17 / 05 / 2024

sigorta şirketleri Drone kullanıyor mu

sigorta şirketleri Drone kullanıyor mu

Drone'lar artık sigorta sektöründe hasar tespitinden risk analizine kadar pek çok alanda kullanılıyor. Yakın zamanda drone'ların sigortacılığın ayrılmaz bir parçası olması da bekleniyor

Sigorta şirketlerinden doğal afetlere karşı yeni sigorta paketleri geliyor!

Son dönemlerde artan doğal afetler KOBİ’lerin sigortaya olan talebinde yoğunluk oluşturdu. Sigorta şirketleri ise deprem, su baskını, yıldırım, yangın gibi çok sayıda doğal afete karşı koruma hizmeti veren sektörlere özel KOBİ sigorta paketleri sunmaya başladı.

Kaskoda talep bir yılda 3 kat arttı! İşte en uygun kasko paketleri!

Türkiye’de her 4 araçtan 3’ünün kaskosu bulunmuyor. Sigorta şirketleri ise kasko oranını artırabilmek amacıyla klasik kaskoya kıyasla fiyatı yüzde 30 ile 60 bandında daha ucuz yeni kasko paketleri çıkartmaya başladı. Bu kapsamda, son 1 senede ucuz kaskolara olan talep 3 katına varan oranlarda arttı.

Sigorta şirketleri mini onarım şartlarında değişikliğe gitti! Aracı olanlar mutlaka okusun!

Eski mini onarım kapsamı olarak cam çatlağı, döşeme yanığı, tamponlarda oluşan küçük çizikler ön plana çıkarken, yeni uygulamada kasko hasarsızlık indirimi bozulmadan daha kapsamlı çözümlere gidildi.

Depremzede sanayiciye sigorta yok! Sigorta şirketleri deprem bölgesindeki işletmelerin poliçelerini yenilemiyor!

Deprem bölgesindeki sanayiciler sigorta şirketlerinden şikayetçi. Sanayiciler sigorta şirketlerinin artçı sarsıntıları bahane ederek sigorta poliçelerini yenilemediğini ileri sürüyor.

Sağlık sigortalarının deprem güvencesi var mı? İşte çok merak edilen o sorunun cevabı!

Sağlık sigortalarında mevzuat gereği depreme ilişkin tedaviler ilave sözleşme ile kapsama alınıyor. Buna karşın sigorta şirketleri sağlık giderleri için ödeme yaptı.

Depremzedeler çileden çıktı! Full-paket olarak aldıkları konut sigortaları zararları karşılamıyor!

Kahramanmaraş merkezli depremlerde araçları ve evleri hasar gören vatandaşların sigorta şirketleri ile başları dertte. Depremzedeler, konut sigortası yaptırdıkları halde şirketlerin çeşitli bahaneler ileri sürerek zararlarını karşılamadığından yakınıyor.

Depremde zarar gören araçların durumu belli oldu! Dikkat çeken detay

Anadolu'nun 11 ilinde yıkıma yol açan depremlerde on binlerce bina yerle bir olurken bir o kadar araç da kullanılamaz halde. Peki, sigorta şirketleri deprem kaynaklı araç hasarlarını karşılanıyor mu? İşin uzmanı, sigortadaki 'deprem teminatı'na dikkat çekti. İşte detaylar...

Aman dikkat Tüketiciler Birliği uyardı! Bunu yapan görürseniz CİMER'e şikayet edin

Türkiye'yi sarsan depremin akabinde yaralar sarılmaya çalışılırken bu durumu farklı kullananlar da var. Bazı sigorta şirketleri sanki yasalmış gibi göstererek,  deprem riskini bahane ederek kasko yapmaktan kaçınıyorlar. Tüketiciler Birliği Başkanı Mahmut Şahin önemli bilgiler açıklayarak uyardı.

Tüketiciler Birliği'nden deprem riski bahanesiyle kasko yapmayan sigorta şirketlerine kritik uyarı!

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, depremden etkilenen 11 şehir dışında da araç ve konut için kasko yaptırmak isteyenlerin bazı sigorta şirketleri tarafından "deprem riski" bahanesiyle geri çevrildiğini dile getirdi.

Sigortada ‘şok’ iddia: Bazı sigorta şirketleri deprem riski bahanesiyle kasko yapmaktan kaçınıyor!

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin deprem riski bahana edilerek bazı sigorta şirketlerinin kasko yapmaktan kaçındığını ileri sürdü. Şahin, ayrıca DASK yaptırmak isteyenlere de bazı uyarılarda bulundu.

Mayıs ayından itibaren başlıyor! Sürücülere otomatik zam uyarısı

Zorunlu trafik sigortasına Mayıs ayından itibaren her ay sigorta şirketleri tarafından otomatik zamlar yapılacak. Uzmanlar söz konusu artışlarıtrafik güvenliğini riske sokacağına işaret ederek söz konusu zamların yapılmaması gerektiğini söyledi.

Trafik sigortasında yeni dönem! O tutarı da sigorta şirketleri ödeyecek

Trafik sigortası poliçesinde yaralanmalı kaza ve ölümlü kaza teminat bedelleri şimdiye kadar kazada mağdur olan sigortalıya ödeniyordu. Son yaşanan olaydan sonra Yargıtay yaralamalı kazadan sonra bakıcı parasının sigorta tarafından ödenmesine hükmetti.

Sigorta şirketlerinden alacağı olanlar dikkat! Paranız zaman aşımına uğrayarak yanabilir! 

Türkiye Sigortalar Birliği önemli açıklamalarda bulundu. TSB'nin yapmış olduğu duyuru milyonlarca emeklilik şirketleri ve sigorta müşterilerini kapsıyor.

sigorta şirketleri Drone kullanıyor mu Haberi

sigorta şirketleri Drone kullanıyor mu

Drone'lar artık sigorta sektöründe hasar tespitinden risk analizine kadar pek çok alanda kullanılıyor. Yakın zamanda drone'ların sigortacılığın ayrılmaz bir parçası olması da bekleniyor. Gittikçe popülerleşen insansız hava aracı drone'ların, yıl sonuna kadar dünyada 2.5 milyon adede ulaşması bekleniyor, kamu dahil neredeyse tüm sektörlerde kullanılması beklenen drone'lar, sigorta sektöründe de yaygın olarak devreye girerek iş süreçlerinde önemli değişikliklere neden olacak. 


İnsansız hava araçları ve drone'lar hem özel yaşantılarımıza hem de iş yaşantılarımıza hızlı bir şekilde entegre oluyorlar. Drone'ların en yaygın olarak kullanıldığı ABD havacılık yetkililerine göre, 2020 yılında gökyüzünde 7 milyon drone hareket ediyor olacak. Bunların 2.7 milyonuysa ticari amaçlarla kullanılacak. Araştırma aynı zamanda drone'ların ve insansız hava araçlarının, havacılıktaki en dinamik büyüme gösteren alan olacağını gösteriyor. 


Gayrimenkul, tarım ve sigorta sektörlerinin...