04 / 05 / 2024

satılan taşınmaz malın gelir vergisi

satılan taşınmaz malın gelir vergisi

Gelir vergisi kanunu gereğince iktisap tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılan taşınmaz mallar için değer artış kazancı vergisinin ödenmesi gerekiyor. İşte satılan evin gelir vergisi esasları..

Taşınmaz ticareti ne demektir?

Taşınmaz ticareti, emlak alanında taşınmaz malların alım-satımı işlemlerinin tümünü kapsar. Buna göre, taşınmaz mallar, bir yerin doğal yada yapay özelliklerini kullanan-kullanmayan her türlü mülkiyet hakkını da kapsayan yerleşim alanları, arsalar, binalar anlamına geliyor.

Yabancıların KKTC’de taşınmaz mal edinmesine yönelik yasa çalışmalarında sona gelindi!

Yabancıların KKTC’de taşınmaz mal edinmesine yönelik yasa çalışmalarında sona gelindi. UBP Güzelyurt Milletvekili Dr. Ziya Öztürkler, konuya ilişkin bilgi verdi.

İnternette satılan sahte zeytinyağlarına dikkat! Fiyatının düşük olmasına kanmayın!

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, online alışveriş sitelerinde satılan bazı zeytinyağlarının fiyatlarının düşük olmasının akıllara taklit ve tağşişi getirdiğini söyledi. Bayraktar, "Vatandaşlar yağlarını güvenilir satış yerlerinden ve markalardan almalıdır" dedi.

2023’ün ilk 6 ayında en çok satılan akıllı telefonlar açıklandı: Zirve şaşırtmadı

2023'ün ilk altı ayında en çok satılan akıllı telefonların listesini Omdia yayımladığı raporuyla duyurdu. Zirvedeki isim şaşırtmadı! İşte detaylar...

Cebri satış nedir? Cebri satış için gerekli belgeler nelerdir?

Cebri satış, borçlulara ait taşınmaz malın borcu tahsil amacı ile icra müdürlüğü kanalıyla satılarak tapuya ihale alıcısı adına tescili işlemine deniyor. Peki, Cebri satış nasıl olur? Cebri satış için gerekli belgeler nelerdir? İşte tüm merak edilenler...

Turkcell Pasaj'da Dünyada en çok satılan Samsung Galaxy A12 Satışta! İşte 9 Nisan 2022 fiyat listesi...

Turkcell Pasaj her geçen gün bir başka akıllı telefon ile akılları baştan alıyor! Şubat ayında tüm dünyada en çok satılan telefon olma unvanını kazanan Samsung Galaxy A12 Turkcell Pasaj'da satışa çıktı.Peki,Turkcell Pasaj'da A12 fiyatları ne kadar? İşte 9 Nisan 2022 fiyat listesi...

Dünyada en çok satılan telefon Samsung Galaxy A12 A101'de Satışta! İşte 2022 Mart fiyat listesi...

A101 her geçen gün bir başka akıllı telefon ile akılları baştan alıyor! Şubat ayında tüm dünyada en çok satılan telefon olma unvanını kazanan Samsung Galaxy A12 A101'de satışta çıktı! Peki, A101'de Galaxy A12 fiyatları ne kadar? İşte 2022 Mart fiyat listesi...

Oturduğu ev satılan kiracının hakları 2022!

Mal sahipleri kiraya verdikleri taşınmaz mallarını satabiliyor. Kiracılar ise bu durumda karşılaşmaları halindeki haklarını merak ediyor. İşte oturduğu ev satılan kiracının hakları 2022...

TOKİ ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün 2002-2020 yılları arasındaki taşınmaz satışı mecliste!

2002-2020 yılları arasında TOKİ ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından yapılan taşınmaz satışı ve elde edilen gelir miktarı meclis gündemine taşındı. CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı konuya ilişkin soru önergesi verdi. 

2002-2020 yılları arasında Özelleştirme İdaresi tarafından yapılan taşınmaz satışı TBMM'de!

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, 2002-2020 yılları arasında Özelleştirme İdaresi tarafından yapılan taşınmaz satışına ve elde edilen gelir miktarına ilişkin soru önergesi verdi. 

Yargıtay THK'nin taşınmaz satışlarını iptal etti!

THK kayyum heyeti tarafından yapılan taşınmaz satışları mahkeme tarafından iptal edildi. 

Kapalı Maraş'ta Taşınmaz Mal Komisyonu’na 344 başvuru!

KKTC tarafından yapılan “Burada mal, mülk sahibi Rumlar gelsin, mallarını kendilerine iade edebiliriz” çağrısı yanıt aldı. Rumlar, Maraş’taki mülklerini almak amacıyla başvurularını yapmaya başladı. Taşınmaz Mal Komisyonu’na bugüne kadar 344 adet başvuruda bulunuldu.

Fethiye'de ihaleyle satılan taşınmazlar TBMM gündeminde!

Muğla'nın Fethiye ilçesinde ihale yoluyla satılan taşınmazlarla ilgili iddialar meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Ergun, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

satılan taşınmaz malın gelir vergisi Haberi

satılan taşınmaz malın gelir vergisi

Satılan evin gelir vergisi!

Gelir vergisi kanunu gereğince iktisap tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılan taşınmaz mallar için değer artış kazancı vergisinin ödenmesi gerekiyor. Kanun gereğince gerçek kişilerin bir bedel karşılığı edindikleri gayrimenkullerin iktisap tarihinden başlayarak beş yıl içinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar değer artışı kazancı olarak vergiye tabi tutuluyor.


Değer artışı kazancında vergilendirilecek kazanca, "safi değer artışı" deniyor. Gelir Vergisi Kanununa göre; değer artışında safi kazanç, elden çıkarma karşılığında alınan para ve ayınlarla sağlanan ve para ile temsil edilebilen her türlü menfaatlerin tutarından, elden çıkarılan mal ve hakların maliyet bedelleri ile elden çıkarma dolayısıyla yapılan ve satıcının uhdesinde kalan giderlerin ve ödenen vergi ve harçların indirilmesi suretiyle bulunuyor. 


Eğer elde edilen kazanç istisna haddini aşıyorsa; aşan tutarda gelir elde edilmesi...