde ilerledi. İşte haberin detayları...

Sanayi üretimi ağustosta aylık yüzde 0,8 azaldı, yıllık yüzde oranında 3,1 arttı

Sanayi üretim endeksi, ağustos ayında aylık bazda yüzde 0,8 azaldı, yıllık bazda ise yüzde 3,1 artış gösterdi. İşte haberin ayrıntıları...

Sanayi üretimi Mayıs ayında aylık yüzde 1,1 artarken, yıllık yüzde 0,2 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlara göre, sanayi üretim endeksi, Mayıs ayında aylık bazda yüzde 1,1 artış gösterirken, yıllık bazda yüzde 0,2 düşüş gösterdi.

Sanayi üretimi Nisan ayında aylık yüzde 0,9, yıllık yüzde 1,2 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, Sanayi üretim endeksi, Nisan ayında aylık bazda yüzde 0,9, yıllık bazda yüzde 1,2 azalış gösterdi.

Sanayi üretimi beklentiyi karşılayamadı! Yüzde 0,1 azaldı...

Sanayi üretim endeksi, mart ayında aylık bazda yüzde 5,5 yükselirken, yıllık bazda yüzde 0,1 azalış kaydetti.

İnşaat malzemeleri sanayi üretimi tam 7 alt sektörde arttı!

Türkiye İMSAD Aylık Sektör Raporu’nun merakla beklenen Nisan 2023 sonuçlarına göre, inşaat malzemeleri sanayi üretimi bu yılın şubat ayında 2022 yılının aynı dönemine göre yüzde 10,3 oranında azaldı. 

İnşaat malzemeleri sanayi üretimi yüzde 3,4 azaldı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, 2022 yılının ilk iki çeyreğinde yükseliş gösteren inşaat malzemeleri sanayi üretimi, temmuz, ağustos, Eylül'de üst üste düşerek 3. çeyreği yüzde 3,4’lük kayıpla tamamladı. 

İnşaat ciro endeksi Aralık'ta yüzde 3,6 azaldı!

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplamında ciro endeksi, Aralık ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 3,5 azaldı.

İnşaat ciro endeksi Mayıs'ta yüzde 11 azaldı!

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplam ciro endeksi, Mayıs ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 12,1 azaldı.

Sanayi üretimi nisanda azaldı!

Sanayi üretim endeksi, nisan ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 31,4 azaldı.

Sanayi üretimi martta yıllık yüzde 2 azaldı!

Türkiye'de, Kovid-19 salgınına karşı alınan tedbirlerin yoğunlaştığı mart ayında sanayi üretimi yıllık bazda yüzde 2 düştü.

Sanayi üretiminde yıllık 3.6 düşüş meydana geldi!

Sanayi üretiminde ağustos ayında aylık yüzde 2.8, yıllık bazda yüzde 3.6 düşüş meydana geldi. Oysaki sanayi üretiminde beklenti yıllık yüzde 0.7 düşüş olmasıydı. Sanayi üretimi açısından kritik veri olan imalat sektörü endeksi de yıllık yüzde 3.3 azaldı.

Sanayi üretimi yüzde 1.2 azaldı!

Sanayi üretimi 2019 Temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1.2 azalma meydana geldi.

sanayi cirosu azaldı mı Haberi

sanayi cirosu azaldı mı



Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ağustos ayına ilişkin sanayi ciro endeksini açıkladı. Buna göre, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış toplam sanayi ciro endeksi bir önceki aya göre yüzde 0.7 azaldı. Sanayinin alt sektörleri  incelendiğinde; 2014 yılı ağustos ayında bir önceki aya göre madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi aynı kalırken, imalat sanayi sektörü endeksi ise yüzde 0,8 azaldı.


2013'ün ağustos ayına göre yüzde 11.7 arttı


Takvim etkisinden arındırılmış toplam sanayi ciro endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 11.7 oranında artış kaydedildi.


Ağustosta bir önceki yılın aynı ayına göre madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi yüzde 9.5, imalat sanayi sektörü endeksi ise yüzde 11.8 arttı.


En yüksek düşüş enerjide 


Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış ana sanayi gruplarında en yüksek düşüş enerjide gerçekleşti. Ana sanayi grupları (MIGs)...