07 / 05 / 2024

seçimden sonra inşaat sektörü beklentileri neler

seçimden sonra inşaat sektörü beklentileri neler

Ceren Kumbasar Vatan Gazetesi'ndeki bugünki köşesinde İnşaat sektörü kimi neden seçer? konusunu kaleme aldı. Hem sivil toplum örgütlerinin hem de ekonomide söz sahibi olan sektörlerin seçimlerdeki tavrı merak konusu...

İnşaat sektörü devlerinden 2024 yerel seçim değerlendirmesi! İhtiyaçlara cevap verecek yatırımlar bekliyoruz

30 Mart 2024 Yerel Seçimlerin ardından inşaat sektörü devlerinden açıklama geldi. İhtiyaçlara cevap verecek yatırımlar beklediklerini açıklayan uzman isimlerden önemli açıklamalar geldi.

Seçimden sonra dolar kaç lirayı görür? Baskı sürer mi? Uzman isim açıkladı

Dolar ve eurodaki yükseliş sürerken, Merkez Bankası geçtiğimiz hafta faiz artırımı yaptı. Pazartesi gününden itibaren yükselişi yavaşlayan dolar için gözler seçim sonrasına çevrildi. Peki dolar seçimden sonra yükselecek mi? Yatırım uzmanı Üzeyir Doğan’dan çarpıcı dolar analizi…

Ünlü ekonomist açıkladı: Seçimlerden sonra döviz kuru atağı için sebep yok

Seçimlere sayılı günler kala, altın ve dolardaki yükseliş sürüyor. Piyasalar seçimi beklerken, herkesin aklındaki seçimden sonra altın, dolar, ekonomi ne olur sorusunun yanıtı ünlü Ekonomist Dr. M. Murat Kubilay’dan geldi.

Seçimden sonra gayrimenkul sahipliği ve servet vergisi kapıda! Elektrik, doğalgaz, köprü ve otoyol da zamlanacak!

31 Mart seçimlerinden sonraki ekonomi yönü ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkent Üniversitesi öğretim üyesi Şenol Babuşcu, gayrimenkul ve servet vergisinin kapıda olduğunu söyledi. Peki seçimden sonra hangi zamlar bekleniyor? İşte ayrıntılar...

Seçimden sonra vergilere zam gelebilir!

Prof. Dr. Murat Batı, seçimden sonra gelir vergisinin payının yükseltilerek, dolaysız vergilerin toplam vergi gelirleri içindeki payının artırılabileceğini açıkladı.

Ekonomist Prof. Dr. Seyfettin Erdoğan açıkladı! Dolar kuru seçimlerden sonra ne olacak?

Elinde dolar olanlar ya da dolar almak isteyenler dolar kurunun ne olacağı ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki dolar kuru seçimden sonra ne olacak? İşte Ekonomist Prof. Dr. Seyfettin Erdoğan'ın dolar yorumu...

Dolar seçimden sonra yükselir mi? Bugün dolar ne kadar oldu? Dolar yatırımcıları dikkat! 12 Şubat 2024 dolar/TL kuru 

Milyonlarca yatırımcı döviz kurlarındaki ahreketliliği yakından takip ediyor.  Son günlerde rekor üstüne reko kıran dolar kuru araştırılıyor. Bugün dolar ne kadar? Dolar seçimden sonra yükselir mi? 

Konut sektörü inşaat malzemelerindeki fahiş zamlardan sonra durma noktasına geldi! 

Müteahhitler Federasyonu Başkanı ve İZTO Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Kahraman, konut satışları ile konuştu ve sektörün inşaat malzemelerindeki fahiş zamlardan sonra durma noktasına geldiğine dikkat çekti. Kahraman, çözüm önerilerini tek tek sıraladı.

Bakan Kirişci'den son dakika buğday alım fiyatı açıklaması: Seçimden sonra belli olacak! 

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, buğday alım fiyatının seçimden sonra açıklanacağını söyledi. İşte Bakan Kirişci'nin o açıklaması...

Piyasa uzmanı İslam Memiş'ten kritik uyarı geldi! 'Seçimden sonra tekrar yürürlüğe girecek'

Kredi kartı ve kredili mevduat hesaplarına uygulanan fakat daha sonra iptal edilen peşin avans çekiminin seçimden sonra tekrar yürürlüğe girebileceğini söyleyen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten piyasalarla alakalı kritik ikaz geldi.

ABD’li finans devinden son dakika açıklaması: Seçimden sonra Türkiye’ye 50 milyar dolarlık kaynak gelebilir!

Seçimlerden sonra makroekonomik istikrarın sağlanması halinde yabancı yatırımcı ilgisinin yeniden canlanacağı belirtiliyor. Citi Kuzey Afrika, Doğu Akdeniz ve Orta Asya CEO’su Hafeez, seçim belirsizliğinin ortadan kalkmasıyla Türkiye’ye yatırımların artacağını söyledi.

Çaykur'dan önemli açıklama! 'Seçimin sağlığı için...'

ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim'den 28 Mayıs için bir açıklama yapıldı. ÇAYKUR 28 Mayıs'ta yaş çay alımının olmayacağını açıkladı. Alim "Seçimin sıhhati ve daha basit uygulanabilmesi için alımın olmaması daha iyi oldu. Seçimden sonra kontenjansız çay alımını sürdüreceğiz." diye konuştu.

Uzman isimden korkutan açıklama! Seçimden sonra kıymanın kilosu 500 TL mi oluyor?

2021 Kasım ayından bu yana düşük faiz politikasının uygulanması, son 24 yılın en yüksek enflasyonunu beraberinde getirdi ve temel gıda ürünlerinin hepsi önemli oranda zamlandı. Seçimden sonra kıymanın kilosu 500 TL mi oluyor?

seçimden sonra inşaat sektörü beklentileri neler Haberi

seçimden sonra inşaat sektörü beklentileri neler

Bir yılı aşkın süredir bu köşeden sizlere inşaat sektörüyle ilgili yazılar yazıyorum. Şimdi, seçimden önceki son düzlükte çok önemli bir karar arifesindeyiz. Hem sivil toplum örgütlerinin hem de ekonomide söz sahibi olan sektörlerin seçimlerdeki tavrı merak konusu. Son 10 yılda büyüyen, yükselen bir sektör olarak da inşaat sektörü uzun yıllardır belediyelerle dirsek temasında. Türk insanı olarak da alışkanlıklarımıza duyduğumuz manasız ve bir o kadar zararlı bağlılık dolayısıyla sektörel olarak nasıl bir tavır takınılacağı tahmin edilebiliyor. Ancak bir iki gündür aklımda önemli bir soru var. Sahi kim ki bu inşaat hatta konut sektörü? İnşaat denilince ilk akla gelen isim Ali Ağaoğlu mu? Yurtdışında göğsümüzü kabartan Rönesans mı? Yenilikçilik ve modernlik anlayışının neredeyse tek temsilcisi Nef mi? Gyoder mi? Konutder mi?...