17 / 05 / 2024

şehirler planlanırken nelere dikkat edilmeli

şehirler planlanırken nelere dikkat edilmeli

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, şehirlerde ada bazlı planlar yerine başta şehrin trafik aksını dikkate alan bütüncül planlamalara ihtiyaç duyulduğunu eksik planlamaların şehre zarar verdiğini dile getirdi...

Ev alırken dikkat edilmesi gerekenler 4 maddede tüm detaylarıyla!

Yeni bir konut sahibi olmak her bireyin hayalleri arasında yer alıyor. Peki konut alırken nelere dikkat edilmeli 2024?

Miras paylaşırken nelere dikkat edilmeli! Mevcut hakkınız elinizden alınmasın!

Miras paylaşımı yapılırken uygulanan kurallar vatandaşlar arasında oldukça büyük ilgi çekmektedir. Buna göre, kardeşler arasında miras paylaşımının az bilinen ayrıntıları da ortaya çıkmış oldu. 

Konut kredisi ile ev alırken nelere dikkat edilmeli?

Konut kredisi ile ev alırken bazı noktalara dikkat edilmesi gerekiyor. Aksi durumda mağdur olabilirsiniz. Peki, Konut kredisi ile ev alırken nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar...

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt: Kentsel dönüşüm planlanırken İBB'yi masadan uzak tutmak yanlıştır!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt İstanbul'daki kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili planlamalar yapılırken, İBB'yi masadan uzak tutmanın yanlış olduğunu söyledi. 

Altın yatırımcıları dikkat: Altın alırken bu tuzağa düşmeyin! Hileli satışlar için önlemlerinizi hemen alın...

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, altın alırken dikkat edilmesi gereken unsurları peş peşe sıraladı. Peki, Sahte altın nasıl anlaşılır? Altın alırken nelere dikkat edilmeli?

Tarihi eser mülk alırken nelere dikkat edilmelidir?

Tarihi eser, değeri fazla eşya olarak kabul edildiği için bir mülk sayılır. Tarihi eserlerin maddi değeri fazla olmasına rağmen, bu mülke de talep fazladır. Ancak tarihi eser mülk alırken bazı unsurlara dikkat etmek gerekiyor. Peki bu mülkü satın alırken dikkat edilmesi gerekenler nedir?

Doğal gaz dönüşümü yaptırırken paranızdan ve sağlığınızdan olmayın! 

Kışın konfor denildiğinde akla gelen ilk kriterlerden biri ısıtma oluyor. Toplumun ısıtmadaki kriteri ise ekonomik, güvenilir ve çevre dostu olan doğal gaz. Peki doğal gaz dönüşümü yaptırırken nelere dikkat etmeliyiz?

Airfryer alırken nelere dikkat etmeliyim? İşte uygun fiyatları airfryer modelleri...

Airfryer fritözlerin kullanımı son dönemde oldukça  arttı. Yağsız çalışan bu cihazlara ilgi günden güne artarak devam ediyor. Peki Airfryer fritöz almak isteyenler en doğru tercihi yapabilmek için nelere dikkat etmeli? İşte detaylar...

Altın alırken bunu yapanlar köşeyi jet hızıyla dönüyor! Altın alacaklar köşeyi dönmek için gelin

Altın alımı yapmak isteyen vatandaşlar altın alırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini merak ediyor. Altın alımında çok dikkat edilmesi gereken bir detayı sizler için hazırladık.

Ev alırken nelere dikkat edilmeli? Konut almak isteyenler hemen bakın!

Siltaş Yapı’nın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özdemir, Dünya Konut Günü çerçevesinde değerlendirmelerde bulundu. Özdemir, konut sahibi olmak isteyenlerin konut tercihlerinde nelere dikkat etmesi gerektiği ile ilgili de konuştu. İşte o açıklamalar...

Hisseli tapu tehlikeli mi? Hisseli tapu alırken nelere dikkat edilmelidir?

Hisseli tapu tehlikeli mi? Hisseli tapu alırken nelere dikkat edilmelidir? şeklindeki sorular hisseli tapuya sahip kişilerin sorduğu sorulardandır.

Sezonluk ev kiralarken nelere dikkat edilmelidir?

Ev kiralanırken, özellikle sezonluk ev kiralanırken nelere dikkat edilmelidir? İşte detaylar!

Arsa alınırken nelere dikkat edilmelidir? Yatırım için arsa alınır mı? Tüm detaylar...

Satılık arsa ilanlarını incelerken sizin ölçütlerinize tam olarak uyum sağlayıp sağlamadığını öğrenmenizi daha sonra bir hayal kırıklığı yaşamamanız için oldukça önemli. Arsa alınırken nelere dikkat edilmelidir? Yatırım için arsa alınır mı? Tüm detaylar...

şehirler planlanırken nelere dikkat edilmeli Haberi

şehirler planlanırken nelere dikkat edilmeli

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, şehirlerde ada bazlı planlar yerine başta şehrin trafik aksını dikkate alan bütüncül planlamalara ihtiyaç duyulduğunu. eksik planlamaların şehre zarar verdiğini dile getirdi. Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır ve federasyona bağlı dernek başkanları Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ı makamında ziyaret etti. Kentsel dönüşüm ve şehrin planlaması konularının görüşüldüğü ziyarette şehirler planlanırken ulaşım yollarının öncelikle düşünülmesi gerektiğine dikkat çeken Başkan Pekdaş, İzmir'in ada bazında değil bütüncül bir planlamaya ihtiyacı olduğunu söyledi. 


ŞEHİRLERİN KONSEPTİ OLMALI 


Planlamaları yaparken önce bu şehrin trafik aksanını düşünmeliyiz, şehri bütüncül planlamalıyız. Yollar, metro, otobüs ve tramvay güzergahı düşünülmeden yapılan küçük alanlı planlamalar trafik yoğunluğu oluşturacaktır. 

Şehir planlanırken yollar düşünülmediği zaman yapılan planlamalar şehre zarar veriyor. Bu şehrin bir konsepti olmalı, planlar yapılırken günü kurtaran...