26 / 07 / 2024

Seçim sonucu dev projeleri nasıl etkileyecek

Seçim sonucu dev projeleri nasıl etkileyecek

İş dünyasının önemli kuruluşları seçimde çıkan koalisyon kararının ekonomiye etkilerini değerlendirdi: İstikrarsızlık ve çözümsüzlük Türkiye ekonomisini zedeler.

Seçim öncesi gelişmeler sert kur artışlarına neden oldu!

Finans uzmanı Murat Özsoy, dolar ve euro kurlarında yaşanan ani artışların seçim öncesi dönemdeki gelişmelerin bir sonucu olduğunu belirtti. Özsoy, düşük faiz politikaları ve yanlış ekonomi politikalarının sert kur artışlarına yol açtığını ifade ederek, para otoritesinin duruma derhal müdahale etmes

3 dev bankadan dolar tahmini: Seçim sonrası dolar resmen fırlayacak!

Bloomberg, bugün yapılan seçimlerden çıkan sonuçtan bağımsız olarak Türk Lirası’nın (TL) yarın değer kaybetmesini beklediğini belirtti. Aynı zamanda, Bank Of America ve Morgan Stanley de seçim sonrası dolar tahminlerini paylaştı.

Prof. Dr. Uzunoğlu’ndan ‘acı reçete’: ‘Seçim sonucu ne olursa olsun...’

Trakya Üniversitesi Öğretim Üyesi iktisatçı yazar Prof. Sadi Uzunoğlu, seçim sonrası ‘acı reçetenin’ beklediğini söyleyerek, “Hükümet değişmese de yeni bir ekonomi yönetimi iktidara gelse de mevcut ekonomi politikası sürdürülemez” dedi.

Seçim sonrası dolar 25 TL olacak! Dev Banka bir bir açıkladı! Yastık altında doları olanlar şimdiden hazırlansın!

JPMorgan Türkiye'de 14 Mayıs’ta gerçekleşecek seçim sonrası doların 25 TL olacağını söyledi. Dev Banka bir bir açıkladı! Yastık altında doları olanlar şimdiden hazırlansın!

Seçim sonrası Türkiye ekonomisini neler bekliyor? İşte banka banka seçim senaryoları! Dolar, faizler ne olacak?

Seçim sonrası Türkiye ekonomisi ve piyasalara ilişkin senaryolar havada uçuşuyor. Dünyaca ünlü dev bankalar ve finans kuruluşları, mayıs ayında yapılacak seçimlerin sonucuna göre para piyasaları ve makro ekonomiye ilişkin beklentilerini paylaşıyor.

İngiliz dev bankadan seçim senaryoları! Mevcut politikalar devam ederse dolar 36 liraya kadar tırmanır!

Mayıs ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde yabancı yatırım bankalarından peş peşe Türkiye raporları geliyor. En son rapor İngiltere merkezli finans kuruluşu Standard Chartered’dan geldi. Banka seçim sonrası Türkiye ekonomisine ilişkin çarpıcı tespitlerde bulundu.

Morgan Stanley’den ‘şok’ Türkiye raporu: Seçim sonrası dolar TL yükselecek, faizler yüzde 45’lere fırlayacak!

Mayıs ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi piyasalarda seçim senaryoları konuşulmaya devam ediyor. Son olarak ABD merkezli dev yatırım bankası Morgan Stanley, yayınladığı raporda dolar TL kurunun geleceğine ilişkin tahminlerini açıkladı.

ABD'li dev bankadan seçim öncesi döviz uyarısı! Sorunlar devam ederse Türk Lirası değer kaybedebilir!

ABD'li dev banka Goldman Sachs, Türkiye'de seçim öncesi döviz piyasasında istikrarsızlık potansiyeli olduğunu belirterek döviz uyarısında bulundu. Sorunlar devam ederse Türk Lirası değer kaybedebilir!

Altın fiyatlarına seçim ve dolar etkisi!

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz politikası sonucu zorlu bir sene geçiren altın fiyatları, ara seçim sonuçları öncesinde dolar endeksinde geri çekilmeden güç aldı ve dikkat çeken yükseliş yaşadı.

Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada seçim öncesi dolar için en korkutucu senaryoyu açıkladı

Beklenen seçim öncesi ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, doların seçimdeki rolünü açıkladı. Seçim öncesi dolar kuru kaçta sabit tutulmalı? İşte detaylar...

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, merakla beklenen seçim tarihini ve Cumhur İttifakı'nın adayını açıkladı

Türkiye'de son aylarda bozulan ekonomi erken seçim ihtimalini beraberinde getirir mi? Siyasi kulislerde 2022'nin sonbaharında erken seçim olabileceği dillendiriliyor. Enflasyonun hızlı artışı, enerji ve gıda sektöründeki aşırı pahalılık sandığı seçmenin önüne koyabilir mi?

Rusya'da seçim adayları için kripto para düzenlemesi!

Rusya'da dijital finans varlıkları ve dijital para birimleri bulunan seçim adayları için yeni bir düzenleme geliyor. İşte o düzenlemenin detayları...

Mehmet Uğur Sertaslan seçim vaatlerini yerine getirmedi mi?

Yerel seçim öncesinde vatandaşlara onlarca yatırım sözü veren Gemlik Belediye Başkanı CHP’li Mehmet Uğur Sertaslan, 2 senedir vaat ettiği projelerin bir tanesini bile hayata geçiremedi.

Seçim sonucu dev projeleri nasıl etkileyecek Haberi

Seçim sonucu dev projeleri nasıl etkileyecek

TÜRKİYE'nin önemli ekonomi kuruluşları, 7 Haziran seçimlerinin olası etkilerini değerlendirdi. Kuruluşlar, son 13 yılda Türkiye ekonomisinin 3 kat büyüyerek 800 milyar dolara ulaşması, kişi başına düşen gelirin 10 bin dolann üzerine çıkması, ülke ekonomisinin Avrupa'da 6'ncı, dünyada ise 16'ıcın sıraya yükselmesinde kararlı politikaların önemli olduğu fikrini savunurken, İstanbul'u hava yolu trafiğinde merkez yapacak 3. Havalimanı, Türkiye'yi ulaşımda markalaştıran Yüksek Hızlı Trenleri, serbest ticaret anlaşmalarıyla ihracat hacminde yüzde 100'ün üzerindeki artışı, 2001 şubat krizinden sonra %65'in üzerine çıkan enflasyon oranlarının tek haneli rakamlara inmesi ve büyüme oranlarında yıllık ortalamada yüzde 5.5'lik hedefin yakalanması gibi başarıların ise oluşturulan istikrar ve güven ortamı sayesinde oluştuğu görüşünde birleşti. 


GÜVENSİZLİK KAOS GETİRİR

Yatırımlarıyla ülkeyi kalkındıran iş dünyasında, koalisyon hükümetlerinden doğacak, güvensizlik ve kaos ortamının yatırımcıyı kaçıracağı,...